Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου στο πρόγραμμα «Twin Cities»




Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου ανακοίνωσε την ένταξη της πόλης στο πρόγραμμα «Twin Cities», το οποίο εστιάζει στην επιτάχυνση της κλιματικής ουδετερότητας.

Οι τέσσερις ελληνικοί  Δήμοι, που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα είναι οι εξής:

  1. Δήμος Πεντέλης – Συνδεδεμένος με το Bristol’s Net Zero Investment Co-Innovation Lab.
  2. Παλαιό Φάληρο – Συνδεδεμένος με το Nantes’ Together Towards Climate Neutrality.
  3. Μυτιλήνη – Συνδεδεμένη με το Istanbul’s Green and Carbon Neutral Building Transition Guide- Istanbul Model.
  4. ΒάρηΒούλαΒουλιαγμένη – Συνδεδεμένη με το Cluj-Napoca’s Blueprint for Net-Zero Apartment-block Neighborhoods.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου ήταν από τους Δήμους που ανταποκρίθηκε άμεσα και έγκαιρα στο κάλεσμα της δράσης, συμμετέχοντας από την πρώτη στιγμή, καθώς ήταν ανάμεσα στους  85 Ελληνικούς Δήμους που υπέγραψαν το σχετικό μνημόνιο συνεργασίας (Φεβρουάριος 2023) ενώ τον γενικότερο συντονισμό για την χώρα μας έχει  η Γενική Γραμματεία Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος.

Ακολούθως, η ένταξη των τεσσάρων Ελληνικών Δήμων στο πρόγραμμα «Twin Cities» (σ.σ. συνολικά εντάχθηκαν 40 πόλεις), σε συνδυασμό με την υπογραφή του αρχικού μνημονίου συνεργασίας, αναδεικνύει τη δέσμευση της Ελλάδας στην κλιματική αλλαγή και τη βιώσιμη ανάπτυξη και δίνει την δυνατότητα στους Δήμους να αποκτήσουν πρόσβαση σε πρωτοποριακές πρακτικές και να συνεργαστούν με Δήμους από όλη την Ευρώπη.



Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, με αφορμή την ένταξη του Δήμου Παλαιού Φαλήρου μεταξύ των τεσσάρων ελληνικών Δήμων που επιλέχθηκαν από το πρόγραμμα «Twin Cities», τόνισε: «Το Παλαιό Φάληρο είναι από τους Ελληνικούς Δήμους που εντάσσονται στο πρόγραμμα «Twin Cities» και που θα μετατραπούν έως το 2030, σε κοιτίδες καινοτομίας και πρωτοπορίας, με πολλαπλά οφέλη για τους πολίτες, την οικονομία και το περιβάλλον. Η πόλη μας, με μια σειρά από επενδύσεις και έργα, θα υλοποιήσει παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας, θα συμβάλλουν στην αστική αναζωογόνηση και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Το Παλαιό Φάληρο με την ένταξη στην Δράση, κατατάσσεται στην ομάδα των εξελιγμένων πόλεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά τη μεγάλη του δυναμική».

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα είναι διαθέσιμες ΕΔΩ…

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.