Μεσόγεια 2023: Με τη συμμετοχή εκατοντάδων παιδιών διεξήχθη το Διασχολικό Πρωτάθλημα




Με τη συμμετοχή εκατοντάδων παιδιών από σχολεία της Ανατολικής Αττικής άρχισε σήμερα στο Δημοτικό Στάδιο Σπάτων – Αρτέμιδος «Δημήτρης Δημητρίου» το Παιδικό Φεστιβάλ Κλασικού Αθλητισμού «Μεσόγεια». Το αυριανό πρόγραμμα (ώρα έναρξης 10.00) περιλαμβάνει το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αττικής Κ14 και το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί ο «Δρόμος Ελπίδας» (18.00), με το αγώνισμα των 5.000 μ., όπου θα μπορούν να πάρουν μέρος μικροί και μεγάλοι. Οι αγωνιζόμενοι θα φορούν μπλουζάκι που θα φέρει το μήνυμα «Τρέχω για σένα» καθώς μέσα και από αυτή τη δράση θα μαζευτούν είδη πρώτης ανάγκης για τους κατοίκους της Θεσσαλίας.  

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι από την πρώτη ημέρα. Η διοργάνωση διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία και με τη συμμετοχή εκατοντάδων παιδιών από 15 σχολεία της Ανατολικής Αττικής. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους εκπροσώπους και τους προπονητές των συλλόγων που συμμετείχαν εθελοντικά κι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία του διασχολικού πρωταθλήματος, τον Δημήτρη Δαμασκηνό («Α.Ε. Μεσογείων Αμεινίας ο Παλληνεύς»), τον Θανάση Περιστέρη (ΓΑΣ Παιανίας), τον Μανώλη Λαμπράκη (Παλλαευρεωτικός 1928), την Ε.Α.Σ ΣΕΓΑΣ Αθήνας για την αμέριστη βοήθειά της και ιδιαίτερα τον αντιπρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Φεστιβάλ «Μεσόγεια» και πρόεδρο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αθήνας Χαράλαμπο Γεωργακόπουλο και, φυσικά, τον τεχνικό της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αθήνας Χρύσανθο Καρούζο. Περιμένουμε με αγωνία τον αυριανό τελικό του διασυλλογικού πρωταθλήματος όλης της Αθήνας, για την κατηγορία Κ14, όπου τα παιδιά θα αγωνιστούν στο ατομικό τους αγώνισμα», δήλωσε η Διευθύντρια του Φεστιβάλ «Μεσόγεια» Αριάδνη Δάδα.

Το αυριανό πρωινό πρόγραμμα θα αρχίσει στις 10.00 και περιλαμβάνει αγωνίσματα για αγόρια και κορίτσια Κ14. Το απόγευμα (17.00), δρόμοι αντοχής, σκυταλοδρομίες και πίστες μάχης. Το αγωνιστικό πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με τον «Δρόμο Ελπίδας». Στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν βραβεύσεις αθλητών από την ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων που διακρίθηκαν την εφετινή χρονιά. Θα βραβευτούν για την παγκόσμια προσφορά τους στον κλασικό αθλητισμό οι Ολυμπιονίκες Κατερίνα Στεφανίδη, Εμμανουήλ Καραλής και ο αθλητής Νικόλαος Ανδρικόπουλος. Για την προσφορά στον ελληνικό κλασικό αθλητισμό θα τιμηθούν οι Άρης Περιστέρης και Βίκτωρ Περιστέρης και για τις επιτυχίες τους θα βραβευτούν οι Αναστασία Σαρλάνη, Δέσποινα Μαλταμπέ, Μάνια Κιούλου, Ειρήνη Βασιλείου, Αννίβας Οικονόμου, Νικόλαος Πονηρέας, Αναστασία Ρέτσα, Αλκυόνη Ζαρόκωστα, Μαρία Μήττα, Ασπασία Κουρμπαλιώτη, Βιργινία Καραγιάννη, Πέτρος Πέτρου και Αλέξιος Δογάνης.   

Η 2η διοργάνωση του Παιδικού Φεστιβάλ Κλασικού Αθλητισμού «Μεσόγεια» θα ολοκληρωθεί με την παιδική παράσταση «Aladdin the Show» (19.40) και θα ακολουθήσει η συναυλία «The Kings» (21.00).



Το Παιδικό Φεστιβάλ Κλασικού Αθλητισμού «Μεσόγεια» συνδιοργανώνεται με τον Δήμο Σπάτων Αρτέμιδος, την Περιφέρεια Αττικής, τον Ε.Ε.Α., τον Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Αθήνας και τους συλλόγους «Α.Ο. Δρομέας Βάρης», «Α.Ε. Μεσογείων Αμεινίας ο Παλληνεύς» και «Παλλαευρεωτικός 1928» σε συνεργασία με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών. Mεγάλοι Χορηγοί της διοργάνωσης είναι η Admiral και το «Ζαγόρι». Υποστηρικτές είναι η ΑΜΚΕ «Αιγαίας» και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός. Χορηγοί Επικοινωνίας είναι το Sportsfeed και το Sportime. Φωτογραφίες: Βασίλης Κουτρουμάνος

Περισσότερες πληροφορίες στο https://www.festivalmesogeia.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.