Λουκέτο στο 6ο Νηπιαγωγείο Νέας Σμύρνης: Δεν έχει πάτο η κοροϊδία και η αναξιοπιστία




Γονείς και πολίτες πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 25/9 δυναμική  συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το νηπιαγωγείο. (Κείμενο – φωτογραφίες & βίντεο: Ελένη Γρηγοριάδου)

Οι ιδιοκτήτες του 1/3 του οικοπέδου σφράγισαν το 6ο Νηπιαγωγείο, την Παρασκευή το βράδυ, 22/9, επικαλούμενοι δικαστική απόφαση με αποτέλεσμα να πάνε τα παιδιά στο σχολείο την Δευτέρα 25/9 και να το βρουν κλειστό με λουκέτα και φυλασσόμενο από την Αστυνομία η οποία σημειωτέον δεν είχε στα χέρια της την Επίδοση Έξωσης. Αυτό είχε ως αφορμή να δημιουργηθεί ένταση, γονείς και εκπαιδευτικοί κατηγορούσαν το Δήμο και απειλούσαν να κόψουν τα λουκέτα με κόφτη. Κάποια στιγμή, εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Σταύρος Τζουλάκης, ο οποίος δήλωσε άγνοια και επέμενε ότι δεν είχε φτάσει στα χέρια του καμία επίδοση. Οι γονείς επάνω στο θυμό τους προέτρεψαν τον κ. Τζουλάκη ν’ ανοίξει ο ίδιος το σχολείο με τον κόφτη καθιστώντας τον υπεύθυνο για όλα αυτά. Λίγο αργότερα κατέφτασε και ανώτερος αξιωματικός της Αστυνομίας ο οποίος επικοινώνησε με Εισαγγελέα και μετά από αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα επιβεβαιώθηκε ότι είχε επιδοθεί η Έξωση αλλά ο Δήμαρχος επέμενε ότι δεν είχε φτάσει στα χέρια του.  

Η αναξιοπιστία λοιπόν  των “υπεύθυνων” ξεπέρασε τα όρια. Η κωλυσιεργία τους κατάφερε να φτάσει την κατάσταση στα άκρα. Έτσι έχουν μάθει να ασκούν πολιτική, έτσι έχουν μάθει να συμπεριφέρονται. Κοροϊδία πάνω στην κοροϊδία και παραμύθι πάνω στο παραμύθι. Και όποιος τσιμπήσει. Ουδόλως απασχολεί τον Δήμο ότι ο μεγάλος χαμένος από την υπόθεση αυτή είναι η ίδια η πόλη.  Μεγαλύτερη κοροϊδία και μεγαλύτερος εμπαιγμός από αυτόν δεν θα ήταν δυνατόν να προκληθεί…

Ακούστηκαν και τραγικά χθες, θα σταθώ όμως στην άποψη ενός αγανακτισμένου γονέα του Σταύρου Ξανθάκου, πατέρα μαθητή. «Ως γονέας και εγώ και ως δικηγόρος, ο δήμος έχει αφήσει με δική του ευθύνη ένα θέμα να κακοφορμίσει, δεν έχει καμία ευθύνη η απλή οικογένεια της Νέας Σμύρνης που στέλνει το παιδί της σε αυτό το νηπιαγωγείο. Ο δήμος ξοδεύει σωρηδόν χρήματα σε καθρεφτάκια και φρου-φρου και δεν κοιτάει το τρύπιο του σώβρακο, ούτε καν το μπαλώνει…»



Και του πρώην Δημάρχου και νυν υποψήφιου κ. Γιώργου Κουτελάκη: «Το 1985 σε ένα τυφλό οικόπεδο (αγνώστου ιδιοκτησίας) ο Δήμαρχος Μπάμπης Μπεχλιβανίδης έκτισε το 6ο Νηπιαγωγείο Νέας Σμύρνης, και πολύ καλά έκανε. Το 1990, το νηπιαγωγείο απέκτησε οικοδομική άδεια. Tο 2002 με Δήμαρχο Γ. Κουτελάκη (που είχε υπάρξει και ο πρώτος πρόεδρος του Νηπιαγωγείου) εγγράφηκε στο Κτηματολόγιο. Πριν την οριστική δεύτερη καταγραφή εμφανίστηκαν κάποιοι διεκδικητές του οικοπέδου και μερικά χρόνια αργότερα ξεκίνησε μια δικαστική διαμάχη που κατέληξε το 2018 επί Τζουλάκη σε καταλογισμό του ενός τρίτου στους ιδιώτες, πράγμα που σήμαινε ότι έπρεπε να αποζημιωθούν με βάση τις αντικειμενικές αξίες. Το δημοτικό συμβούλιο τότε σωστά προχώρησε σε απαλλοτρίωση που σήμαινε ότι έπρεπε να καταθέσει όλο το ποσό του οικοπέδου στο παρακαταθηκών και να πάρουν οι ιδιώτες περί τις 400.000 ευρώ και μετά ο Δήμος να πάρει πίσω τα υπόλοιπα 600.000. Ο Δήμος δεν έβαλε τίποτα – ισχυριζόταν ότι ήταν σε συνεννόηση με τους ιδιώτες, πράγμα που καταρρίφθηκε μετά από ερώτησή μου στο δικηγόρο των ιδιωτών-, άφησε τη διορία να εκπνεύσει και με δεδομένο ότι οι ιδιώτες κέρδισαν τα ασφαλιστικά μέτρα να είμαστε όλο αυτό τον καιρό στο έλεος τους για το αν θα εκτελέσουν την έξωση.

Στα τέλη του περασμένου έτους επιδόθηκε στο σχολείο εξώδικο για έξωση στις 25 Ιανουαρίου από τους ιδιοκτήτες του 1/3 του οικοπέδου όπου στεγάζεται το σχολείο, καθώς το ιδιοκτησιακό καθεστώς τής έκτασης είναι αντικείμενο δικαστικής διαμάχης μεταξύ ιδιωτών και του δήμου τουλάχιστον 15 χρόνια τώρα. Τότε, η δημοτική αρχή υπέβαλε αίτηση ανακοπής της διαδικασίας και ασφαλιστικά μέτρα. Η υπόθεση εκδικάστηκε στις αρχές του τρέχοντος μήνα, με το δικαστήριο να απορρίπτει τελικά τα ασφαλιστικά μέτρα, φέρνοντας ουσιαστικά το σχολείο αντιμέτωπο με το λουκέτο.«Δεν θα σχολιάσουμε την απόφαση του δικαστηρίου, που δεν πήρε υπόψη του ότι πρόκειται για σχολείο. Δεν θα σχολιάσουμε την απληστία των ιδιοκτητών του οικοπέδου, που δεν αρκούνται στις 359.414 ευρώ αποζημίωση αλλά απαιτούν έξωση και κατεδάφιση. Θα μιλήσουμε μόνο για την πλήρη αποτυχία των “υπεύθυνων” Παιδείας του δήμου μας, που σε πλήρη εφησυχασμό, κάθε φορά στη διάρκεια της δικαστικής αυτής διαμάχης έδιναν τη διαβεβαίωση ότι “δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα”. Τα ίδια καθησυχαστικά λόγια ακούσαμε και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 29ης Μαρτίου 2023. “Οτι δεν υπάρχει πρόβλημα” γιατί κατά πάσα βεβαιότητα θα κερδίζανε τα ασφαλιστικά μέτρα και θα υπήρχε χρόνος μέχρι το 2029 που θα γίνει η δίκη αλλά και ότι θα ξεκινούσε άμεσα (είχε περιθώριο μόνο 6 μηνών) η νέα διαδικασία για την επανεπιβολή της απαλλοτρίωσης (αφού η προηγούμενη διαδικασία απαλλοτρίωσης που ξεκίνησε το 2017 ακυρώθηκε με δικιά τους ευθύνη)»

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Νέας Σμύρνης «Ο Χρυσόστομος Σμύρνης» καλεί εκπαιδευτικούς, γονείς και πολίτες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου στις 4:30 το απόγευμα.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Γιάννης Κορφιάτης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση σχετικά με το απαράδεκτο κλείσιμο του 6ου Νηπιαγωγείου:

«Το σήριαλ που έχει στηθεί από τη Δημοτική αρχή και τη συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση τα τελευταία χρόνια στο δήμο μας, σε βάρος της μόρφωσης των παιδιών μας, πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα!

Το γεγονός ότι η παιδεία δεν είναι προτεραιότητα του δήμου είναι γνωστό σε όλους, αλλά η κοροϊδία έχει και τα όρια της!

Οι σημερινές εικόνες μπροστά στη σφραγισμένη πύλη του 6ου νηπιαγωγείου, με αντιδημάρχους να δίνουν παράσταση μπροστά στους γονείς, με την αστυνομία να απαγορεύει το άνοιγμα του σχολείου (!) αρνούμενη να δώσει εξηγήσεις, με εντολή ποιανού και για λογαριασμό ποιου σταματάει την εκπαιδευτική διαδικασία, και οι φωτογραφίες που έκαναν το γύρο τοπικών και κεντρικών μέσων ενημέρωσης, με τον μέχρι χτες άφαντο δήμαρχο, να προσποιείται ότι πάει τάχα να σπάσει τις αλυσίδες, είναι εξοργιστικές!

Απαιτούμε να ανοίξει άμεσα το 6ο Νηπιαγωγείο!

Από αύριο το πρωί να συνεχιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία με ευθύνη της Δημοτικής αρχής!

Ούτε να το σκεφτούν, ότι θα μοιράσουν τα παιδιά σε άλλες εκπαιδευτικές δομές, όπως πρότειναν κάποιοι σήμερα!

Να κάνει η Δημοτική αρχή το καθήκον της άμεσα και να αφήσει τα παραμύθια περί γραφειοκρατικής εμπλοκής!»

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.