Καλλιακμάνης στην ΕΡΤ: 7.000 αστυνομικοί στη φύλαξη στόχων – Μόλις 5.000 για τους πολίτες




Με αφορμή τη δολοφονική επίθεση σε κατοικημένη περιοχή της Αρτέμιδας το απόγευμα της Δευτέρας με θύματα έξι αλλοδαπούς που δέχθηκαν 60 σφαίρες ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Α, Γιώργος Καλλιακμάνης, αναφέρθηκε στον αριθμό των αστυνομικών που περιπολούν και στον μεγαλύτερο αριθμό συναδέλφων του που απασχολούνται στη φύλαξη υψηλών προσώπων.

«Σε όλες τις χώρες το οργανωμένο έγκλημα έχει θεριέψει σε ό, τι έχει να κάνει με τη διακίνηση ναρκωτικών» δήλωσε στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ ο κ. Καλλιακμάνης τονίζοντας ότι στη χώρα μας, γι αυτό ακριβώς το λόγο, θα πρέπει να αποδεσμευτούν δυνάμεις της αστυνομίας που απασχολούνται σε άλλους τομείς.

«Από τους 12.000 αστυνομικούς στην Αττική οι 7.000 ασχολούνται με τη φύλαξη στόχων και μένουν για την ασφάλεια των πολιτών μόλις 5.000 αστυνομικοί» κατήγγειλε ο κ. Καλλιακμάνης ζητώντας κάτι να αλλάξει άμεσα ως προς τον τρόπο αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Και όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος των αστυνομικών στην Νοτιοανατολική Αττική αναγνωρίζει ότι υπάρχουν πρόσωπα που χρήζουν φύλαξης αλλά αυτό δεν θα πρέπει να γίνεται από τους εν ενεργεία αστυνομικούς.



«Δεν μπορεί οι πολιτικοί να μην έχουν αστυνομική συνοδεία για την προστασία τους, όχι όμως από την αστυνομία. Κάντε ένα δημόσιο τομέα για τη φύλαξη ευπαθών στόχων και επισήμων που να μην έχει καμία σχέση με την αστυνομία» πρότεινε ο κ. Καλλιακμάνης.

Ο ίδιος τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρχει ουσιαστική ασφάλεια πριν κατηγορηθεί η αστυνομία ότι δεν κάνει σωστά τη δουλειά της με αφορμή την εκτέλεση των έξι Τούρκων που θυμίζει χτυπήματα κυκλωμάτων των καρτέλ στη Λατινική Αμερική.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.