«Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο» και η Γλυφάδα γέμισε ποδήλατα




Η Γλυφάδα γέμισε ποδήλατα το Σάββατο (23/9) και 24 από αυτά κληρώθηκαν σε μικρούς και μεγάλους! Ήταν ένα event που διοργάνωσε ο Δήμος Γλυφάδας με πρωτοβουλία της Ολυμπιονίκη μας Φανής Χαλκιά και αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο».

“Είναι χρέος μας να συμβάλλουμε όλοι σε μια αλλαγή νοοτροπίας, βάζοντας το ποδήλατο στην καθημερινότητά μας και δημιουργώντας ασφαλείς διαδρομές στις πόλεις μας. Εμείς εδώ στη Γλυφάδα μας δημιουργούμε ολοκαίνουργιους ποδηλατοδρόμους μέσα σε καταπράσινες εκτάσεις και δίπλα στη θάλασσα. Περισσότερα ποδήλατα, σημαίνει λιγότερα αυτοκίνητα, μικρότερη ταλαιπωρία, καλύτερη υγεία και ποιότητα ζωής για όλους”, τόνισε ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

“Η χρήση του ποδηλάτου πρέπει να γίνει τρόπος ζωής, ειδικά σε περιοχές όπως τα νότια προάστια που ευνοεί ο χώρος αλλά και οι καιρικές συνθήκες. Είμαστε πολύ περήφανοι διότι η σημερινή εκδήλωση έχει διττό ρόλο, πέρα από την ενημέρωση του κόσμου, θα σταλούν και παιχνίδια στους μικρούς μαθητές της Θεσσαλίας”, ανέφερε η Ολυμπιονίκης μας Φανή Χαλκιά.

Αυτό το ηλιόλουστο, ζεστό πρωινό του Σεπτεμβρίου, πλήθος κόσμου ενημερώθηκε για τα οφέλη της χρήσης του ποδηλάτου, διασκέδασε υπό τους ήχους του συγκροτήματος «The Swingin’ Cats», ενώ μεγάλα ονόματα από το χώρο του αθλητισμού και της showbiz ήταν εκεί και ύστερα από κλήρωση χάρισαν σε 24 τυχερούς (10 μεγάλους και 14 παιδιά) τα δικά τους ποδήλατα! Ανάμεσα τους ο Πύρρος Δήμας, ο Γιώργος Καραγκούνης, ο Γιώργος Γεροντιδάκης, ο Πάνος Μουζουράκης και η Αφροδίτη Σκαφίδα. Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, οι Αντιδήμαρχοι Γλυφάδας Περικλής Δορκοφίκης, Λένα Δεναξά, Άννυ Καυκά, Μαίρη Μηλιαρέση, Γιάννης Σκαλτσάς και η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Δαφνούλα Χαρίση – Μπίλια.



Πέρα από τα ποδήλατα δόθηκαν πολλά πλούσια δώρα, όπως μηχανές Nespresso και άλλα, από τους χορηγούς της εκδήλωσης. Τα έσοδα από τους χορηγούς θα διατεθούν για την αγορά παιχνιδιών για τα νηπιαγωγεία και τους παιδικούς σταθμούς της Θεσσαλίας.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.