Ελληνικό: Αναλυτική πληροφόρηση για την πρόοδο των εργασιών ανά project από την Lamda Development




Με τις «μηχανές στο φουλ», όπως όλα δείχνουν προχωράει η υλοποίηση των έργων στο Ελληνικό, τα οποία σύμφωνα με τη διοίκηση της Lamda Development θα αρχίσουν να γίνονται όλο και πιο ορατά. (ρεπορτάζ: Γιώργος Μανέτταςot.gr)

Από τον Πύργο των 200 μέτρων και τις πολυτελείς κατοικίες στο παραλιακό μέτωπο μέχρι την υπογειοποίηση της Ποσειδώνος και το εμπορικό κέντρο στην Βουλιαγμένης, οι εργασίες κατασκευής βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Η Lamda Development έδωσε μάλιστα και αναλυτική πληροφόρηση για την πρόοδο των εργασιών ανά project κατά την χθεσινή ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων για το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Από την ενημέρωση ξεχωρίζει ο Riviera Tower, ο οποίος θα είναι ο πρώτος πράσινος ουρανοξύστης της χώρας και ο ψηλότερος στη Μεσόγειο, αφού θα μετρά 200 μέτρα ύψος και θα διαθέτει πάνω από 200 ιδιωτικές κατοικίες με άπλετη θέα στον Σαρωνικό.



Έχουν ολοκληρωθεί ήδη η υπο-θεμελίωση του Πύργου και του podium με την κατασκευή 316 πασσάλων βάθους έως 55μ, η κατασκευή 520μ περιμετρικού διαφραγματικού τοίχου βάθους 15μ. ενώ είναι σε εξέλιξη η τοποθέτηση του σιδηρού οπλισμού της θεμελίωσης που αποτελείται από 1.750 τόνους σιδήρου και η τοποθέτηση των περιμετρικών καλουπιών της θεμελίωσης.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Lamda Development, Οδυσσέα Αθανασίου μέχρι τον Δεκέμβριο θα αρχίσουν να γίνονται ορατοί οι πρώτοι όροφοι.

Οι εκσκαφές και τα έργα θεμελίωσης έχουν ξεκινήσει και στις παραθαλάσσιες πολυτελείς κατοικίες The Cove Residences (condos), με τους εργολάβους να έχουν ήδη κινητοποιηθεί (τον Ιούνιο για 2 οικόπεδα και το Σεπτέμβριο 2023 για τα άλλα 2 οικόπεδα. Σημειωτέον πως τον Ιούλιο ολοκληρώθηκαν όλες οι απαιτούμενες κατεδαφίσεις.

Τα νέα malls

Πρόοδος υπάρχει και στο μέτωπο των εμπορικών κέντρων, τα οποία φιλοδοξούν να αποτελέσουν πόλο έλξης για την ευρύτερη περιοχή του λεκανοπεδίου Αττικής. Ειδικότερα, όσον αφορά στο Vouliagmenis Mall τον Αύγουστο 2023 επιλέχθηκε η εταιρεία ΑΚΤΩΡ ως ανάδοχος για τις εκσκαφές και τις πρόδρομες κατασκευαστικές εργασίες ενώ έχουν ήδη υπογραφεί/συμφωνηθεί Heads of Terms (HoT) για 57% της μεικτής εκμισθώσιμης επιφάνειας (GLA).

Η υπογραφή των συμβάσεων εμπορικής συνεργασίας αναμένεται να ξεκινήσει από τα τέλη του 2023. Σύμφωνα με το παρόν χρονοδιάγραμμα, η έναρξη των εργασιών τοποθετείται για το 2024, ενώ, με βάση τις πρόσφατες ανακοινώσεις η κατασκευή θα ολοκληρωθεί στις αρχές του 2027. Το Εμπορικό Κέντρο θα έχει συνολική επιφάνεια δόμησης 129.424,64 m2, ενώ θα εκτείνεται σε τρία ισόγεια επίπεδα και έναν όροφο.

Όσον αφορά στο Riviera Galleria, το εμπορικό στο παραλιακό μέτωπο που θα εκτείνεται σε 23.000 τ.μ. έχουν ήδη υπογραφεί/συμφωνηθεί Heads of Terms (HoT) για 36% της μεικτής εκμισθώσιμης επιφάνειας (GLA). Η υπογραφή των συμβάσεων εμπορικής συνεργασίας αναμένεται να ξεκινήσει από τα τέλη του 2023.

Στο Riviera Galleria προγραμματίζεται να αναπτυχθούν σχεδόν 19.000 τ.μ. εκμισθώσιμων χώρων. Σε αυτούς θα φιλοξενούνται πολυτελή σήματα μόδας, καταστήματα γνωστών σχεδιαστών, premium boutiques, πολυτελή εστιατόρια και μπαρ, πολιτιστικές εκδηλώσεις και μοναδικές παραστάσεις.

Η υπογειοποίηση και το κτήριο ΑΜΕΑ

Όσον αφορά στην υπογειοποίηση της Λεωφόρου Ποσειδώνος, ένα έργο που θα μεταμορφώσει την παραλιακή, έχουν περατωθεί περίπου 70% των εκσκαφών και 25% των σκυροδετήσεων. Από εκεί και πέρα, έχουν ολοκληρωθεί σε ποσοστό 60% οι εκσκαφές για τα αντιπλημμυρικά έργα στο Ρέμα των Τραχώνων ενώ έχουν υλοποιηθεί και το ολοκληρωθεί 88% των εκσκαφών και 65% των σκυροδετήσεων όσον αφορά στους κεντρικούς συλλέκτες ομβρίων υδάτων.

Το Ιούλιο τελείωσαν οι εργασίες για την εξυγίανση του εδάφους (εξυγιάνθηκαν πάνω από 6 χιλ. τόνοι ρυπασμένων εδαφών) ενώ πριν από μερικές εβδομάδες (μέσα στον Σεπτέμβριο) παραδόθηκε στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης και από εκεί στα 4 σωματεία ΑΜΕΑ το κτιριακό συγκρότημα ΑΜΕΑ (συνολική δόμηση 11,5χιλ τ.μ. επί οικοπέδου 7,4χιλ τ.μ.)

Εξασφαλισμένη χρηματοδότηση

Ο κ. Αθανασίου μιλώντας πρόσφατα στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης των μετόχων ανέφερε πως το project έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για όλη την πρώτη φάση του και επισήμανε πως στα ταμεία της εταιρείας έχουν εισρεύσει σημαντικά έσοδα από την προπώληση κατοικιών και διαμερισμάτων.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.