Γλυφάδα: Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για HIV στο Δρόμο των Ποιητών




Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, 11 π.μ. – 2 μ.μ. – Ένα απλό τσίμπημα στο δάχτυλο και πέντε λεπτά από το χρόνο σας, αρκούν

Ο Δήμος Γλυφάδας μέσω της Κοινωνικής του Υπηρεσίας, σε συνεργασία με το Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή» και το Κέντρο Πρόληψης και Σεξουαλικής Υγείας «Checkpoint» σας προσκαλούν το ερχόμενο Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου, στο Δρόμο των Ποιητών (Γρ. Λαμπράκη στη συμβολή της με τη Μεταξά) για εύκολη, γρήγορη, ανώνυμη και ανώδυνη, δωρεάν εξέταση για HIV και ιογενείς ηπατίτιδες, με στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και προώθηση της πρόληψης.

Από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι η κινητή μονάδα του Checkpoint θα βρίσκεται στον πεζόδρομο παρέχοντας δωρεάν, γρήγορες και εμπιστευτικές εξετάσεις HIV και ενημερώνοντας το κοινό για τη σεξουαλική υγεία. Η εξέταση για τον HIV γίνεται με ένα τσίμπημα στο δάχτυλο και το αποτέλεσμα είναι διαθέσιμο σε λιγότερο από 5 λεπτά. Πρόκειται για κάτι πολύ εύκολο, απλό, ανώδυνο και γρήγορο, αλλά ουσιώδες και αποτελεσματικό.

Η εξέταση για τον HIV είναι εξαιρετικά σημαντική :



Γιατί ο HIV αφορά κάθε σεξουαλικά ενεργό άτομο.

Γιατί αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να ξέρει κανείς εάν έχει εκτεθεί στον ιό.

Γιατί η έγκαιρη διάγνωση βοηθά στην καλύτερη δυνατή πορεία της HIV λοίμωξης, η οποία πλέον αποτελεί μια χρόνια διαχειρίσιμη ιατρική κατάσταση.

Η δράση διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου. Τον συντονισμό από πλευράς του Δήμου Γλυφάδας έχει η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Λένα Δεναξά.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.