Γλυφάδα: Βρυξέλλες – Παρίσι θα ταξιδέψουν 135 επιτυχόντες στα ΑΕΙ




Με συμμετοχή μεγαλύτερη και με κληρώσεις ταξιδιών περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά, η φετινή βράβευση των επιτυχόντων στα ΑΕΙ από τη Γλυφάδα ήταν η πιο όμορφη γιορτή της πόλης!

Πλημμύρισε χαρά το ΔΑK με εκατοντάδες λαμπερά πρόσωπα παιδιών, γονέων, εκπαιδευτικών και με τον Δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου που καθιέρωσε τον θεσμό αυτόν των βραβεύσεων, να απευθύνεται στους επιτυχόντες με λόγια ζεστά και με έκδηλη συγκίνηση: «Δεν μπορείτε να φανταστείτε, αγαπημένοι μας φοιτητές και αγαπημένοι μας γονείς, τη χαρά και την περηφάνια μας. Η δική σας επιτυχία είναι η δική μας δύναμη, είμαστε εδώ για να σας πούμε ένα μεγάλο Μπράβο, να γιορτάσουμε μαζί σας, να σας καμαρώσουμε και να σας ανταμείψουμε, με τη σειρά μας, για τις προσπάθειες και τους κόπους σας. Είμαστε εδώ για να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τους δασκάλους και τους καθηγητές σας, για την τεράστια προσφορά τους. Σας ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία και θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι θα είμαστε δίπλα σας όποτε μας χρειάζεστε, σε κάθε σας βήμα, σε κάθε σας νέα προσπάθεια», τόνισε από του βήματος της εκδήλωσης ο κ. Παπανικολάου.

Ήταν μια βραδιά ονειρεμένη. Ο Δήμος Γλυφάδας τίμησε τους μαθητές της πόλης, βραβεύοντας τους επιτυχόντες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Και είναι πολλοί. Από τα επτά δημόσια (έξι Γενικά Λύκεια και ένα ΕΠΑΛ) και το ένα Ιδιωτικό Λύκειο της Γλυφάδας, 533 απόφοιτοι εισήχθησαν στα ΑΕΙ, ενώ επέτυχαν επίσης άλλοι 17 Γλυφαδιώτες, οι οποίοι φοιτούσαν σε ιδιωτικά σχολεία άλλων περιοχών της Αττικής. Συνολικά, δηλαδή, 550 μαθητές της πόλης μας είναι πλέον πρωτοετείς φοιτητές!

«Οι κόποι σας ανταμείφθηκαν. Είμαστε πολύ υπερήφανοι για εσάς, για τις οικογένειές σας, για τους εκπαιδευτικούς σας», υπογράμμισε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Μάριος Κασσέρης και ζήτησε από τον κόσμο να απευθύνει «ένα θερμό χειροκρότημα στους εκπαιδευτικούς που μεταλαμπάδευσαν τις γνώσεις τους με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο, στους γονείς που στήριξαν τα παιδιά τους και, πάνω από όλους, στα ίδια τα παιδιά».



Η Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Μαρία Καράμπελα – Καραβουσάλη ευχήθηκε στους νέους φοιτητές «καλή δύναμη, καλή σταδιοδρομία και καλή φοιτητική ζωή», τονίζοντας ότι η εκδήλωση αυτή «είναι η πιο όμορφη γιορτή της πόλης, γιατί αφορά τα παιδιά, που είναι το μέλλον της πατρίδας μας».

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Γλυφάδας Νίκος Παπακώστας έδωσε «συγχαρητήρια σε όλους τους φοιτητές που κατάφεραν να καρποφορήσουν οι κόποι τους αλλά και στους γονείς τους, που στάθηκαν ακούραστοι συμπαραστάτες τους στον αγώνα αυτόν». Προέτρεψε, επίσης, «τους μαθητές εκείνους που δεν τα κατάφεραν να πετύχουν σε κάποια σχολή, να συνεχίσουν τον αγώνα τους με πίστη σε αυτόν και υπομονή. Και να είναι βέβαιοι ότι στο τέλος θα βγουν νικητές». Συνεχίζοντας, ο κ. Παπακώστας υπογράμμισε: «Η Ένωση Γονέων ευχαριστεί τους εκπαιδευτικούς και τους Διευθυντές των Λυκείων μας για την αμέριστη συνδρομή στα παιδιά μας. Τους δύο Αντιδημάρχους Παιδείας της τελευταίας σχολικής χρονιάς Ελένη Καράχου – Σκούταρη και Μάριο Κασσέρη, καθώς και την Πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Μαρία Καράμπελα – Καραβουσάλη, οι οποίοι από τη θέση τους συνετέλεσαν και συντελούν στην αναβάθμιση και συντήρηση των κτιριακών υποδομών των σχολείων της Γλυφάδας».

Χαιρετισμούς απηύθυναν οι Διευθυντές των Λυκείων και οι Πρόεδροι των Συλλόγων Γονέων. Ακολούθως, διενεργήθηκε δημόσια κλήρωση και αναδείχθηκαν 135 πρωτοετείς φοιτητές και φοιτήτριες που θα ταξιδέψουν στις Βρυξέλλες και στο Παρίσι με έξοδα του Δήμου Γλυφάδας, καθώς και 25 επιλαχόντες.

Στην εκδήλωση, την οποία παρουσίασε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Μάριος Κασσέρης, παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Γλυφάδας Σωκράτης Ζάχος, σύσσωμο -σχεδόν- το Δημοτικό Συμβούλιο, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, καθώς και Εκπρόσωποι των Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων των Λυκείων Γλυφάδας.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.