Αχτσιόγλου ή Κασσελάκη; Γυναίκα ή Gay; Τι αντέχει περισσότερο το πατριαρχικό ελλαδιστάν;




(ή γιατί η Αχτσιόγλου είναι χαμένη απο χέρι στο πατριαρχικό ελλαδιστάν)

Προκειμένου να δείξουμε ότι οι γυναίκες στο ελλάντα είναι ακόμη υποδεέστερες κάποιοι είναι έτοιμοι να προτιμήσουν έναν γκέι.
Η φράση αυτή περιέχει σεξισμό, έμφυλη διάκριση, είναι γενικά «λάθος». Είναι όμως και μια πραγματικότητα που όποιος κάνει ότι δε τη βλέπει απλώς γίνεται μέρος του προβλήματος.

Η αλήθεια είναι ότι οι σκέψεις που προηγήθηκαν και θα ακολουθήσουν στο κείμενο πάντα θα είναι λάθος χρονικά τοποθετημένες στα μάτια όποι@ είναι εμμονικά εμπλεκόμεν@ στις εκλογές για την ανάδειξη του προσώπου που θα αναλάβει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι εκλογές αυτές είναι αφορμή για τις σκέψεις αυτές. Τα πρόσωπα φυσικά παίζουν το ρόλο τους, το κείμενο όμως αυτό δεν έχει σκοπό να πει κάτι υπέρ ή κατά της μιας ή του άλλου.  



Χωρίς τις υποψηφιότητες της κυρίας Έφης Αχτσιόγλου και του κυρίου Στέφανου Κασσελάκη ουδείς θα σκεφτόταν το δίλημμα: «Γυναίκα ή γκέι»;  Τι αντέχει περισσότερο το πατριαρχικό ελλαδιστάν; Τι από τα δύο αντέχει η ελληνική κοινωνία για δυνητικό πρόσωπο στην Πρωθυπουργία;

Για την υποψηφιότητα της κυρίας Αχτσιόγλου είχα αρθρογραφήσει και προβλέψει τον σεξισμό που θα αντιμετώπιζε. Δυστυχώς δεν έπεσα έξω.
Δεν φανταζόμουν το μέγεθος, βεβαίως, και την αθλιότητα των επιθέσεων που θα δεχόταν η ίδια αλλά και ο έτερος υποψήφιος, κύριος Κασσελάκης στην ουσία για τον ίδιο ακριβώς λόγο: Είναι και οι δύο διαφορετικοί από ό,τι μπορεί να αντέξει η βαθιά πατριαρχική ελληνική κοινωνία!

Η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει να δει μια γυναίκα να παίρνει στα ίσα θέσεις και αξιώματα που παίρνει ένας άντρας. Άντε μέχρι Δημαρχίνα, Υπουργίνα, έτσι για την αλητεία και την ρουφιάνα την ποσόστωση.

Όχι ότι αντέχει έναν γκέι.  (Κι εδώ θα αρχίσουν πάλι στερεοτυπικές εκφράσεις γεμάτες διάκριση αλλά περιγράφουν ό,τι ακούω στο δρόμο, «κλέβω» από παρέες που πίνουν καφέ δίπλα μου και διαβάζω σε σχόλια).
Όλα, όσα βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες δείχνουν ότι η κοινωνία μας «αντέχει» έναν ωραίο άντρα, πλούσιο, με κολέγια, αμερικές κλπ, λευκά δόντια, ωραίο χαμόγελο και μπράτσα κάτω από τα τουρλωμένα μανίκια του πουκάμισου, αλλά οκ – γκέι. Σα να του συγχωρούν ένα «παράπτωμα».
Για να σκεφτούμε μια στιγμή τι αποδοχή θα είχε ένας άσχημος, με δόντια κιτρινισμένα από τη νικοτίνη, ρέστος και ταπί, χωρίς όμορφο σύντροφο και χωρίς σκύλο που δε θα έμενε παρυφές Κουκάκι αλλά παρυφές ντάμαρι κάπου στη δυτική Αττική 

(σου βάζω άλλες τρεις τελίτσες να το σκεφτείς κάνοντας το εικόνα)

Λοιπόν για να μη σε ζαλίζω, αυτό που θέλω να πω είναι ότι ο Κασσελάκης «γκελάρει» λόγω του παρουσιαστικού και ο «κυρ Παντελής» που δε γουστάρει τις αδερφάρες, τον γουστάρει γιατί δεν αντέχει μια γυναίκα να κάνει αντρικές δουλειές και μάλιστα να δίνει εντολές.
Είτε μας αρέσει είτε όχι – που όχι δε μ’ αρέσει καθόλου – σ’ αυτή την κοινωνία ζούμε. Κι αυτή την κοινωνία πρέπει να αλλάξουμε. Για να έχουν όλ@ αποδοχή και ίσες ευκαιρίες! (Γιάννης Καφάτος – viewtag.gr)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.