Nίκος Γαρδίκης: Οι Φαληριώτες μπορούν να είναι σίγουροι ότι εδώ υπάρχει ΚΚΕ




(Άρθρο του Νίκου Γαρδίκη, υποψήφιου δημάρχου Παλαιού Φαλήρου με το συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης)

Στην ολοκλήρωσή της οδεύει η συγκρότηση του μαχητικού ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης Παλαιού Φαλήρου με τη συμμετοχή αγωνιστών, εργατών, ελεύθερων επαγγελματιών, γυναικών, νέων με σκοπό να ανταποκριθούμε στις αυξημένες απαιτήσεις για την υπεράσπιση των αναγκών των λαϊκών οικογενειών της περιοχής μας.

Δεσμευόμαστε να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, ώστε ο λαός μας με το ΚΚΕ μπροστά να σταθεί όρθιος, ώστε να αναπτυχθούν νέοι μεγάλοι λαϊκοί αγώνες. Είμαστε ήδη από την επόμενη μέρα κιόλας των εκλογών στην πρώτη γραμμή, ώστε να μην κυριαρχήσει η απογοήτευση και κυρίως να μην περάσει η νέα αντιλαϊκή επίθεση που έχει ετοιμάσει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Εδώ στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου που το ΚΚΕ, αναδείχθηκε ξανά τρίτο Κόμμα, ενισχυμένο σε ψήφους και ποσοστά, δηλώνουμε ότι θα βρεθούμε μαζί με το λαό της πόλης μπροστά σε κάθε μικρή και μεγάλη διεκδίκηση. Οι Φαληριώτες μπορούν να είναι σίγουροι ότι εδώ υπάρχει ΚΚΕ. Και αυτό σημαίνει ότι κανένα λαϊκό σπίτι δε θα χαθεί αμαχητί, σημαίνει ότι θα δυναμώσει ο αγώνας για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Σημαίνει ότι μπορεί να δυναμώσει ο αγώνας για όλα αυτά που μας πνίγουν μέσα σε αυτή την πόλη, όπως η έλλειψη πρασίνου και ελεύθερων χώρων, η αντισεισμική κι αντιπλημμυρική προστασία, η καθαριότητα και οι συνθήκες μέσα στις οποίες δίνουν τη δική τους μάχη οι εργαζόμενοι στο Δήμο. Μπορεί και πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας για αναβάθμιση των υποδομών και υπηρεσιών υγείας στην πόλη μας. Ο αγώνας για σύγχρονα ασφαλή σχολεία και παιδικούς σταθμούς χωρίς καμία επιβάρυνση των γονέων, με νέα κτίρια, με πρόσληψη του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού. Για να μην χαθεί ούτε μια σπιθαμή από τη δημόσια και δωρεάν ακτή της πόλης μας, που εποφθαλμιούν μεγαλοεπιχειρηματίες για τις μπίζνες τους. Για να βρούνε τη στήριξη που έχουν ανάγκη στον αγώνα τους γονείς κι αθλητές του ναυταθλητισμού, που διώχνονται από τις ιστορικές τους εγκαταστάσεις. Γιατί η ενίσχυση της Λαϊκής Συσπείρωσης Παλαιού Φαλήρου μπορεί να δώσει νέα δυναμική στην υπεράσπιση της βιοποικιλότητας και του ιστορικού ρου του ρέματος της Πικροδάφνης.



Όλα αυτά μπορούν να αποκτήσουν νέα μαχητική ώθηση, με μια ακόμα σημαντική ενίσχυση των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια Αττικής με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Γιάννη Πρωτούλη και στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου. Τα πρώτα βήματα έγιναν. Τώρα πάμε για το επόμενο, με σημαντική ενίσχυση των ποσοστών της «Λαϊκής Συσπείρωσης», για να εκλεγούν περισσότεροι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, που θα αποτελέσουν στήριγμα στον αγώνα του λαού για τα δικαιώματά του, κόντρα στο αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο και την εκάστοτε αντιλαϊκή κυβέρνηση. Για να γίνει ένα ακόμα βήμα απέναντι στον αρνητικό συσχετισμό της πολιτικής των κομμάτων που στηρίζουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ.

Ήδη ξαναζούμε το σκηνικό του 2019 με τους πολλούς υποψήφιους που μέσα σε μια νύχτα συμμάχησαν, μοιράστηκαν καρέκλες, διοίκησαν. Υποψήφιοι που  είτε αμέσως μετά τις δημοτικές εκλογές στήριξαν και συνεργάστηκαν ανοιχτά με τη δημοτική αρχή στο αντιλαϊκό της έργο, είτε έδειξαν ανοχή σε αυτό, απουσίαζαν από κάθε μάχη που έδωσαν λαϊκές οικογένειες της πόλης για τα δικαιώματά τους, την εκπαίδευση των παιδιών τους και την αναβάθμιση της γειτονιά τους.

Για άλλη μια φορά το κοινό αντιλαϊκό πρόγραμμα των «νέων» υποψήφιων με συγκεκριμένη αμαρτωλή πολιτική διαδρομή δεν μπορεί να κρυφτεί: Όπως και στη κεντρική πολιτική σκηνή με την εναλλαγή κυβερνήσεων, έτσι και στο επίπεδο του Δήμου η κάθε διοίκησή του αποδεικνύεται χειρότερη από την προηγούμενη με αποκορύφωμα τη θητεία Φωστηρόπουλου. Απόλυτα δεμένη στην κυβερνητική πολιτική της ΝΔ, στα επιχειρηματικά συμφέροντα που αλωνίζουν στην πόλη, χειροτέρευσε ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Όμως σ’ αυτή τη πολιτική δεν βρέθηκε μόνη. Η προγραμματική σύγκλιση μεταξύ των κόμματων του συστήματος, που εκφράστηκε με τη στήριξη όλων των κρίσιμων νομοσχεδίων της ΝΔ στην προηγούμενη θητεία της, μεταφράζεται σε πλήρη ταύτιση στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής και στο Δήμο μας. Έτσι, η δημοτική αρχή Φωστηρόπουλου υποστηρίχθηκε στα κρίσιμα από άλλες παρατάξεις όπως της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της ακροδεξιάς, από τους δήθεν «ανεξάρτητους» κι «αυτοδιοικητικούς». Μαζί οι συνδυασμοί αυτοί συμπορεύτηκαν με την πολιτική της δημοτικής αρχής, τροφοδοτώντας τη ασταμάτητα με δημοτικούς συμβούλους, ανοχή, ακόμη και υπερψήφιση με το βολικό άλλοθι «για το καλό της πόλης».

Η πολιτική που ακολούθησε η δημοτική αρχή Φωστηρόπουλου και η υποστήριξη της από τις άλλες δημοτικές παρατάξεις, όξυνε ακόμη περισσότερο τα προβλήματα της πόλης και του λαού της. Είναι μια ακόμη απόδειξη ότι η ανάπτυξη για την οποία μιλάνε, αφορά την εξασφάλιση των κερδών των λίγων, ότι αυτή η «ανάπτυξη» είναι ασυμβίβαστη με τις ανάγκες των πολλών, των λαϊκών οικογενειών, των εργαζομένων.

Γι΄ αυτό και η υποστελέχωση της καθαριότητας, της τεχνικής υπηρεσίας, του πρασίνου, των παιδικών σταθμών κι όλων των άλλων υπηρεσιών του Δήμου Παλαιού Φαλήρου φέρει τη σφραγίδα της δημοτικής αρχής κι όλων των άλλων. Η αυτοθυσία των ελάχιστων μονίμων εργαζομένων, όπως και των συμβασιούχων που είναι σε μόνιμη ομηρία, δεν αρκεί πια. Έμμεσα καλλιεργούν την αντίληψη ότι μοναδικός σωτήρας είναι ο ιδιώτης επενδυτής. Η γιγάντωση της ανταποδοτικότητας αποτελεί το μόνιμο χαράτσι για κάθε λαϊκή οικογένεια κι αυτοαπασχολούμενο της πόλης. Τα σχολεία, οι παιδικοί σταθμοί, οι χώροι άθλησης, οι ελεύθεροι χώροι, τα πάρκα, τα πολιτιστικά κέντρα κι οι άλλες δημοτικές υποδομές βρίσκονται σε χειρότερη κατάσταση από ότι τις είχε παρατήσει η προηγούμενη διοίκηση Χατζιδάκη. Οι τεράστιες ελλείψεις σύγχρονης σχολικής στέγης και η ανύπαρκτη διεκδίκηση κονδυλίων από το κράτος για τις ανάγκες των γειτονιών του Παλαιού Φαλήρου και για την αποζημίωση των αναγκαίων απαλλοτριώσεων, είναι κεντρική πολιτική της διοίκησης Φωστηρόπουλου για να «βγάζει λάδι» την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και του Περιφερειάρχη Πατούλη.

Δεσμευμένοι απόλυτα στα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών, συνδιοίκησαν με μόνο σκοπό την ανάδειξη της παραλιακής πλευράς της πόλης. Για άλλη μια τετραετία οι περιοχές πάνω από τους πρώτους δρόμους της παραλιακής λεωφόρου παρέμειναν οι «βρώμικες πίσω αυλές» των πανάκριβων παραθαλάσσιων διαμερισμάτων και ξενοδοχείων. Την ίδια στιγμή η παράδοση του φιλέτου της ακτής από το TaeKwoDo ως τον Άλιμο  συνεχίζεται με λίγο «γαρνιτούρα» από δημόσια πάρκα, ιστορικούς περιπάτους και «μεγάλους ευεργέτες». Η πραγματικότητα όμως είναι πεισματάρα! Δίνουν σε εφοπλιστές κι άλλους μεγαλοεπιχειρηματίες δημόσια γη, ακτή ακόμη και θάλασσα για να κάνουν τις μπίζνες τους.

Αλλά και τα άδικα δημοτικά τέλη των επαγγελματιών, η τουριστικοποίηση της πόλης, που καταργεί την Κυριακάτικη αργία οδηγώντας τους αυτοαπασχολούμενους σε φυσική και οικονομική εξόντωση και ιδιαίτερα του κέντρου που οδηγεί σε αύξηση των τιμών και ενοικίων, παράδοση του κτιριακού αποθέματος στα συμφέροντα μεγαλοεπιχειρηματιών και εταιριών εστίασης, χειροτέρευση των συνθηκών διαβίωσης ακόμη και των κατοίκων του κεντρικού Φαλήρου.

Καλούμε τις λαϊκές οικογένειες, τους νέους, τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες με την ψήφο τους να απαντήσουν αν «θέλουν δήμαρχο – διοίκηση – δήμο» που θα υπηρετεί την κυβέρνηση, τους εταίρους της ΕΕ, τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα ή δήμο που θα δουλεύει μαζί με το λαό της πόλης, θα τον κινητοποιεί, θα διεκδικεί μαζί του, θα παλεύει από θέσεις αντιπολίτευσης ενάντια στους ισχυρούς.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Παλαιού Φαλήρου αποτελεί το μόνο ατσάλινο τείχος απέναντι στα σκοταδιστικά, φασιστικά κι ακροδεξιά μορφώματα. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης απέδειξαν με τη δράση τους μέσα κι έξω από το δημοτικό συμβούλιο ότι στις γειτονιές μας είναι ανεπιθύμητοι οι εγκληματίες ναζί που φοράνε κάθε φορά και άλλη «προβιά» για να κοροϊδεύουν το λαό που τους έστειλε στη φυλακή. Όταν όλοι οι άλλοι στο δημοτικό συμβούλιο Παλαιού Φαλήρου τους καλόπιαναν με διάφορα προσχήματα. Την ίδια ώρα που κάποιοι υποψήφιοι δήμαρχοι προσπαθούν να τους εντάξουν στα «ανεξάρτητα» – «πολυσυλλεκτικά» ψηφοδέλτιά τους, εμείς καλούμε τους νέους, όλο το λαό του Παλαιού Φαλήρου να μη φοβάται! Τώρα υπάρχει κάτι διαφορετικό, ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ, που είναι η δύναμη που θα κόψει το χαμόγελο στα κυβερνητικά χείλη και ταυτόχρονα θα αντιμετωπίσει τους νεοναζί όπως τους πρέπει, στέλνοντάς τους στα λαγούμια τους. Πατριωτισμός είναι το δίκιο του λαού!

Να γιατί έτσουξε όλους τους ακροδεξιούς στο Παλαιό Φάληρο, που το ΚΚΕ που τους αντιμετώπισε παλικαρίσια, βγήκε τρίτο Κόμμα πιο ισχυρό. Η προσπάθεια να φιμώσουν το ΚΚΕ με το να κάψουν τρεις φορές το εκλογικό του περίπτερο στην πλατεία Ντάβαρη πριν ένα μήνα απαντήθηκε από τους Φαληριώτες φίλους του Κόμματος και τους κατοίκους της περιοχής με το ξαναστήσιμο του περιπτέρου σε ελάχιστες ώρες και με την ενίσχυση του ψηφοδελτίου του στο Νότιο Τομέα Αθηνών. Ξέρουν καλά ότι το ΚΚΕ μαζί με το λαό θα τους στείλει στο περιθώριο και όχι οι άσφαιροι νόμοι της κυβέρνησης. Τώρα να τους πονέσουμε ακόμα πιο πολύ, με ενισχυμένα τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης». 

Με αυτές τις σκέψεις κι εν αναμονή της πανηγυρικής ανάδειξης του μαχητικού ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης Παλαιού Φαλήρου μετά το 15αυγουστο, δηλώνουμε ότι εμείς είμαστε εδώ, έτοιμοι. Για τις μάχες που έχουμε μπροστά μας. Η ελπίδα είναι εδώ. Στην ενίσχυση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Παλαιό Φάληρο και την Περιφέρεια Αττικής.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.