Kομπίνα τύπου “καρουζέλ” σε υποκατάστημα τράπεζας στην Αργυρούπολη




Την παρέμβαση του προέδρου της Αρχής για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος Χαράλαμπου Βουρλιώτη προκάλεσε η κομπίνα τύπου «καρουζέλ» που είχε στηθεί σε υποκατάστημα συστημικής τράπεζας στην Αργυρούπολη.

Της Άννας Κανδύλη – enikos.gr

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί την Άνοιξη στο πλαίσιο ελέγχου που πραγματοποίησε η Τράπεζα της Ελλάδας και η εντολή που δόθηκε τώρα στους ελεγκτές της Αρχής από τον κ.Βουρλιώτη είναι να διερευνήσουν όλους τους εμπλεκόμενους, τις εικονικές εταιρείες που είχαν στήσει, όπως και που κατέληξαν τα δεκάδες εκατομμύρια που διακινήθηκαν μέσω αυτών.

Μεταξύ των προσώπων που συμμετείχαν στην κομπίνα είναι ο διευθυντής του υποκαταστήματος της Τράπεζας που έχει τεθεί ήδη σε διαθεσιμότητα, ένας επιχειρηματίας ο οποίος φέρεται να είναι ο «εγκέφαλος» και δυο λογιστικά γραφεία. Τα αδικήματα που διερευνάται αν έχουν τελεστεί είναι, μεταξύ άλλων, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης ενώ η Αρχή ήδη έχει προχωρήσει σε δέσμευση λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων των υπόπτων.



Η δράση
Το κύκλωμα είχε δημιουργήσει δεκάδες «μαιμού» εταιρείες οι οποίες εξέδιδαν εικονικά τιμολόγια δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ ενώ προμηθεύονταν τα μπλοκ επιταγών από την επίμαχη Τράπεζα, όπου νομιμοποιούσαν και τις συναλλαγές τους.

Η οπτική ψευδαίσθηση που αποκαλύπτει την προσωπικότητα σου
Στις εικονικές εταιρείες γινόντουσαν καταθέσεις με συχνή ροή μεγάλων χρηματικών εμβασμάτων από το εξωτερικό, στην συνεχεία
γινόταν ανάληψη, με πλαστά πληρεξούσια και εξουσιοδοτήσεις που χορηγούσαν τα εμπλεκόμενα λογιστικά γραφεία ή μέσω επιταγών.

Μόλις αποκαλύφθηκε η υπόθεση το ένα λογιστικό γραφείο που λειτουργούσε στον Πειραιά σταμάτησε τις συναλλαγές και έκλεισε τις εικονικές εταιρείες ενώ το άλλο που βρίσκεται στη Νέα Ιωνία, φέρεται να συνεχίζει τη δράση του.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.