Hχηρό μήνυμα Κονδύλη για τα κτήρια-τέρατα, που κακοποιούν το φυσικό και δομημένο περιβάλλον




Αποφασισμένος να δώσει τη μάχη μέχρι τέλους, ώστε να προστατεύσει την πόλη και το περιβάλλον από την κακοποίηση που επιχειρούν ορισμένοι επιχειρηματίες, προκειμένου να βγάλουν ένα πρόσκαιρο υπερκέρδος, δηλώνει ο Ανδρέας Κονδύλης.

Αφορμή για το ξέσπασμα του δημάρχου Αλίμου ήταν η αιφνιδιαστική κίνηση εργολάβου που προσπάθησε το πρωί της Δευτέρας (28/8) να ρίξει μπετά σε οικοδομή, στην οδό πορφύρα, στο Λόφο Πανί, παραβιάζοντας την Απόφαση διακοπής των εργασιών που υπάρχει. Ο δήμαρχος κάνει αναφορά και στην υπόθεση με επιχειρηματία της παραλίας που έχει καταθέσει αγωγή εναντίον του και του ζητά 850.000 ευρώ, γιατί είπε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι έχει καταλάβει παράνομα και αυθαίρετα κοινόχρηστο, δημοτικό χώρο. Δείτε τι αναφέρει ο Ανδρέας Κονδύλης:

“ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ”… Α ΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!
Γνωστός επιχειρηματίας της παραλίας έχει καταθέσει δικαστική αγωγή εναντίον μου και μου ζητάει αποζημίωση 850.000 €, γιατί “τόλμησα” να πω στο Δημοτικό Συμβούλιο την αλήθεια, ότι δηλαδή έχει καταλάβει παράνομα και αυθαίρετα κοινόχρηστο, δημοτικό χώρο.
Με το θέμα που αναδεικνύω σήμερα, περιμένω να μου έρθει άλλη μία αγωγή αποζημίωσης, καθώς ορισμένοι Έλληνες “επιχειρηματίες” αντιλαμβάνονται την επιχειρηματικότητα περίπου ως “ζούγκλα” ή “πειρατεία”, όπου με πονηριές και αυθαιρεσίες θα κάνουν τελικά τη “δουλίτσα” τους, καταπατώντας τους νόμους, και σε όποιον τους ενοχλήσει θα στείλουν μία αγωγή, για να έχει να πορεύεται…
Είναι γνωστό το πρόβλημα που υπάρχει (και) στον Άλιμο, με τις πανύψηλες οικοδομές και την καταχρηστική δόμηση, που οδηγεί σε πολεοδομικές τερατογενέσεις. Κτήρια-τέρατα, που κακοποιούν το φυσικό και δομημένο περιβάλλον και ‘κανιβαλίζουν’ τις ακίνητες περιουσίες και την ποιότητα ζωής των περιοίκων.

Γιαυτό και ο Δήμος μας έχει ξεκινήσει μία τεράστια προσπάθεια, προσφεύγοντας στη Δικαιοσύνη και σταματώντας με ασφαλιστικά μέτρα και πολεοδομικές διακοπές εργασιών όσες περισσότερες τέτοιες οικοδομές μπορεί.
Παρόλα αυτά, η “επιχειρηματικότητα”… α λα Γκρέκα δεν σέβεται ούτε νομιμότητα, ούτε κοινωνία, ούτε κανέναν:

Σε μία από τις αυτές τις οικοδομές, στην κορυφή σχεδόν του Λόφου Πανί (οδός Πορφύρα), αιφνιδιαστικά σήμερα το πρωί, ο εργολάβος ξεκίνησε παράνομες οικοδομικές εργασίες, ρίχνοντας μπετά, παραβιάζοντας την Απόφαση διακοπής των εργασιών που υπάρχει!!!
Οι περίοικοι ενημέρωσαν αμέσως τον Δήμο, ο οποίος κινητοποιήθηκε άμεσα, αλλά και την Αστυνομία, η οποία και πράγματι παρενέβη. Ήρθαν αστυνομικές δυνάμεις επί τόπου, σχηματίστηκε δικογραφία αυτεπάγγελτα, συνελήφθησαν όλοι οι εμπλεκόμενοι και ζητήσαμε να κατασχεθεί η πρέσα μπετού ως μέσο τέλεσης αυτόφωρου αδικήματος, όπως και έγινε.

Το ξαναλέμε, για να το καταλάβουν όλοι οι εμπλεκόμενοι: η Δημοτική Αρχή είναι αποφασισμένη να δώσει τη μάχη μέχρι τέλους, ώστε να προστατεύσουμε την πόλη μας και το περιβάλλον από την κακοποίηση που επιχειρούν, προκειμένου να βγάλουν ένα πρόσκαιρο υπερκέρδος.
Η Διοίκηση του Δήμου με την ενεργό συμμετοχή των πολιτών θα κάνει ό,τι περισσότερο γίνεται, για να αποκατασταθεί η νομιμότητα, η κοινή λογική, η καθιερωμένη πολεοδομική μορφή του Αλίμου.
Η… επιχειρηματικότητα “α λα Ελληνικά” καιρός είναι να τελειώνει από τον τόπο μας!

Παρών στην πρωινή επιχείρηση του εργολάβου, στο λόφο Πανί, ήταν ο αντιδήμαρχος, Νίκος Αλεξόπουλος ο οποίος δήλωσε στο Notia.gr:



“Σήμερα στον οδό Πορφύρα, 3 στο λόφο Πανί η κατασκευαστική εταιρεία που έχει αναλάβει την ανέγερση νέας πολυόροφης οικοδομής στο σημείο επιχείρησε παρανόμως να συνεχίσει τις οικοδομικές εργασίες της, παρά το γεγονός ότι έχει εκδοθεί διακοπή εργασιών από την Πολεοδομία του Δήμου μας. Άμεσα έσπευσα στο σημείο και μετά από συντονισμένες ενέργειες με τους κατοίκους της περιοχής καταγγείλαμε το γεγονός στο ΑΤ Αλίμου. Με την ουσιαστική βοήθεια της αστυνομικής αρχής συνελήφθησαν όλοι οι εμπλεκόμενοι, κατασχέθηκε η πρέσα μπετού και ασκήθηκε η σχετική ποινική δίωξη σύμφωνα με το νόμο. Όλοι οφείλουν να αντιληφθούν ότι ο Άλιμος δεν είναι “ξέφραγο αμπέλι”. Ο Δήμος μας θα βρίσκεται πάντοτε απέναντι σε όσους δεν σέβονται τη νομιμότητα και επιχειρούν να την καταλύσουν ετσιθελικά.”

Κάτοικοι της περιοχής που ειδοποίησαν τον Δήμο Αλίμου, δήλωσαν στο Notia.gr:

“Παρά την απόφαση  για σταμάτημα των οικοδομικών εργασιών που έχει παρθεί  από την Πολεοδομία του Δήμου μετά από προσφυγή των κατοίκων στο ΣτΕ, η κατασκευάστρια εταιρεία  παρανόμως πήγε να δημιουργήσει  τετελεσμένα ρίχνοντας μπετά.

Μετά από συντονισμένες ενέργειες των κατοίκων και του Δήμου με παράσταση στο Αστυνομικό τμήμα Αλίμου του αντιδημάρχου κυρίου Αλεξόπουλου και επικοινωνία με τον εισαγγελέα υπηρεσίας διατάχθηκε το σταμάτημα των εργασιών, η σύλληψη των εργαζομένων με αυτόφωρη διαδικασία  και η κατάσχεση της πρέσας. 

Αυτό για να καταλάβουν όλοι οι εμπλεκόμενοι ότι υπάρχουν νόμοι και η Διοίκηση του Δήμου με την ενεργή συμμετοχή των κατοίκων θα κάνει ότι είναι δυνατόν να αποκατασταθεί η νομιμότητα”.

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Hχηρό μήνυμα Κονδύλη για τα κτήρια-τέρατα, που κακοποιούν το φυσικό και δομημένο περιβάλλον

  • 29/08/2023 at 11:08 πμ
    Permalink

    Άριστα έπραξε σε αυτή την περίπτωση η δημοτική αρχή Αλίμου.
    ΟΜΩΣ, ασχολείται με μεμονωμένες οικοδομές στο συγκεκριμένο λόφο και κάποιες λίγες σε άλλες θέσεις, όπου υπάρχει η πίεση των κατοίκων οι οποίοι έχουν ξεκινήσει και πληρώσει όλες τις αγωγές.
    Έχει αφήσει πλήρως απροστάτευτο το υπόλοιπο τμήμα του Αλίμου, ιδίως τις περιοχές με συντελεστή δόμησης 1.4, που υλοποιούνται τερατουργήματα 23-24μ. με υλοποιημένους Σ.Δ. 2.3-2.4 αν συνυπολογισθούν τα Bonus και οι εξαιρέσεις. Αυτές οι περιοχές θα “διαλύσουν” όλο τον Άλιμο και την ποιότητα ζωής σε αυτόν. Δεν μπορεί να αντέξει η πόλη τόση δόμηση, πληθυσμό και υπερεκμετάλλευση χωρίς την πλήρη αλλοίωσή της η οποία και θα είναι μόνιμη. Όπως δη΄λαδή είναι της Αθήνας και άλλων κακέκτυπων αυτής πόλεων.
    Η πολιτική του Δήμου, όπως την εκφράζει η παρούσα δημοτική αρχή, αναφέρει ότι πρώτα πρέπει να κατατίθενται αγωγές από τους πολίτες και αυτός απλά να συνδράμει επικουρικά ως παρεμβαίνων.
    Δηλαδή σε κάθε οικοδομή, οι γείτονες να δίνουν 5000-8000 € σε μηχανικούς, δικηγόρους κλπ έξοδα, νν φυσικά τα έχουν σε αυτές τις εποχές των …food pass, αλλιώς η οικοδομή θα κτίζεται ανενόχλητη.
    Τότε τι να τον κάνουν το Δήμο; Να τραβάνε φωτογραφίες τα στελέχη του για τα προεκλογικά άλμπουμ; Να εκμεταλλεύεται τη δημοσιότητα του θέματος όπου αυτή έχει προκληθεί από τους κατοίκους;
    Και πως ο Δήμος, ως αρμόδιος δημόσιος φορέας που ασχολείται με όλα τα τοπικά ζητήματα, αφήνει τη λύση του μεγαλύτερου των μεγάλων τοπικών θεμάτων, στην ιδιωτική πρωτοβουλία των δημοτών ενώ έχει φροντίσει να αναλάβει και την Πολεοδομία; (γιατί άραγε αν δεν ασχολείται με αυτά τα κεφαλαιώδη ζητήματα;)
    Προσθέτουμε άλλη μια ατομική ευθύνη του πολίτη στην Ελλάδα του 2023 που βρίθει πλέον αντίστοιχων “ευθυνών” για πάμπολα ζητήματα, που το κράτος μεταβιβάζει καθημερινά, ανήμπορο (ή και δέσμιο;) να αντιμετωπίσει.

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.