Τι λέει η δήμαρχος Αγίου Δημητρίου για τον εργάτη που υπέστη εγκεφαλικό, στο δημοτικό κοιμητήριο




Με αφορμή την ανακοίνωση του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής για τον 52χρονο εργαζόμενο που υπέστη εγκεφαλικό στο νεκροταφείο του Αγίου Δημητρίου, η δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου επισημαίνει πως όλο το διάστημα που εργάζεται στον Δήμο, δεν επικαλέστηκε ποτέ ότι αντιμετωπίζει προβλήματα με την υγεία του. Την ώρα που έγινε το περιστατικό, πραγματοποιούσε το διάλειμμά του στον κλιματιζόμενο χώρο παραμονής προσωπικού, αναφέρει η δήμαρχος. Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση της Μαρίας Ανδρούτσου:

“Με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής σχετικά με το περιστατικό αιφνίδιας ασθένειας την ώρα εργασίας του εργάτη Κοιμητηρίου του Δήμου Αγίου Δημητρίου, Σωτηρίου Λιγνού, ενημερώνουμε για τα εξής πολύ σημαντικά:

Το αιφνίδιο περιστατικό μας έχει συγκλονίσει όλες και όλους. Τόσο τη Διοίκηση του Δήμου όσο και τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσές του Σωτήρη Λιγνού. Η Δήμαρχος είναι σε άμεση επικοινωνία με την οικογένεια του εργαζόμενου για συνεχή ενημέρωση και διαρκώς από τη στιγμή της διακομιδής του στο νοσοκομείο.    

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, σημειώνεται πως ο εργάτης Λιγνός Σωτήριος, απασχολείται στο Δήμο Αγίου Δημητρίου από τις 7 Απριλίου 2023 ως εργάτης στο Κοιμητήριο, με 8μηνη σύμβαση. Όλο αυτό το διάστημα κατά το οποίο εργάζεται στο Δήμο, ουδέποτε εκδήλωσε κάποια άρνηση εκτελέσεως καθηκόντων επικαλούμενος σοβαρούς λόγους υγείας.



Ως προς τη φύση της εργασίας οφείλουμε να καταστήσουμε σαφές πως το δύσκολο έργο της εκταφής και της ταφής εκτελείται κατά κύριο λόγο από μόνιμο και έμπειρο προσωπικό, ενώ οι συμβασιούχοι εργάτες ορισμένου χρόνου, μετέχουν επικουρικά σε αυτές τις εργασίες.

Την ημέρα του συμβάντος ο εργαζόμενος εργάστηκε έως τις 10:20 και πραγματοποιούσε το διάλειμμά του στον κλιματιζόμενο χώρο παραμονής προσωπικού. Ως εκείνη τη στιγμή, δεν είχε εκδηλώσει ουδεμία δυσφορία, ούτε επίσης κάποια σημάδια αδιαθεσίας.

Θεωρούμε πως τα όσα αναφέρονται στην εν λόγω ανακοίνωση κατόπιν του θλιβερού περιστατικού, αδικούν το Δήμο Αγίου Δημητρίου. Η Διοίκηση του Δήμου και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο, όλα αυτά τα χρόνια, δίνουν μεγάλη προτεραιότητα και έμφαση στα θέματα υγείας και ασφάλειας, διαθέτοντας έμπειρο Ιατρό Εργασίας και Τεχνικό Ασφαλείας, χορηγώντας Μέσα Ατομικής Προστασίας, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, αλλά και εφαρμόζοντας πολλά περισσότερα (όπως για παράδειγμα, προληπτικές εξετάσεις), πάντοτε σε συνεργασία με το Σωματείο Εργαζομένων. 

Οι λόγοι για τους οποίους το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής εξέδωσε την εν λόγω ανακοίνωση που βρίθει ανακριβειών, λαϊκισμού και αναλήθειας, παραμένουν άγνωστοι καθώς άγνωστες είναι και οι που υποκρύπτονται. Ευχόμαστε στον Σωτήρη Λιγνό ταχεία και καλή ανάρρωση!”

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής
Άλλο ένα εργατικό ατύχημα. Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής εκφράζει περαστικά στον συνάδελφο, στην οικογένεια του και στους συναδέλφους του.

Ο συνάδελφος 52 ετών, εργαζόμενος του Αγίου Δημητρίου, συμβασιούχος, πατέρας ενός παιδιού δούλευε ως εργάτης νεκροταφείου και στο διάλειμμα της εργασίας του υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται.

Ο συνάδελφος με αυτές τις θερμοκρασίες δούλευε σε ένα πόστο άκρως βαρύ αφού η ειδικότητα του είναι εργάτης νεκροταφείου και όπως μας καταγγέλλουν οι συνάδελφοι είχε βαρύ ιατρικό ιστορικό.

Θα περιμέναμε τούτο ειδικά το διάστημα και με δεδομένο τις αυξημένες θερμοκρασίες οι έλεγχοι του ΣΕΠΕ να έχουν εντατικοποιηθεί, ειδικά στους δήμους, αλλά για ακόμα μια φορά ο ΣΕΠΕ ήταν και είναι απών. Αποτέλεσμα η πλειοψηφία των δημάρχων να κάνει στην κυριολεξία ότι θέλει.

Απαιτούμε εδώ και τώρα την πλήρη διαλεύκανση και αυτού του εργατικού ατυχήματος. Για ακόμα μια φορά εκφράζουμε περαστικά στον συνάδελφο.

Παρών στο περιστατικό ήταν ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Χρήστος Πρεκετές, ο οποίος πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες στον 52χρονο εργάτη.

Δείτε τι αναφέρει ο Χρήστος Πρεκετές:

“Η σημερινή πρωινή επίσκεψη μου στον χώρο του Δημοτικού Κοιμητηρίου επεφύλασσε ένα δυσάρεστο συμβαν όταν εργαζόμενος του δήμου -και κατά σύμπτωση- και πολύ καλός προσωπικός φίλος κατέρρευσε εν ώρα υπηρεσίας…Άμεση ήταν η κινητοποίηση όλων μας ,όχι μόνο εμου ως γιατρού αλλά των δυο συναδέλφων του που έπραξαν με ξεχωριστή ψυχραιμία καθώς και του επόπτη Κοιμητηρίου κου Ντουρου. Το πλήρωμα του ΕΚΑΒ σε πολύ σύντομο διάστημα λεπτών κατέφθασε και συνέχισε τις προσπάθειες ΚΑΡΠΑ που ήδη οι παρευρισκόμενοι είχαμε αρχίσει. Τόσο το ενδιαφέρον του Εκπροσώπου των Εργαζομένων κου Χ. Ευθυμιου εκδηλώθηκε άμεσα, ο δε φίλος δημοτικός σύμβουλος Υπεύθυνος Κοιμητηρίου κος Σοφιανόπουλος ακολούθησε τον άτυχο εργαζόμενο στο Νοσοκομειο όπου και Νοσηλεύεται διασωληνωμένος. Αφού ευχηθώ και από τον προσωπικό διαδικτυακό μου τόπο καλή και γρήγορη ανάρρωση στον νοσηλευομενο φίλο Σωτο να εκφράσω την ευχή ολοι οι εμπλεκόμενοι με τον Δήμο έτσι σαν μια μεγάλη οικογένεια να παραμείνουμε. Με επίκεντρο την προσοχή και την φροντίδα στους Δημοτικούς υπαλλήλους που πολλάκις απασχολούνται υπό αντίξοες συνθήκες . Κάτι τέτοιες δύσκολες ανθρώπινες στιγμές αναπόφευκτα το αναδεικνύουν.”

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.