Πέθανε η Όλγα από την Αργυρούπολη που είχε ξυλοκοπηθεί άγρια από τον πρώην σύντροφό της




Τραγική κατάληξη είχε ο άγριος ξυλοδαρμός της 41χρονης Όλγας, πριν από 20 μήνες, με δράστη τον 47χρονο, πρώην συντρόφό της και καθηγητή πολεμικών τεχνών μέσα στο σπίτι τους στην Αργυρούπολη. H άτυχη γυναίκα κατέληξε σήμερα το πρωί νοσηλευόμενη στο Λαϊκό Νοσοκομείο.

Μετά το φονικό ξυλοδαρμό, οι λεπτομέρειες του οποίου είχαν συγκλονίσει την κοινή γνώμη, η Όλγα ξεκίνησε να ανεβαίνει το δικό της Γολγοθά. Τον Ιανουάριο του 2022 η 41χρονη εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού με βαριές, κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Παρέμεινε διασωληνωμένη, σε κώμα για περίπου 3 μήνες αλλά τελικά κατόρθωσε να βγει από τη Μονάδα. Νοσηλεύτηκε στον Ευαγγελισμό μέχρι τον προηγούμενο Αύγουστο δίνοντας μια καθημερινή μάχη προκειμένου να σταθεί ξανά στα πόδια της καθώς μετά τα απανωτά χειρουργεία αντιμετώπιζε δυσκολίες στην ομιλία και στη βάδιση.

Στη συνέχεια, η οργάνωση Πράξη Αγάπης ανέλαβε να τη μεταφέρει σε κέντρο αποκατάστασης με την ελπίδα ότι η Όλγα θα μπορέσει να μιλήσει και να περπατήσει ξανά. Την προηγούμενη Δευτέρα, η 41χρονη εισήχθη στο Λαϊκό Νοσοκομείο με συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού.



Δυστυχώς, ο οργανισμός της δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει και αυτή τη δοκιμασία και σήμερα το πρωί η Όλγα άφησε την τελευταία της πνοή στο δωμάτιο του Νοσοκομείου. Ο θάνατος της 41χρονης δεν αποκλείεται να αλλάξει και την ποινική μεταχείριση του 47χρονου πρώην συντρόφου και δράστη του φονικού ξυλοδαρμού της ο οποίος εκτίει δεκαετή ποινή κάθειρξης έχοντας καταδικάστει για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Όπως εξηγεί στο protothema.gr ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, κ. Λουκάς Προυσανίδης, ο δράστης καλύπτεται από το δεδικασμένο και μόνο υπό προϋποθέσεις μπορεί να κινηθεί νέα διαδικασία λόγω αλλαγής των πραγματικών περιστατικών.

«Ο δράστης έχει καταδικαστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ομόφωνη απόφαση κατά την ακροαματική διαδικασία. Κρίθηκε ομόφωνα ένοχος και εκτίει ποινή κάθειρξης 10 ετών αν και είχε επικαλεστεί μειωμένο καταλογισμό. Καλύπτεται από το δεδικασμένο λόγω εκκρεμοδικίας. Για να αλλάξει η κατηγορία θα πρέπει να υπάρξει νέα μηνυτήρια αναφορά για τετελεσμένη ανθρωποκτονία ώστε να κινηθεί νέα διαδικασία, κάτι που είναι ιδιαιτέρως δύσκολο. Στο αστικό σκέλος, θα υποβληθεί αγωγή σε βάρος του για ψυχική οδύνη», εξηγεί ο κ. Προυσανίδης.

Τον θάνατό της, έκανε γνωστό ο σύλλογος Εθελοντών Προασπίζω:

“Μόλις το πληροφορηθήκαμε και έτσι ….. μια εβδομάδα ξεκινά δυστυχώς με ανείπωτη θλίψη –
ιδιαίτερα για την οικογενεια της συνδημότισσάς και φίλης Όλγας !

Θυμάστε εκείνο το κορίτσι που κακοποιήθηκε βάναυσα ως σάκος του καράτε στην Αργυρούπολη απο τον (δηθεν) Άνθρωπο της ….. και δάσκαλο καράτε
Τελικά φαίνεται πως η στήριξη μας & η Αγάπη μας δεν ήταν αρκετή για να υπερκεράσει το μίσος και τα θανατηφόρα κτυπήματα του !!!
Σήμερα μια ακόμη νέα συνάνθρωπός μας φεύγει από την βίαιη συμπεριφορά του ανθρώπου που νόμισε πως την Αγαπά

Σαν κοινωνία έχουμε & ας ψάξουμε τις ευθύνες μας και ως προσωπικότητες ας θεραπεύσουμε επιτέλους το υποσυνείδητο μας από εγωισμούς & ακραίες συμπεριφορές –
γιατι η Ζωή είναι Ανεκτίμητη !
Καλό σου ταξίδι Ολγα !!!
ΣΥΛΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ !!!’

Σύμφωνα με την πολιτική συντάκτρια του Mega, Άννα Κανδύλη μόνο στο Εφετείο μπορεί να γίνει είτε μετατροπή της κατηγορίας, αυτή της ανθρωποκτονίας δηλαδή, είτε αλλαγή της ποινής, κάτι που μπορεί να ζητηθεί είτε από τον εισαγγελέα, είτε από την οικογένεια του θύματος.

Ο 47χρονος που καταδικάστηκε σε κάθειρξη δέκα ετών χωρίς αναστολή, κρίθηκε ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, με ενδεχόμενο δόλο. Του αναγνωρίστηκε μόνο το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς. Ο ίδιος στην απολογία του φέρεται να δήλωσε πως δεν κατάλαβε πόσο σοβαρά ήταν τα χτυπήματα:

Τι είχε ισχυριστεί ο δράστης

”Δεν σκέφτηκα να την χτυπήσω, δεν έγινε κάτι με την λογική, αυτό που έκανα ήταν παράλογο. Είχα φρικάρει. Έφυγα και οδηγούσα, ούτε και εγώ ξέρω πώς οδηγούσα. Το μόνο που σκεφτόμουν είναι τι είχε συμβεί. Δεν μπορούσα να μείνω, δεν ήθελα να δω την Όλγα και γι΄ αυτό τον λόγο έπαιρνα τηλέφωνο την αδελφή μου να μάθω πώς είναι η υγεία της. Την χτύπησα με το γόνατο στα πλευρά και της έδωσα χαστούκια στο κεφάλι. Ήταν καθισμένη στο κρεβάτι και εγώ ήμουν όρθιος. Την χαστούκισα τρεις φορές. Αυτά που γράφει η ιατροδικαστική μου φαίνονται απίστευτα. Ήταν ξαπλωμένη και γύρισα κατά πάνω της και την χτύπησα με το γόνατο, δεν ήταν σκόπιμο. Εγώ συγγνώμη θέλω να πω στους γονείς και στην ίδια, πιστεύω ότι θα γίνει καλά. Το συγγνώμη είναι λίγο”

Λίγο αργότερα όμως, ο εισαγγελέας, κατά την αγόρευση του, διάβασε ένα προς ένα τα τραύματα που προκάλεσε στην Όλγα ο σύντροφος της:

“Δεν δέχομαι αυτά που λέει ο κατηγορούμενος οτι ήταν μόνο τρία χαστούκια. Διαβάζοντας την ιατροδικαστική έκθεση βγάζω 2 συμπεράσματα. Δεν την χτύπησε τρεις φορές, επειδή τα σημεία πλήξης είναι πολλά περισσότερα.

Το δεύτερο συμπέρασμα είναι ότι την χτύπησε με μεγάλη σφοδρότητα. Άρα την χτύπησε έντονα και πάρα πολλές φορές και μετά πήρε τηλέφωνο τις αδελφές του. Σήμερα μας είπε οτι είχε καταναλώσει αλκοόλ και ουσίες, κάτι που δεν είχε προκύψει εως σήμερα. Δεν έθεσε τον εαυτό του στην διάθεση των αρχών, δεν έκατσε για να δει εάν θα σωθεί η γυναίκα”.

Η πρόταση του εισαγγελέα, η οποία έγινε δεκτή λίγη ώρα αργότερα κατά την διάσκεψη των μελών του δικαστηρίου, τεκμηριώθηκε από τις ιατροδικαστικές εκθέσεις και τα ευρήματα των ερευνών.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.