Λεωφόρος Συγγρού: Δόθηκε στην κυκλοφορία η υπόγεια διάβαση πεζών της Χαροκόπου




Δόθηκε στην κυκλοφορία η υπόγεια διάβαση πεζών της Χαροκόπου στη συμβολή της με τη Λεωφ. Συγγρού μετά τις παρεμβάσεις συντήρησης και ανάπλασης από την Περιφέρεια Αττικής, ενώ πέρα από τη σημερινή καλαίσθητη εικόνα της αποτελεί και έναν ασφαλέστερο δρόμο διέλευσης.

Οι παρεμβάσεις δεν αφορούν μόνο στο αισθητικό σκέλος, αλλά και τη κατασκευαστική μέριμνα, με τη δημιουργία στέρεων υποδομών, όπως την τοποθέτηση βιομηχανικού δαπέδου και νέων ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, την αντικατάσταση των συμβατικών λαμπτήρων με αντιβανδαλιστικό φωτισμό led, την πλήρη ανακαίνιση/ανανέωση της βαφής και των δομικών στοιχείων της διάβασης, αλλά και σε γενικότερο πλαίσιο, τον έλεγχο των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, όπως και των αντλιοστασίων που υπάρχουν σε αυτές.

Με την εξασφάλιση της ασφαλούς διέλευσης των πεζών, θα διευκολυνθεί σημαντικά και η κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς αναμένεται να δοθεί περισσότερος χρόνος πράσινης σήμανσης στους φωτεινούς σηματοδότες, αφού η διέλευση των πεζών θα γίνεται κυρίως υπόγεια.



Παράλληλα, σε ένα ευρύτερο πλαίσιο, όλες οι υπόγειες διαβάσεις πεζών, αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής, συντηρούνται και καθαρίζονται σε καθημερινή σχεδόν βάση, ενώ την ίδια στιγμή πραγματοποιούνται παρεμβάσεις εξωραϊσμού, τόσο της εικόνας τους, όσο και των υποδομών τους.

Ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, ικανοποιημένος για την πορεία των έργων αναβάθμισης σε όλο το οδικό δίκτυο της Αττικής, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Πριν από μερικούς μήνες, η διάβαση της Χαροκόπου είχε καταστραφεί ολοσχερώς από πυρκαγιά. Σήμερα την παραδίδουμε ασφαλή, σύγχρονη, λειτουργική, στους πολίτες, έχοντας ολοκληρώσει σημαντικά έργα ανάπλασης και εξωραϊσμού.

Στόχος μας είναι, να συνεχίσουμε προς την ίδια κατεύθυνση και με άλλες υπόγειες διαβάσεις, πάντα με τη συνεργασία των καλλιτεχνών και των συνεργατών μας, ώστε να προάγουμε τη δημιουργικότητα και τον πολιτισμό και να αναδείξουμε τη συλλογικότητα και την ενότητα. Όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε κάτι όμορφο».

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Λεωφόρος Συγγρού: Δόθηκε στην κυκλοφορία η υπόγεια διάβαση πεζών της Χαροκόπου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.