Καλλιθέα: Δωρεάν συναυλίες με Θέμη Ανδρεάδη και Ειρήνη Κονιτοπούλου – Λεγάκη




Δήμος Καλλιθέας – Πολιτιστικό Καλοκαίρι & Φθινόπωρο 2023

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1/9/2023

20:30 12ο Δημοτικό (Λυκούργου 270) «Η Σκιά της Σμύρνης – Ο Καραγκιόζης» Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και την Υποστήριξη του Πανελλήνιου Σωματείου Θεάτρου Σκιών
Σε πρωταγωνιστικούς ρόλους, οι ηθοποιοί, ο Κώστας Σπυρόπουλος (αντί του Χάρη Γεωργιάδη), στο ρόλο του Κωσταντή, ενός γνήσιου Σμυρνιού, ο οποίος κατάγεται από φτωχή οικογένεια και η Ελένη Χαρταλάμη, στο ρόλο της Μαργαρώς, μιας πλούσιας κοπέλας από το Μπαϊρακλί της Σμύρνης. Η παράσταση συνοδεύεται από ζωντανή σμυρναίικη ορχήστρα. ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Πίσω απ’τον μπερντέ ο καραγκιοζοπαίκτης Κώστας Σπυρόπουλος. Ηθοποιοί : Χάρης Γεωργιάδης & Ελένη Χαρταλάμη. Σκηνοθεσία: Κώστας Σπυρόπουλος. Μουσική επιμέλεια: Πάνος Βέργος.

ΣΑΒΒΑΤΟ 2/9/2023



20:30 Πλατεία Δαβάκη ΘΕΜΗΣ ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ «50 ΧΡΟΝΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ» Το 1965 άρχισε να ασχολείται με την μουσική, μαθαίνοντας κλασική κιθάρα με δάσκαλο τον Νότη Μαυρουδή. Ο Μαυρουδής του γνώρισε τις μπουάτ του ‘’Νέου Κύματος’’. Άρχισε το 1966 να μελοποιεί ποιήματα από τις ‘’Ανθολογίες’’ αλλά και με στίχους φίλων και δικούς του και να τα τραγουδά στις μπουάτ, μαζί με τραγούδια γνωστών συνθετών. Το 1971 ο συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος τον επιλέγει και τραγουδά για δύο χρόνια στη ιστορική μπουάτ ‘’Λήδρα’’ στην Πλάκα, μαζί με τον Νίκο Ξυλούρη, συμμετέχοντας και σε πολλές εκδηλώσεις και συναυλίες του συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου. Το 1972 μπαίνει στη δισκογραφία, ερμηνεύοντας τα πρώτα τραγούδια του σε μουσική Γ. Μαρκόπουλου όπως ‘’Του άντρα του πολλά βαρύ’’ στίχοι Ε. Θαλασσινού , «Ο Ταρζάν» σε στίχους του συνθέτη, ‘’Όχι δεν πρέπει’’ σε στίχους του ποιητή Γιώργου Χρονά και «Που πάτε λοιπόν’’ σε στίχους του συγγραφέα Γιώργου Σκούρτη. Το 1973 γνωρίζεται με τον στιχουργό και γελοιογράφο Γιάννη Λογοθέτη γνωστό και ως ΛοΓο και σε συνεργασία με τον συνθέτη Γιάννη Κιουρκτσόγλου, γράφοντας και ο ίδιος τις μουσικές, ξεκινούν δισκογραφικά ένα είδος τραγουδιού που έμελλε, σε συνδυασμό και με την σκηνική του παρουσία, να έχει τεράστια επιτυχία και να ονομαστεί – καταγραφεί ως «Σατιρικό τραγούδι». Το 1977 κυκλοφορεί τη μεγάλη του επιτυχία «Είμαι πολύ ωραίος» που ο κόσμος το ξεχώρισε από την πρώτη στιγμή. Μαζί μας με όλες τις μεγάλες επιτυχίες του και τη Μαρία Κηλαηδόνη, με την απλότητα και την αμεσότητα της ερμηνείας της.

ΚΥΡΙΑΚΗ 3/9/2023

20:30 Πλατεία Δαβάκη Mουσικό ταξίδι αφιερωμένο στην «Κυρά του Αιγαίου, Ειρήνη Κονιτοπούλου – Λεγάκη» Ένα μουσικό ταξίδι σε νησιώτικους μελωδικούς ρυθμούς με τραγούδια που ερμήνευσε η Ειρήνη Κονιτοπούλου – Λεγάκη με μεγάλη επιτυχία. Θ’ ακουστούν από την κόρη της Ελένη Λεγάκη, τα εγγόνια της Ειρήνη Λεγάκη – Μανωλά, Γιάννη και Στέλιο Μανωλά. Βιολί -Γιάννης Μπαφαλούκος. Λαούτο -Στέλιος Μανωλάς. Κιθάρα – Βαγγέλης Κουκουλάρης. Κρουστά -Θεοφάνης Ντοβίνος.

21:00 Χώρος Πολιτισμού και Νεολαίας (Ματζαγριωτάκη και Εσπερίδων) – ΣΙΝΕ ΘΕΡΙΝΟΝ Nickelodeon Kids Summer days – Προβολή ταινίας «Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΣΩΣΗ» – Έγχρωμη, μεταγλωττισμένη animation ταινία , διάρκειας 60′

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.