Γιώργος Ιωακειμίδης: Παραλίες και προσπάθεια δυσφήμισης Δήμων




( Του Γιώργου Ιωακειμίδη- Υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής) Με τις παρανομίες που ανέδειξαν οι πολίτες στις παραλίες της «ομπρέλας», ξεκίνησε και μια εκστρατεία δυσφήμισης των Δήμων που τάχα δεν ελέγχουν τα όρια της επικράτειας της «ομπρέλας». Και ξανάρχισε η συνηθισμένη συζήτηση για την διαφθορά της αυτοδιοίκησης.

Είναι όμως έτσι;

Όχι καθόλου.

Δεν το λέω εγώ αλλά ο νόμος. [ Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των Υπουργών Οικονομικών, Εσωτερικών, Ενέργειας και Περιβάλλοντος της 10ης Μαρτίου 2023 (ΦΕΚ Β’ 1432/10-03-2023)].



Στις υποχρεώσεις Δήμων (άρθρο 10) ορίζεται η υποχρέωση των Δήμων για έλεγχο των ορίων παραχώρησης για τοποθέτηση ομπρελών.

Η ίδια ακριβώς υποχρέωση όμως (άρθρο 11) ορίζεται και για την Αστυνομία και για το Λιμενικό

Δήμοι Λιμενικό και Αστυνομία, και οι τρείς οφείλουν να ελέγχουν.

Και οι τρεις δηλαδή κανένας!

Γιατί ο καθένας, από αμέλεια, αδιαφορία ή σκοπιμότητα, μπορεί να περιμένει ότι θα το ελέγξει ο άλλος.

Αν λοιπόν υπάρχει ευθύνη, και προφανώς υπάρχει, είναι και των τριών, σίγουρα πάντως όχι μόνο των Δήμων.

Και εάν υπάρχει σκοπιμότητα ή διαφθορά, αφορά και στους τρεις , όχι μόνο στους Δήμους. Στο κάτω κάτω, Λιμενικό και Αστυνομία είναι πολύ περισσότερο ελεγκτικές αρχές, και μάλιστα ένστολες, από έναν υπάλληλο του Δήμου.

Κατά τη γνώμη μου η κύρια ευθύνη είναι αλλού. Στον νόμο και στην ΚΥΑ που προανέφερα. Όταν υπεύθυνοι είναι τρεις δεν είναι κανένας! Αυτό μας το μαθαίνουν από μικρά παιδιά.

Αντί λοιπόν να ξεκινά , λίγο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, η συνηθισμένη δυσφήμιση των Δήμων, ας σκέφτεται λιγότερο κουρασμένα η διοίκηση των τριών υπουργείων για το πώς νομοθετεί.

Συνήθως σε κάθε τραγωδία ή παρανομία πρώτοι φωνάζουν «κλέφτης, κλέφτης» οι ένοχοι. Για παράδειγμα , σκόπιμα αποσιωπείται ότι στην πλειοψηφία των παραχωρήσεων αιγιαλού, τα έσοδα μοιράζονται 60% για το Υπουργείο και 40% για το Δήμο.

Συνήθως πάλι, στις γκρι ζώνες του νόμου φυτρώνει η διαφθορά και αδιαφορία που φέρνει τις παρανομίες!

Μιας και οι συντεταγμένες, της κάθε παραχώρησης αιγιαλού, είναι ψηφιακά καταχωρημένες, θα ήταν πιο απλό, ένα drone σε κάθε περιοχή να φωτογραφίζει περιοδικά την παραλία. Και την ευθύνη για την πιστοποίηση να την έχει μια υπηρεσία όχι τρεις παρακαλώ.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.