“Narcos Family” στον Τύρναβο: Πάνω από 10 εκατ. ευρώ το προσδοκώμενο κέρδος από τη χασισοφυτεία που εντοπίστηκε από την ΕΛΑΣ (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)




Πάνω από 10 εκατ. ευρώ το προσδοκώμενο κέρδος από τη χασισοφυτεία στη Λάρισα που καλλιεργούσε οικογένεια

Στην ορεινή περιοχή «Γκουνταμάνι» της Ροδιάς του Δήμου Τυρνάβου εντοπίστηκε χθες από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας η μεγαλύτερη χασισοφυτεία στον νομό με 3.680 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης σε μια έκταση μεγαλύτερη των 4 στρεμμάτων.

Με τους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας να συλλαμβάνουν τρεις Λαρισαίους, μέλη της ίδιας οικογένειας – σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» – ενώ σε σπίτι κοντά στο κτίριο της ΕΛ.ΑΣ. στη συνοικία της Νεάπολης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα διαβατήρια τριών υπηκόων Αλβανίας, εκ των οποίων οι δύο ταυτοποιήθηκαν ως οι καλλιεργητές της φυτείας, ενώ από την ΕΛ.ΑΣ. αναζητούνται συνολικά τέσσερις δράστες ως καλλιεργητές.
Το σπίτι των δραστών, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ήταν σε γνώση του 60χρονου Λαρισαίου που συνελήφθη ως «ιθύνων νους» της φυτείας, ενώ τα άλλα δύο μέλη της οικογένειας, η 48χρονη σύζυγος και ο 23χρονος γιος, συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για συνέργεια.
Η συγκριμένη φυτεία ήταν οργανωμένη και ανεπτυγμένη «ευδιάκριτα» σε ένα λόφο με χαμηλή δασική βλάστηση, σε αντίθεση με τις άλλες χασισοφυτείες που είχαν εντοπιστεί τα προηγούμενα χρόνια από τη Δίωξη Ναρκωτικών Λάρισας σε δασικές εκτάσεις στην Καρυά Ελασσόνας ή και στον Όλυμπο, όπου οι καλλιεργητές είχαν αποψιλώσει τη γύρω δασική έκταση για να μην γίνονται ορατοί.
Αυτό που επίσης διέκρινε τη συγκεκριμένη φυτεία αποτελούσαν τα πρόσθετα μέτρα αυτοπροστασίας των δραστών, καθώς το κατάλυμά τους ήταν εγκατεστημένο μέσα σε δασική έκταση και σε «απόσταση» από τη φυτεία.

Η αποκάλυψη της χθεσινής φυτείας σε ορεινό όγκο επιβεβαιώνει για πολλοστή φορά τη διάσταση του προβλήματος, καθώς καλλιεργητές επιλέγουν και δρουν επί μήνες «ανεξέλεγκτα» σε διάφορες δασικές εκτάσεις, ενώ για την καλλιέργεια απασχολούνται συνήθως Αλβανοί υπήκοοι οι οποίοι έχοντας σοβαρό οικονομικό κίνητρο, εγκαθίστανται σε αυτοσχέδια καταλύματα. Ζώντας έτσι επί μήνες στα βουνά, ενώ άλλοι συνεργοί φροντίζουν για την τροφοδοσία τους.
Οι τρεις συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ – eleftheria.gr



Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, στο πλαίσιο μεθοδικής και εμπεριστατωμένης έρευνας, διακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας εμπλέκονται στην καλλιέργεια ιδιαίτερα μεγάλου αριθμού δενδρυλλίων κάνναβης.

Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης που ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες προχθές, 19 Ιουλίου 2023, εντοπίστηκαν, σε δύσβατη περιοχή του Δήμου Τυρνάβου Λάρισας, -2- μεγάλες «φυτείες», οι οποίες εκτείνονταν σε -2- διαζώματα, καλύπτοντας συνολική έκταση -4- στρεμμάτων περίπου, όπου καλλιεργούνταν συνολικά -3.680- δενδρύλλια κάνναβης.

Για την υπόθεση, συνελήφθησαν προχθές, 19 Ιουλίου 2023, -3- ημεδαποί και συγκεκριμένα ένας 60χρονος ως ιθύνων νους της εγκληματικής ομάδας, ένας 23χρονος και μία 48χρονη γυναίκα, ενώ επιπλέον, στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη -4- αλλοδαποί άνδρες, ηλικίας 27, 32, 35 και 46 ετών, αντίστοιχα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και σύσταση εγκληματικής ομάδας, με σκοπό τον παράνομο πλουτισμό διά της καλλιέργειας κάνναβης.

Πιο αναλυτικά ως προς τον χώρο των φυτειών, υπήρχε πλήρες δίκτυο άρδευσης, σκαπτικά εργαλεία, αυτοσχέδια δεξαμενή συλλογής υδάτων, ενώ παράλληλα, εντοπίστηκε αυτοσχέδιο κατάλυμα με διάφορα είδη διαμονής, ρουχισμό και μαγειρικά σκεύη. Επίσης, σε κοντινή απόσταση εντοπίστηκε αυτοσχέδιο υπό κατασκευή ξηραντήριο.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, από τον χώρο των φυτειών, καθώς και από τις οικίες και τα οχήματα των δραστών, μετά από νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν, κατασχέθηκαν συνολικά:

  • -3.680- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από -50- εκατοστά έως -1- μέτρο και -60- εκατοστά,
  • το χρηματικό ποσό των -24.310- ευρώ,
  • -4- κινητά τηλέφωνα,
  • -6- πακέτα – στελέχη σύνδεσης εταιρειών κινητής τηλεφωνίας,
  • -4- διαβατήρια,
  • -1- «router» με κάρτα sim,
  • -1- ιδιόχειρο σημείωμα,
  • -2- ζεύγη γαντιών και
  • κομμάτια λάστιχου ποτίσματος.

Επιπλέον, κατασχέθηκε -1- Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, ως μέσο διευκόλυνσης της παράνομης δραστηριότητάς τους.

Στις αστυνομικές έρευνες και στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λάρισας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.) Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.