Aθηναϊκή Ριβιέρα: Οικολογικό έγκλημα από τα βεγγαλικά που ρίχνουν στις δεξιώσεις παραλιακού club (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)




Σοκ προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, από τη Βάρκιζα. Τα απομεινάρια των πυροτεχνημάτων από τις εκδηλώσεις γνωστού παραλιακού club, έχουν γεμίσει τα βράχια και τον βυθό. Πάρα πολύ χαρτόνι και αλουμινόχαρτο. Κάποτε τα βράχια ήταν γεμάτα αχινούς, τώρα είναι κρανίου τόπος. Το σοβαρό αυτό θέμα αναδεικνύει με υποβρύχια βίντεο και φωτογραφίες, ένας ευαισθητοποιημένος πολίτης και κάτοικος, ο Δημήτρης Ρουσσέτος. “Κολυμπάω στην περιοχή από μικρό παιδί” λέει στο Notia.gr. “Aυτή κατάσταση δεν είναι τωρινή, συμβαίνει εδώ και χρόνια. Στήνουν τα πυροτεχνήματα, απέναντι από το club, για να τα βλέπουν οι καλεσμένοι και τα υπολείμματα καταλήγουν στο βυθό και στα βράχια. Το δε χαρτόνι λιώνει και έχουν κολλήσει ο χαρτοπολτός και οι τάπες των βεγγαλικών στις φωλιές των θαλάσσιων οργανισμών με αποτέλεσμα την εμφανή μείωσή τους. Λυπηρό θέαμα, ρύπανση, μόλυνση και σοβαρή οικολογική υποβάθμιση. Μπροστά στα μάτια μας. Για που πάει το πράγμα στη «Ριβιέρα»; Που είναι ο πολιτισμός;” Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

Ατμοσφαιρική και υδάτινη ρύπανση

Τα πυροτεχνήματα διαθέτουν ένα μείγμα χημικών ουσιών. Τα φανταχτερά χρώματα που βλέπουμε, προέρχονται από διάφορες μεταλλικές ενώσεις. Για παράδειγμα, το χρώμα μπλε από χαλκό (cuprum), το κόκκινο από στρόντιο (strontium) ή λίθιο (lithium) και το πράσινο ή λευκό από ενώσεις βαρίου (barium). Όλα τους επικίνδυνα για τον άνθρωπο και τα ζώα. Για να δημιουργηθεί έκρηξη πρέπει να παραχθεί οξυγόνο. Αυτό γίνεται με χρήση διάφορων οξειδωτικών (oxidisers), των υπερχλωρικών (perchlorates). Είναι μια ομάδα αντιδραστικών ενώσεων χλωρίου και οξυγόνου, τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί ακόμα και από τη NASA, για ενίσχυση της εκτόξευσης των διαστημικών λεωφορείων. Το σύννεφο καύσης λοιπόν, μπορεί να περιέχει τοξικές σκόνες και αναθυμιάσεις. Αυτές οι σκόνες συγκεκριμένα, είναι μικροσκοπικά μεταλλικά σωματίδια. Όταν καταλήγουν στο νερό (λίμνες, ποτάμια κ.λπ.), δεν είναι δυνατό να διαλυθούν. Αυτό σημαίνει πως είτε τα ζώα και τα φυτά (καθώς η ατμοσφαιρική ρύπανση μεταφέρεται και στα δάση), είτε οι άνθρωποι επηρεάζονται αρνητικά. Ακόμη και παθήσεις του θυρεοειδούς αδένα, έχουν συνδεθεί με αυτά.



Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Aθηναϊκή Ριβιέρα: Οικολογικό έγκλημα από τα βεγγαλικά που ρίχνουν στις δεξιώσεις παραλιακού club (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)

  • 04/07/2023 at 7:40 πμ
    Permalink

    Απόλυτα αληθές το κείμενο. Κολυμπάω χρόνια στα βραχάκια του island και είναι απίστευτη η υποβάθμιση του κόλπου. Για να μην αναφερθώ και σε μια απόφαση δημοτικού συμβουλίου που μίλαγε για αθόρυβα βεγγαλικά ή για συγκεκριμένες ωρες χρήσης τους. Αλλά βέβαια εδώ έχουν καταπατήσει και δεύτερο λιμανάκι ενώ έχουν φροντίσει να λείπει στηθαίο από την παραλιακή για να χρησιμοποιούν για Πάρκιν , στα βεγγαλικά θα κολλήσουν; Και ποιος είναι αυτός που θα επιβληθεί στο συγκεκριμένο επιχειρηματία ;

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.