Ο Γιώργος Παπατριανταφύλλου αγκαλιάζει τη νεολαία του Αγίου Δημητρίου




Τρίτη απόγευμα λίγο μετά το τέλος των πανελληνίων εξετάσεων του Ιουνίου. Τέσσερις χαμογελαστές νεαρές δημότισσες της πόλης, επισκέπτονται το γραφείο του Γιώργου Παπατριανταφύλλου. Η Ειρήνη, η Εφηάννα, η Ζαχαρένια και η Πηνελόπη, γρήγορα εγκλιματίζονται με το περιβάλλον. Χαλαρά, με ειλικρίνεια, ήθος και σεβασμό, συζητάνε και θέτουν τα ερωτήματα τους στον υποψήφιο δήμαρχο Αγίου Δημητρίου

Ερ.: Πως αποφασίσατε να θέσετε υποψηφιότητα για δήμαρχος;

Είμαι γέννημα θρέμμα του Αγίου Δημητρίου, γεννήθηκα εδώ, μεγάλωσα εδώ , πήγα σχολείο στο 4ο δημοτικό στην Παλαιών Πατρών Γερμανού. Εδώ ζώ. Πήγα στο 2ο Γενικό Λύκειο Αγίου Δημητρίου όταν συστεγάζονταν 1ο Γυμνάσιο, 1ο Λύκειο , 2ο Γυμνάσιο, 2ο Λύκειο, στη δεκαετία του ᾽80. Ήμουν ο πρόεδρος του 15μελούς και στο γυμνάσιο και στο λύκειο και πρόεδρος τμήματος και στις έξι τάξεις. Μου αρέσει η άσκηση της διοίκησης για να μπορώ να εφαρμόζω με τους συνεργάτες μου αυτό που έχω κατά νού, ως στόχο για τη βελτίωση της καθημερινότητα μας. Εδώ λοιπόν στην πόλη μας εφάρμοσα ένα ρητό που έχω στη ζωή μου: “Όποιος θέλει την αλλαγή πρέπει να γίνει μέρος της αλλαγής”. Πιστεύω πως ο τόπος μας έχει ανάγκη από μία διοίκηση πιό καινοτόμα και πιό οργανωμένη. Ζύγισα τις καταστάσεις και σκέφτηκα πως αφού θέλω την αλλαγή, πρέπει εγώ να γίνω μέρος αυτής. Να αγωνιστώ για τον τόπο μου, για καλύτερες υποδομές, για τον πολιτισμό και για χώρους που λείπουν. Να αγωνιστώ για ιδανικά και αξίες και για το κοινωνικό έργο προς όφελος κάθε πολίτη. Είμαι κατά των κακών πρακτικών, των φωνών και των ακροτήτων. Πιστεύω πως αξία έχει να καταθέσω την πρόταση «ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΕΓΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ», για τους νέους και για όλους τους συμπολίτες μου. Το να καταγγέλλεις τα κακώς κείμενα χωρίς προτάσεις, εκτιμώ πως δεν έχει καμία αξία. Αυτό που έχει αξία είναι να έχεις ένα πρόγραμμα και αυτό παρουσιάζω. Να είναι ρεαλιστικό και εφικτό και να μπορεί να εφαρμοστεί την επόμενη μέρα, χωρίς να φανείς ανακόλουθος και ασυνεπής. Εργάζομαι καθημερινά πολλές ώρες για την πόλη μας τον Άγιο Δημήτριο. Εφόσον είμαι και σε θέση να κάνω καινοτόμες αλλαγές με πρακτικά βήματα, αποφάσισα να είμαι υποψήφιος δήμαρχος. Ζητάω από τους συμπολίτες μου να υποστηρίξουν την πρόταση μας και να εμπιστευθούν εμένα και τους συνεργάτες μου για τη διοίκηση της πόλης μας.

Ερ.: Τι είναι αυτό που πιστεύετε πως σας διαφοροποιεί από τους υπόλοιπους συνυποψηφίους σας για να επιλέξουν εσάς;



Αυτό που ονομάζουμε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, είναι πως εδώ και τέσσερα χρόνια είμαστε μέσα στα πραγματικά προβλήματα της πόλης. Έχω βρεθεί σε κάθε γωνιά και σε κάθε γειτονιά. Μιλάω καθημερινά με δεκάδες συμπολίτες μας. Αναλύουμε τα προβλήματα με τους συνεργάτες μου και αφού σχεδιάσουμε με ακρίβεια τις λύσεις, μελετάμε πως μπορούν αυτές να γίνουν έργο και πράξη για τον Άγιο Δημήτριο. Αυτά τα δύο στοιχεία μας διαφοροποιούν από τους συνυποψήφιους μας. Επίσης ακούμε προσεκτικά τους ανθρώπους και σεβόμαστε κάθε άποψη όποια και αν είναι, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για εξεύρεση λύσης. Διαφοροποιούμαστε γιατί μιλάμε με έργο και όχι με λόγια.

Ερ.: Πιστεύετε πως αν κερδίσετε στις εκλογές, θα μπορεί πλέον ο δήμος μας να κάνει πράγματα για τους νέους και να λειτουργεί όπως άλλοι προηγμένοι δήμοι της χώρας μας, όπως για παράδειγμα ο δήμος Αλίμου;

Πιστεύω πως ο νέος στον Άγιο Δημήτριο 13 έως 18 ετών δεν έχει χώρους και παροχές. Δεν υπάρχουν ενδιαφέρουσες και παραγωγικές δραστηριότητες για να ασχοληθεί, πόσο μάλλον για να σκεφτεί και να υλοποιήσει τα όνειρα του. Θα δημιουργήσουμε ένα Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού που θα διαθέτει μια μεγάλη σκηνή. Θα διοργανώσουμε το Open Coffee κάθε τελευταία Παρασκευή του μήνα, ώστε οι νέοι της πόλης μας να μπορούν να παρουσιάζουν τις ιδέες τους που αφορούν τις επαγγελματικές τους προοπτικές. Θέλω να συμμετέχουν εκπρόσωποι των νέων στα δημοτικά συμβούλια και να αποφασίζουν. Να εκσυγχρονιστούν τα σχολεία , να αποκτήσουν τεχνολογικό εξοπλισμό και να διορθώνονται άμεσα οι ζημιές. Θα δημιουργήσουμε την πλατφόρμα εκπαίδευσης. Θα βοηθήσουμε τις μετακινήσεις στα σχολεία με το school bus, για μεταφορά μαθητών που οι γονείς τους δεν μπορούν να προσέλθουν μαζί τους είτε για επαγγελματικούς λόγους είτε για λόγους υγείας. Οι μονογονεϊκές οικογένειες θα βοηθηθούν. Θα ενισχύσουμε τον πολιτισμό με φεστιβάλ τεχνών, λογοτεχνίας, μουσικής, θεάτρου κλπ. Θα πραγματοποιούνται σεμινάρια επικοινωνιακών δεξιοτήτων και οδικής ασφάλειας. θα υπάρξει το media lab για εκπαίδευση σε νέες τεχνολογίες. θα δημιουργήσουμε Πάρκα Νέων όπως π.χ. με την ανάπλαση της πλατείας Δημοκρατίας ή Μήλων, με τεχνολογικές υποδομές. θα φτιαχτούν skate park και αθλητικοί χώροι σε κάθε γειτονιά.

Ερ.: Θα ήθελα να ρωτήσω για το θέμα της οδικής ασφάλειας αλλά και της ασφάλειας γενικότερα όταν για παράδειγμα κυκλοφορούμε βράδυ.

Κατ΄ αρχήν θα προβούμε άμεσα σε αντικατάσταση με LED φωτισμό σε όλη την πόλη. Θα μπορούμε να κυκλοφορούμε πιο άνετα με μεγαλύτερη ασφάλεια και θα πετύχουμε 80% μείωση κόστους και μείωση κατανάλωσης ενέργειας. θα υπάρξει νέος καινοτόμος σχεδιασμός οδικής ασφάλειας, μέσω ενός νέου συγκοινωνιακού χάρτη από ειδικούς των αντίστοιχων επιστημών. θα δημιουργήσουμε ποδηλατικό δίκτυο το οποίο θα ενώνει πάρκα , πλατείες και τα σημεία των αγορών στα 6 δημοτικά διαμερίσματα του δήμου. Στοχεύουμε στη γειτονιά των 15 λεπτών, όπου κάθε πολίτης με ποδήλατο ή πεζός, θα μπορεί να έχει τα απαραίτητα αγαθά στην πόρτα του.

Ερ.: Πόσο άμεσα μπορούν να είναι τα αποτελέσματα του έργου σας;

Θα κάνουμε χρήση της διοικητικής φιλοσοφίας «Σταδιακή Απόδοση έργων». αυτό σημαίνει πως θα παραδίδουμε σταδιακά κομμάτια ενός μεγάλου έργου, ώστε να μπορεί να το απολαμβάνει κάθε πολίτης. Ο συνολικός ορίζοντας του έργου προβλέπεται από τους μελετητές μας, πως θα χρειαστεί μία πενατετία. Στα πρώτα δύο χρόνια όμως η αλλαγή θα είναι ορατή. Αλλαγή στις εισόδους της πόλης από τη Νοταρά, την Καλαμακίου, τη Δωδεκανήσου – Σπύρου Μήλιου. Το διοικητικό μοντέλο στις πόλεις έχει αλλάξει και η σημερινή διοίκηση δεν μπορεί να το υποστηρίξει. Επίσης μεγάλη θα είναι η μέριμνα μας, στην εξυπηρέτηση των πολιτών. Σεβόμαστε κάθε πολίτη και θα σταθούμε δίπλα τους.

Δεσποινίδες μου, σας ευχαριστώ πολύ. Πέρασα πολύ ωραία. Ευχή και προσδοκία μου είναι η αλληλεγγύη και η αγάπη. Η ευτυχία και η αισιοδοξία σε όλη την πόλη, για όλους τους πολίτες.

Όλοι μαζί, μπορούμε να δημιουργήσουμε την πόλη των ονείρων μας.

Φωτογραφίες Αντώνης Ποθητός

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.