Μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται ανεξέλεγκτη, στον Κουβαρά Αττικής (VIDEO)




Η φωτιά έχει μπει στον οικισμό Πέτα – Πριν από λίγα λεπτά ζητήθηκε η εκκένωση των μοναστηριών Ιεράς Σκέπης και Αγίας Κυριακής και του οικισμού Χελώνι

Μεγάλη φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη, στη θέση Πέτα, στον Κουβαρά του Δήμου Σαρωνικού. Η πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας και λόγω των ισχυρών ανέμων έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις.

H ανακοίνωση του Δήμου Σαρωνικού: “Πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη εδώ και λίγη ώρα στη Λεωφόρο Λαυρίου πριν από την 1η είσοδο για Πέτα.
Η Λεωφόρος Λαυρίου στη λωρίδα με κατεύθυνση προς Λαύριο είναι κλειστή από το ύψος της 2ης εισόδου των Καλυβίων καθώς και η διαδημοτική οδός Καλυβίων – Κερατέας.
Παρακαλούνται οι πολίτες να παραμείνουν μακριά από τη φωτιά και να συνεργάζονται με τις αρχές.
Για οποιαδήποτε εξέλιξη, θα υπάρξει νεώτερη ανακοίνωση.”

Από πυλώνα της ΔΕΗ ξεκίνησε η φωτιά, όπως λέει στο protothema.gr ο Δήμαρχος Σαρωνικού.



«Δυστυχώς έχουμε θέμα με την φωτιά και μάλιστα μεγάλο. Από ενημέρωση που έχω από πυλώνα της ΔΕΗ ξεκίνησε χωρίς να είμαι σίγουρος. Φυσάει κιόλας με αποτέλεσμα να μην ξέρουμε πως θα εξελιχθεί η φωτιά. Δεν κινδυνεύει οικισμός αυτή την στιγμή. Το 112 βγήκε για προληπτικούς λόγους».

Στην περιοχή επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 20 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων. Μαζί τους είναι 31 Ρουμάνοι με 5 οχήματα, εθελοντές, έξι αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα είναι συντονιστικό.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.