Θρήνος για τη 16χρονη που πέθανε στις διακοπές: «Έφαγε ένα χοτ ντογκ και κατέρρευσε»




«Πνιγμό από εισρόφηση γαστρικών υγρών», έδειξε η νεκροψία στη 16χρονη που άφησε την τελευταία της πνοή χθες το απόγευμα ενώ έκανε διακοπές στη Χαλκιδική.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες από ιατροδικαστικές πηγές, η νεκροψία στην άτυχη 16χρονη από το Ωραιόκαστρο, έδειξε ως αιτία θανάτου «πνιγμονή από εισρόφηση αναχθέντος γαστρικού περιεχομένου». Σε κάθε περίπτωση περισσότερο φως στα αίτια θανάτου του κοριτσιού που κηδεύτηκε σήμερα σε κλίμα ωδύνης αναμένεται να ρίξουν οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις που θα φωτίσουν και το ενδεχόμενο σύνδεσης με την αλλεργία στη λακτόζη που φέρεται να είχε η 16χρονη.

Υπενθυμίζεται ότι όπως έκανε γνωστό η οικογένεια του κοριτσιού, η 16χρονη είχε τροφική αλλεργία στη λακτόζη. Εξού και ήταν προσεκτική με το φαγητό της και ενημερωμένη, τόσο αυτή όσο και το περιβάλλον της, για τους κινδύνους που διατρέχει.



Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά η 16χρονη έκανε διακοπές με την παρέα της σε περιοχή της Κασάνδρας στη Χαλκιδική. Χθες το απόγευμα, γύρω στις 5 επισκέφθηκαν φαστφουντάδικο για φαγητό. Έφαγε ένα hot-dog για το οποίο πριν την παραγγελία είχε ρωτήσει, όπως καταγγέλλει η οικογένεια αν περιέχει λακτόζη, ουσία στην οποία είχε αλλεργία. Η απάντηση ήταν αρνητική και το κατανάλωσε. Ωστόσο, στη συνέχεια φέρεται να αισθάνθηκε δυσφορία και να κατέρρευσε, ενώ οι φίλοι της είχαν καλέσει το ΕΚΑΒ, την ΕΛΑΣ και ένα άτομο από την πορεία είχε σπεύσει στο δωμάτιο που διέμεναν για να της φέρει τα φάρμακά της.

«Ηταν το πιο καλό παιδί και έσβησε μόλις 16 ετών χωρίς βοήθεια. Στο κέντρο Υγείας προσπάθησαν δύο φορές να την επαναφέρουν αλλά δε τα κατάφεραν», είπε η μητέρας της

«Το κορίτσι μου ήταν ένας άγγελος και χάθηκε. Δεν ξέρω γιατί άργησε το ασθενοφόρο. 5 το ξημέρωμα δεν είχε κίνηση για να αργήσει», αναφέρει η μητέρα του άτυχου κοριτσιού.

Σημειώνεται ότι η 16χρονη τα τελευταία χρόνια λάμβανε φαρμακευτική αγωγή καθώς πάθαινε επιληπτικές κρίσεις.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.