Η Φωτεινή Κούβελα υποψήφια δήμαρχος στο Παλαιό Φάληρο




(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ) Ανακοινώνεται η κάθοδος στις Δημοτικές Εκλογές 2023 για τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου συνδυασμού με την ονομασία “ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ ΑΛΛΑΓΗ” και με επικεφαλής και υποψήφια Δήμαρχο τη Φωτεινή Κούβελα.

Ο συνδυασμός ήδη βρίσκεται στο στάδιο της στελέχωσης του με υποψήφιες και υποψήφιους και της τελικής κατάρτισης των προγραμματικών του θέσεων και προτάσεων.

Επίσης, ο συνδυασμός λαμβάνει την πολιτική στήριξη τόσο της Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Κίνησης (ΡΑΚ) Παλαιού Φαλήρου, όσο και του συνδυασμού “Μαζί για το Φάληρο” του Γιώργου Βασιλείου.

Οι πυλώνες της φιλοσοφίας του συνδυασμού, πάνω στους οποίους δομείται και το πρόγραμμα, είναι οι εξής:



– Η Αλλαγή από το ισχύον, εδώ και πολλά χρόνια, σύστημα τοπικής διακυβέρνησης και εξουσίας όπου η δημοτική διοίκηση παραδίδεται ως δαχτυλίδι διαδοχής από τα χέρια του ενός στα χέρια του άλλου μέσα σε ένα κλειστό πολιτικό κύκλωμα, σε ένα ανοικτό σχήμα συμμετοχικότητας μέσα στο οποίο θα βρουν ρόλους και ευκαιρίες δράσης και προσφοράς όλο το εξαιρετικό δυναμικό ανθρώπων που ζουν στο Παλαιό Φάληρο.

– Η Αλλαγή  από το “πρότυπο” του δημάρχου που είναι μαζί και κομματάρχης στο πρότυπο του δημάρχου που θα εκφράζει όλους τους δημότες και ο/η οποίος/α, ενόσω διοικεί, θα έχει πρώτιστη προτεραιότητα να φροντίζει για τα θέματα της με γνώμονα το συλλογικό συμφέρον.

– Η Αλλαγή από την ανάπτυξη της οποίας οδηγός είναι η υποχωρητική διάθεση απέναντι στα θέλω του επιχειρηματία πέρα -και ίσως πάνω- από τα συμφέροντα του γενικού συνόλου, σε μία νέου τύπου ανάπτυξη η οποία θα δημιουργεί σίγουρα οικονομικές ευκαιρίες, αλλά από την άλλη πλευρά θα χαρακτηρίζεται έντονα από τα στοιχεία του κοινωνικού προσανατολισμού και της κοινωνικής ευθύνης, της ποιοτικής απασχόλησης και της προστασίας και ανάδειξης του φυσικού περιβάλλοντος.

– Η Αλλαγή από τον “πολιτισμό” της προχειρότητας και της εμπορευματοποίησης, στον πολιτισμό της ποιότητας και της υψηλής αισθητικής.

– Η Αλλαγή από συμπεριφορές δημοσίων σχέσεων και πελατειακής σύνδεσης με τον δημότη-ψηφοφόρο, κάτω από το βάρος των οποίων η αντικειμενική αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση των θεμάτων της καθημερινότητας μπαίνει σε δεύτερη μοίρα, στην καθιέρωση αυτοματοποιημένων υπηρεσιακών μηχανισμών οι οποίοι θα παρεμβαίνουν δραστικά και πάντοτε σε πρώτο χρόνο σε οποιοδήποτε ζήτημα αφορά στην προστασία και στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας (απορρίμματα και καθαριότητα, κατάσταση και αποκατάσταση υποδομών κ.α.).

Στον δρόμο που βαδίζει η σημερινή διοίκηση, εμείς απαντούμε όχι, δεν συνεχίζουμε…

Αλλάζουμε την πόλη, αλλάζουμε τις ζωές μας.

Το Παλαιό Φάληρο χρειάζεται Αλλαγή.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΚΟΥΒΕΛΑ

  • Οικονομολόγος, πτυχιούχος Πανεπιστημίου Πειραιά, μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.
  • Συνταξιούχος της Εμπορικής Τράπεζας.
  • Έχει διατελέσει αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Εμπορικής Τράπεζας και εκλεγμένο μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ), υπεύθυνη της Γραμματείας Πολιτισμού και της Γραμματείας Ισότητας της ΟΤΟΕ καθώς και μέλος της Ευρωπαϊκής  Επιτροπής Γυναικών της UNI-Europa.
  • Έχει διατελέσει Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων στο Υπουργείο Εσωτερικών (2015-2019)
  • Βουλεύτρια Β’ Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2014. Υποψήφια βουλεύτρια με τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στις εθνικές εκλογές του 2023.
  • Έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. της εφημερίδας “Η Αυγή”.
  • Σήμερα, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, συντονίστρια του Τμήματος Φεμινιστικής Πολιτικής.
  • Μόνιμη κάτοικος Παλαιού Φαλήρου και μητέρα ενός αγοριού.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.