Η Νέα Σμύρνη σε πλήρη εγκατάλειψη (ΕΙΚΟΝΕΣ)




(της Ελένης Γρηγοριάδου) Η Νέα Σμύρνη, μια από τις πιο όμορφες πόλεις της χώρας, σήμερα έχει φτάσει στο απόλυτο σημείο παρακμής, ακαλαισθησίας, βρωμιάς, αγένειας, εγκατάλειψης…

Πραγματικά αναρωτιέται εύλογα ο κάθε πολίτης αυτής της πόλης τι λόγο ύπαρξης έχουν αυτά τα βρώμικα σιντριβάνια. Σιντριβάνια που δεν συντηρούνται επαρκώς και τακτικά, καταλήγουν να είναι χωρίς νερό, σκουπιδότοποι από μεταφερόμενα απορρίμματα ή όσα πετούν μέσα ασυνείδητοι. Το παράδειγμα των σιντριβανιών στην Πλατεία Χρυσοστόμου, στο Άλσος Νέας Σμύρνης, στην Πλατεία Ειρήνης, που είναι μονίμως ανενεργά, χωρίς νερό, γεμάτα σκουπίδια. Το σκηνικό αυτό συμπληρώνουν παγκάκια και κάδοι ξεχαρβαλωμένα, σπασμένες και βρώμικες πλάκες,  ανύπαρκτα κατάξερα παρτέρια, λακκούβες-παγίδες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί, η οδός Τραπεζούντος, ο ξεχαρβαλωμένος πεζόδρομος. Παρουσιάζει εικόνα άθλια, ένας από τους πιο πολυσύχναστους  πεζόδρομους-βιτρίνα, που συνδέει τα σχολεία με το Δημοτικό Κολυμβητήριο.  Αναρωτιέται κανείς, υπάρχει Τεχνική Υπηρεσία σ’ αυτή τη πόλη;



Διαβάστε Επίσης

�χόλια στο “Η Νέα Σμύρνη σε πλήρη εγκατάλειψη (ΕΙΚΟΝΕΣ)

  • 26/07/2023 at 9:42 μμ
    Permalink

    την περασμένη εβδομάδα, κοντά στην Αγία Φωτεινή, μας έκλεψαν τους σωλήνες του φυσικού αερίου. αυτοκίνητα κλέβονται επίσης σε μεγάλη συχνότητα. προσωπικά μου έχουν κλέψει δύο. Far west η Νέα Σμύρνη, με αποκορύφωμα την εκτέλεση σε γνωστή καφετέρια επάνω στην πλατεία την ώρα του τελικού του Μουντιάλ, εάν δεν κάνω λάθος.

    Απαντήστε
  • 27/07/2023 at 2:22 μμ
    Permalink

    Αμ, τα τσίγκινα design ποταμάκια στο άγαλμα του Πατριάρχη; έμεινε η σκουριά. Οι περίφημοι ποδηλατόδρομοι, μπελάς;

    Απαντήστε
    • 27/07/2023 at 4:24 μμ
      Permalink

      γιατί είναι μπελάς οι ποδήλατο δρόμοι κυρία ; πάνω τους κάνουμε τις καλύτερες βόλτες με τα σκυλάκια μας μόνο τα ντελίβεροι μας ενοχλούν λίγο

      Απαντήστε
    • 27/07/2023 at 6:45 μμ
      Permalink

      Η Νέα Σμύρνη δυστυχώς έχει αλλάξει προς το χειρότερο εδώ και χρόνια. Οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια συναγωνίζονται σε διάλυση εκείνα του Ισλαμαμπάντ. Για την κίνηση, τα παρκαρισμένα (μόνο στα δέντρα δεν παρκάρουν), την ποιότητα των μαγαζιών της πλατείας και τον ανάλογο κόσμο που έχουν μαζέψει.. καλύτερα να μην μιλάει κανείς. Πολύ κρίμα για την περιοχή που μεγαλώσαμε, αγαπήσαμε και συνεχίζουμε να ζούμε.

      Απαντήστε
    • 28/07/2023 at 9:29 μμ
      Permalink

      Συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο ακριβώς έτσι είναι έχασε την φυσική της ομορφιά παντού τσιμέντο κάθε καρυδιάς καρύδι βρώμα κ αλήτια καθώς έτυχα μέσα στο κέντρο της πλατείας νεαρό να κατεβάζει τα παντελόνια του και να κάνει την ανάγκη του μέσα στον κόσμο έλεος κάτι πρέπει να γίνει.

      Απαντήστε
    • 07/08/2023 at 5:11 μμ
      Permalink

      Συμφωνώ απόλυτα. Σε μια από τις φωτογραφίες που δημοσιεύσατε, την άδεια λιμνούλα από την πλατεία Ειρήνης, φαίνεται το κενό βάθρο από το οποίο αφαίρεσαν/έκλεψαν πρόσφατα το ορειχάλκινο άγαλμα της Μυρτώς, έργο του γλύπτη Ηλία Καντζιλιερη. Είναι κρίμα να μη το αναφέρουμε καν.

      Απαντήστε
  • 28/07/2023 at 8:30 πμ
    Permalink

    Τα θέματα που θίγετε στο άρθρο είναι σημαντικά και υπαρκτά. Όμως δεν μας είπατε εάν κάνατε τον κόπο να ρωτήσετε τον Δήμο, για ποιον λόγο επικρατεί αυτή η κατάσταση.
    Επίσης πολύ πιο σημαντικό είναι και πρέπει να αναφερθεί, το θέμα των κλοπών που επεσήμανε και κάποιος γείτονας (από ότι κατάλαβα) παραπάνω. Δεν κλέβουν μόνο αυτοκίνητα αλλά και σπίτια και μάλιστα υπάρχουν πολλές περιπτώσεις κάθε μέρα. Για τα Νότια Προαστια γενικά από όσο ξέρω, η αστυνομική δύναμη είναι ελάχιστη κ δεν μπορεί να καλύψει τις αναγκες. Να ρωτήσετε το αστυνομικό τμήμα Νέας Σμύρνης για περισσότερα στοιχεία, καθώς επίσης να ρωτήσετε τον Δήμο εάν προτίθεται να χρησιμοποιήσει εταιρεία security για το θέμα, οπως γινόταν κάποτε.

    Απαντήστε
    • 28/07/2023 at 11:57 μμ
      Permalink

      Η Ν. Σμυρνη ήταν, είναι και θα είναι από τις πιο όμορφες συνοικίες για να ζήσει κανείς και να μεγαλώσει τα παιδιά του. Και αυτό γιατί παταει σε πολύ καλή “βάση”. Είναι δίπλα στη θάλασσα, αλλά και στο κέντρο, έχει καλό κλίμα, καλές υποδομές, φαρδεις δρόμους, τεράστια πεζοδρόμια, πάρκα, πλατείες, πολύ πράσινο. Έχει αρκετά αρχοντικά σμυρνιων ακόμα, παρότι τα περισσότερα έχουν γίνει πολυκατοικίες.
      Το μόνο που μπορεί να προσάψει κανείς είναι ότι αρχίζει σιγά σιγά να αλλοιώνεται η ποιότητα των κατοίκων της. Αρχίζουν να παρεισφρεουν για κατοικηση περίεργης κουλτούρας και ιδεολογίας άτομα. Και δεν είναι ρατσιστικό υπονοούμενο αυτό. Τώρα,αν η υπάρχουσα δημοτική αρχή άφησα και κάποια συντριβάνια ακαθάριστα η’ χωρίς νερό, μικρό το κακό. Κοντά είναι ο Οκτώβριος και στο χέρι μας είναι να τους αλλάξουμε και να βάλουμε άλλους. Η βάση όμως θα εξακολουθεί να είναι καλή.
      Τι’ να πει και ο γειτονικός Άγιος Δημήτριος, ο οποίος και ανυπαρκτη βάση έχει και άχρηστους κρατουντες.

      Απαντήστε
  • 28/07/2023 at 9:16 πμ
    Permalink

    Παιδιά αν θέλετε πολη πολύ ωραία και σωστή φωνάξτε τον Μπεο να σας λύσει το πρόβλημα όπως έκανε και στον Βόλο
    Αν δεν πιστεύεται μια βόλτα θα σας πείσει γι αυτό που σας γράφω τα έργα μιλούν ποιό πολύ από τα λόγια και άστο τον κόσμο να λέει ότι θέλει η πόλη του Βόλου τα λέει όλα .

    Απαντήστε
  • 28/07/2023 at 1:28 μμ
    Permalink

    Εμείς πρόσφατα αγοράσαμε ένα μικρό διαμέρισμα στην οδό Κουκλουτζα.Μεναμε το 1970 Νέα Σμύρνη και μας άρεσε πολυ! Όπως αναφέρατε και εμενα μου κάνει μεγάλη εντύπωση τα σκουπίδια που υπάρχουν όπου και να κοιτάξω τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα στον πεζόδρομο όπου υπάρχει μια ταβέρνα και ο Κ. ταβερνιαρης το έχει κάνει δικό του πάρκινγκ και κάνεις δεν λέει απολυτος τίποτα
    Ακούω συχνά ΕΔΏ ΕΊΝΑΙ ΕΛΛΆΔΑ!! Λυπάμαι αφάνταστα! Έχω πάρει την Αστυνομία για το παράνομο πάρκινγκ άλλα δεν γίνεται τίποτα. Θα κάνω ραντεβού με τον υπεύθυνο στο Δήμο
    μετά τις διακοπές φυσικά γιατί τώρα βλέπετε οι άνθρωποι ξεκουραζονται!!

    Απαντήστε
  • 14/08/2023 at 4:04 μμ
    Permalink

    παρακαλω..για την αγγελια στελνω γισ διανομεα..Αν ενδιαφερεστε,στειλτε μου ενσ μνμ νσ τσ πουμε σπο κοντα.ευχαριστω

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.