Έστησαν “μαϊμού” ρεπορτάζ για να χτυπήσουν τον Κονδύλη – Τους ξεμπρόστιασε το ΕΚΑΒ




Στον αέρα τινάχτηκε η επιχείρηση συκοφάντησης του Δημάρχου Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη, που έστησαν η εταιρεία “PENARRUBIA ΑΛΙΜΟΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΗ ΙΚΕ” και συγκεκριμένα ΜΜΕ, με αφορμή τον θάνατο μίας γυναίκας, τον περασμένο Μάϊο, στην παραλία. Μάλιστα η εταιρεία είχε το θράσος να στείλει εξώδικο στον Δήμο Αλίμου, γιατί όπως ισχυρίζεται το ασθενοφόρο καθυστέρησε να προσεγγίσει το σημείο, λόγω των έργων! Τα έγγραφα του ΕΚΑΒ που δημοσιεύει το Notia.gr, δίνουν ηχηρή απάντηση στη σκευωρία που στήθηκε με μοναδικό σκοπό να πληγεί ο Κονδύλης επειδή τους ενοχλεί ο αγώνας που κάνει για να αποδοθεί στους πολίτες η καταπατημένη δημοτική περιουσία.

“Από την ενδελεχή έρευνα δεν διαπιστώνεται υπαιτιότητα του Δήμου, εξαιτίας των έργων στην ακτή Αλίμου, για την προσέγγιση του ασθενοφόρου στο σημείο που βρισκόταν η ασθενής. Δεν προκύπτει παρεμπόδιση των οχημάτων της υπηρεσίας μας” αναφέρουν τα επίσημα έγγραφα του ΕΚΑΒ.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αλίμου καταδίκασε ομόφωνα το εξώδικο της εταιρείας. “Οι ψεύτες και οι συκοφάντες της παραλίας που εκμεταλλεύτηκαν τον θάνατο μίας γυναίκας, θα πρέπει να ζητήσουν μία μεγάλη συγνώμη” είπε ο Δήμαρχος Αλίμου. Δείτε τα έγγραφα του ΕΚΑΒ:

Στις 4/5/2023, στις 9 το πρωί εργαζόμενοι στο Cine Άλιμος, ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ και την Άμεση Δράση ότι ανοιχτά της παραλίας, στον παραλιακό πεζόδρομο, επιπλέει το σώμα μίας γυναίκας. Ταυτόχρονα ενημερώθηκαν ο αντιδήμαρχος Νίκος Αλβανός και ο δημοτικός σύμβουλος, Βαγγέλης Ευαγγελίου, ο οποίος άμεσα κατέβασε την μπάρα που υπάρχει στον πεζόδρομο, για να περάσει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Η άτυχη γυναίκα ηλικίας 69 ετών επέπλεε μπρούμητα, σε απόσταση περίπου 30 μέτρων από την ακτή, με αποτέλεσμα οι δύο λιμενικοί που έσπευσαν στο σημείο, να μην μπορούν να επέμβουν. Έτσι αποφάσισαν να ειδοποιήσουν σκάφος του Λιμενικού. Ωστόσο, τα ρεύματα λόγω του νοτιά, έσπρωξαν το σώμα της προς τα έξω. Τότε ένας λιμενικός μαζί με έναν δημοτικό υπάλληλο, μπήκαν στο νερό και την έβγαλαν. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ που είχαν φτάσει με δύο μηχανές, διαπίστωσαν ότι ήταν νεκρή. Σε λίγη ώρα ήρθε και το ασθενοφόρο το οποίο παρέλαβε τη σορό και τη μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών “ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ”.



Από τα επίσημα στοιχεία του ΕΚΑΒ, προκύπτει ότι το 166 ειδοποιήθηκε στις 09:12 το πρωί. Οι δύο μηχανές ενημερώθηκαν για το συμβάν στις 09:17 και έφτασαν στον παραλιακό πεζόδρομο στις 09:24.

Το σήμα στο πρώτο διαθέσιμο ασθενοφόρο διαβιβάστηκε στις 10:03 και αφίχθηκε στις 10:20. Παρέλαβε την άτυχη γυναίκα και αναχώρησε στις 10:39 για το νοσοκομείο.

Την ίδια ημέρα το κανάλι ACTION 24, παρουσίασε ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο, η γυναίκα πέθανε επειδή δεν μπόρεσε να φτάσει το ασθενοφόρο, λόγω των έργων που εκτελεί οι Δήμος Αλίμου.

Δείτε το ρεπορτάζ του ACTION 24:

“Eίδαμε ένα ρεπορτάζ με τελείως fake news, θυμίζω ότι το ACTION 24, είναι συμφερόντων Μπάκου, του συμπέθερου του κυρίου Σταθοκωστόπουλου” είπε ο Ανδρέας Κονδύλης

“Το ρεπορτάζ ανέφερε ότι η γυναίκα πέθανε γιατί το ασθενοφόρο έκανε 2 ώρες να περάσει εξαιτίας των έργων του Δήμου.”

Τέσσερις μέρες αργότερα, στις 8/5/2023, η εταιρεία “PENARRUBIA ΑΛΙΜΟΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΗ ΙΚΕ”, απέστειλε εξώδικο στον Δήμο Αλίμου και τον κατηγορεί, ότι εξαιτίας των έργων, το ασθενοφόρο προσέγγισε το σημείο μετά από μεγάλη και αδικαιολόγητη αργοπορία. Δείτε αναλυτικά τι αναφέρει:

“Είναι αξιοθαύμαστο πόσα πολλά ψέματα χώρεσαν σε 1,5-2 σελίδες. Τολμάει να κουνάει το δάκτυλο στον Δήμο η συγκεκριμένη επιχείρηση και να κάνει τυμβωρυχία πάνω στον τάφο μίας γυναίκας. Τους έπιασε ο πόνος για τα ΑμεΑ, δεν λένε όμως ότι αυτά τα μεταλλικά Π, έχουν μπει για να εμποδίζουν τα οχήματα, να μπαίνουν και να καταλαμβάνουν τον χώρο του πεζοδρόμου. Όταν ο αντιδήμαρχος ο κ. Μακαριγάκης έβαζε τα νόμιμα μεταλλικά Π, όπως λέει ο νόμος, ο κύριος Σταθοκωστόπουλος φώναξε την αστυνομία για να τον συλλάβει. Φυσικά η αστυνομία δεν προέβη σε τέτοια ενέργεια. Εκεί φτάσαμε, ο καταστηματάρχης να φέρνει την αστυνομία για τον αντιδήμαρχο, γιατί βάζει ο Δήμος Π, για να προστατεύσει τον πεζόδρομο. Και βεβαίως με μπόλικη υποκρισία, δεν λέει ότι θέλω τον χώρο για πάρκινγκ μου, λέει ότι νοιάζεται για τα ΑμεΑ. Έχουμε πει ότι έχουν μπει με τέτοιο τρόπο για να περνούν τα αναπηρικά αμαξίδια.

“Την ώρα που βρέθηκα στον χώρο του συμβάντος, υπήρχαν ήδη δύο μηχανές του ΕΚΑΒ με διασώστες, η αστυνομία και το λιμενικό” είπε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Αλβανός. “Από την ώρα που ήρθε το ασθενοφόρο υπήρξε μία μεγάλη καθυστέρηση στο να μεταφέρουν τη σορό της γυναίκας με το φορείο, λόγω των βράχων που υπάρχουν στο σημείο, κάτω από τον παραλιακό πεζόδρομο. Επειδή από την λεωφόρο Ποσειδώνος, περνούν συνέχεια ασθενοφόρα, θεώρησαν κάποιοι ότι οι σειρήνες ακούγονταν από το συγκεκριμένο ασθενοφόρο που έκανε κύκλους επειδή δεν μπορούσε να προσεγγίσει τον χώρο”

To στημένο ρεπορτάζ του ACTION 24, αναπαρήγαγε και το FLASH.GR που ανήκει στους ίδιους επιχειρηματίες:

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.