Άρθρο του Παναγιώτη Κόνσουλα: Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ήταν καλός δήμαρχος για τα 3Β μέχρι το 2019 μετά κάτι τον «μετάλλαξε πολιτικά»




Το 2010 η ήττα με 21 μονάδες διαφορά από τον Κασιδόκωστα τον πείσμωσε, το 2014 η «ασθένεια» Κασιδόκωστα τον διευκόλυνε, το 2019 και το μεγάλο ποσοστό τον έκανε να πιστεύει ότι είναι ανίκητος  

Η διαφορά όμως είναι ότι οι ίδιοι που τον ψήφισαν έχουν αντιληφθεί την πολιτική του «μετάλλαξη» και πλέον δεν θα είναι τα πράγματα τόσο εύκολα για εκείνον, ούτε για την παράταξη του η οποία έχει τεράστιες ευθύνες για την μετατροπή του δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σε ένα τοπίο άναρχης και χωρίς κανένα μέτρο ανάπτυξης, όπου επίκεντρο έχουν μόνο τα ιδιωτικά συμφέροντα και καθόλου πλέον ο δημότης που σε λίγο δεν θα μπορεί να βγει ούτε έξω από το σπίτι του, «αυτοεξόριστος» στα αναπτυξιακά πλάνα της σημερινής δημοτικής αρχής του νυν δημάρχου Γρ. Κωνσταντέλλου.

Εμείς το 2019 δεν ψηφίσαμε δήμαρχο για να μας πει μετά πως χάθηκε επί θητείας του το «Notos» στην παραλία της Βούλας, ούτε πόσες χιλιάδες τ.μ. θα χτίσουν τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα στα 72 στρέμματα στο κτήμα Κόνιαρη στην άνω Βούλα, ψηφίσαμε δήμαρχο για να τα αποτρέψει και όχι να τα διαχειριστεί ως «manager πολυεθνικής», ούτε να κάνει κινήσεις εντυπωσιασμού χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα τελικά για την πόλη μας.

Ψηφίσαμε Δήμαρχο για να λύσει το χρόνιο πρόβλημα στο ρέμα του Κόρμπι μέσα στα 9 χρόνια που είναι δημοτική αρχή και δεν τα κατάφερε, ψηφίσαμε δήμαρχο για να μας δώσει «πόλη για να ζεις» και μας έδωσε κλειστές παραλίες για τους δημότες, μετατροπή των κοινόχρηστων χώρων στάθμευσης σε ιδιωτικά πάρκινγκ των παραθαλάσσιων επιχειρήσεων και εισιτήρια σε λίγο «ακόμη και για το περπάτημα» μέσα στην ίδια την πόλη που ζούμε.



Στην πόλη που έχει κατά μέσο όρο τον μεγαλύτερο ΕΝΦΙΑ της Ελλάδας και ίσως από τα πιο ψηλά δημοτικά τέλη στη χώρα, ναι μεν ο τουρισμός είναι η κορωνίδα της εθνικής μας οικονομίας, η ποιότητα της ζωή μας όμως είναι το βασικότερο μας κίνητρο για να υποστηρίξουμε τον εκάστοτε δήμαρχο της πόλης μας για τα επόμενα 5 χρόνια.

Και η ποιότητα της ζωής μας ως δημότες και κάτοικοι αλλάζει κάθε μέρα που περνάει προς το χειρότερο, με τέτοιο τρόπο που σε 5 με 10 χρόνια οι αλλαγές θα είναι τεράστιες και μη αναστρέψιμες πλέον για την πόλη μας.
Καλές οι κροτίδες και τα βεγγαλικά κάθε βράδυ στην Βάρκιζα για τους εορτάζοντες επισκέπτες των επιχειρήσεων, ενοχλητικές όμως για τους κατοίκους και τους ανθρώπους της διπλανής κατοικίας που τις υπομένουν καθημερινά.

Καλή η βόλτα για καφέ και για μπάνιο τα Σ/Κ στις παραλίες της πόλης μας από τους επισκέπτες της, αφόρητη η έλλειψη υποδομών στάθμευσης και υποδοχής τόσων χιλιάδων ανθρώπων μέσα σε δυο εικοσιτετράωρα.
Υπάρχουν δεκάδες παραδείγματα να παραθέσουμε για να γίνει κατανοητό ότι την δημοτική αρχή της πόλης μας δεν θα την κρίνουν ούτε την ψηφίζουν οι επισκέπτες του Σ/Κ αλλά οι δημότες και κάτοικοι της που πλέον ασφυκτιούν από αυτή την κατάσταση και απαιτούν κάτι να γίνει.

Για την νέα «φαραωνικού τύπου» μαρίνα σκαφών της Βουλιαγμένης αρκεί μια πλοήγηση στο διαδίκτυο για να καταλάβει κανείς τις επιπτώσεις που ήδη φαίνονται στην πλαζ της Βουλιαγμένης μέσα από τα δεκάδες σχόλια στα social media των απλών ανθρώπων που επισκέπτονται την πλαζ και κολυμπούν στα πρώην καταγάλανα νερά του κόλπου…Οι σοβαρές επιπτώσεις θα επέλθουν σε βάθος χρόνου όταν εκείνοι που αποφάσισαν αυτή την καταστροφή θα είναι μάλλον και εκτός «κάδρου».

Τέλος, δεν περιμένουμε βέβαια την άμεση απάντηση για έναν «υγιή διάλογο» με την δημοτική αρχή επάνω στα ζητήματα που αφορούν την πόλη μας, αντιθέτως μάλλον η «ανεξάρτητη και αδέσμευτη» δημοσιογραφία της περιοχής μας θα στρέψει λυσσαλέα τα βέλη της ξανά επάνω στην κυρία Σαραντάκου, στον κύριο Δαβάκη, στον κύριο Κυπριώτη, στον κύριο Δόγκα και φυσικά σε μένα, γιατί ο κύριος Κωνσταντέλλος τα ξέρει όλα και μόνο αυτός…

* Ο Παναγιώτης Κόνσουλας είναι: Οικονομολόγος-Πολιτικός Επιστήμονας με Μεταπτυχιακό στην Δημόσια Διοίκηση & Δημόσια Πολιτική του Οικονομικού Πανεπιστημίου ΑΘΗΝΩΝ και με Διπλωματική Διατριβή στα «Ευρωπαϊκά Επιχειρησιακά Προγράμματα του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης»

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.