Άλιμος: Έσωσαν κουφή γατούλα που είχε εγκλωβιστεί σε φρεάτιο (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Οι εθελοντές της ομάδας Alma Libre – Hellenic Animal Rescue, έκαναν πάλι το θαύμα τους και έσωσαν μία κουφή γατούλα που είχε πέσει σε φρεάτιο ομβρίων υδάτων, στον Άλιμο:

“Έκκληση Οικονομικής Βοήθειας για αυτή την ταλαιπωρημένη ομορφιά που βγήκε από τα σκοτάδια

Ενημερωθήκαμε αργα τη νύχτα για επείγον περιστατικό εγκλωβισμένης γάτας μέσα σε φρεάτιο ομβρίων υδάτων στην περιοχή του Αλίμου.

Άμεσα τρεις εθελοντές μας διακτινιστηκαν από τρία διαφορετικά σημεία του οριζοντα σπευδοντας στο σημείο για βοήθεια.



Κατόπιν εξονυχιστικης έρευνας εντοπίσαμε κατω από μια σχαρα τη γατούλα να μας κοιτάει από το βαθος ενός φρεατίου και ξαφνιασμένοι αντικρίσαμε μια τεράστια κάθετη τρύπα ακριβώς δίπλα της που οδηγούσε στα κεντρικά.

Οι όποιες κινησεις μας έπρεπε να γίνουν με τεράστια προσοχή.

Ευτυχως η γατούλα βλεποντας μας άρχισε να αποσύρεται πιο πίσω προς την άλλη άκρη του φρεατίου κάτω από την παράπλευρη σχάρα, δίνοντας μας τη δυνατότητα με ειδική πατέντα που κατασκευάσαμε επι τόπου και περάσαμε αναμεσα απο τα σιδερα της σχαρας, να την περιορίσουμε με προσοχή στο σημείο του χωρίσματος των δυο παράπλευρων δωματίων του υπονόμου.

Στο σημείο συμπτωματικά εμφανίστηκε και ένας περίοικος ο οποιος προθυμοποιήθηκε να μας βοηθήσει όσο μπορούσε και παράλληλα μας ενημέρωσε ότι η γατούλα ήταν γνωστή φροντιζομενη της γειτονιάς η οποια ήταν και κουφή.

Εχοντας πια περιορίσει επιμελως τη γατούλα μπορέσαμε με απόλυτη ασφάλεια πλέον να μετακινήσουμε τη βαριά σχάρα και κατόπιν με γρήγορες κινησεις φραξαμε την τρύπα με αποχη πάνω στην οποια κατεβάσαμε ντροπερ με ιμάντες προκειμένου να οδηγήσουμε τη μικρή μέσα σε αυτό ωθωντας την από τη μια πλευρά στην άλλη.

Έτσι και έγινε λοιπόν και άμεσα καταφέραμε με συντονισμενες κινησεις να την ασφαλίσουμε στο ντροπερ μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Η γατούλα φαινόταν να εμφανίζει και νευρολογικά προβλήματα και άγνωστο αν είχε χτυπηθεί από αμάξι και είχε πέσει στο φρεάτιο ή αν είχε και άλλα θέματα υγειας.

Προφανώς χρειαζόταν άμεσα κτηνιατρικη περίθαλψη.

Το φιλοζωικό σωματείο SCARS που ενδιαφέρθηκαν από την πρώτη στιγμή για το περιστατικό και την κατάσταση της μικρης, ανέλαβαν τη γατούλα και αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται στην κλινική της κυριας Γιανναράκη σε σοβαρή κατάσταση καθως δεν τρώει και εμφανίζει νευρολογικά συμπτώματα και θα λαβει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και όση νοσηλεία χρειάζεται.

Η όμορφη φουντωτή ταλαιπωρημενη μικρή θα χρειαστεί βοήθεια στα έξοδα νοσηλείας της στον αγώνα της αυτό.

Οποιος ενδιαφέρεται να βοηθήσει δίνεται ο λογαριασμός του φιλοζωικού σωματείου SCARS που ανέλαβε το περιστατικό.

Eurobank

Swift: ERBKGRAA

IBAN: GR5302601420000900200479872

PayPal:[email protected]

Θα ήταν ευχής εργον όταν με το καλό συνέλθει να βρεθεί και ένα παντοτινό σπιτάκι για εκείνη.

Δεν έμεινε καταδικασμένη μέσα σε κεινη τη σιωπη, ας τη βοηθήσουμε όλοι μας.

Εθελοντές μας που συμμετείχαν στο περιστατικό: Alexis Mantzoros, Elen Konte, Kostas Garef

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.