O Δήμος Αλίμου στηρίζει το φωτογραφικό οδοιπορικό “The Road Experience”




Ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης απευθύνει χαιρετισμό, επικυρώνοντας την ένταξη του φωτογραφικού οδοιπορικού The Road Experience υπό την Αιγίδα του Δήμου.

Στο εναλλακτικό ταξίδι The Road Experience οι φωτογράφοι Κλειώ Ψαράκη και Άκης Χρήστου θα ταξιδέψουν σε 12 χώρες της Ευρώπης περνώντας μόνο από επαρχιακούς δρόμους, με στόχο να αναδείξουν μια διαφορετική στάση ζωής.

Παραλληλίζοντας το ταξίδι με τη ζωή της σύγχρονης εποχής, η επιλογή των αργών δρόμων φέρνει στο προσκήνιο την ανάγκη να χαμηλώσουμε ταχύτητες, να απολαύσουμε τη διαδρομή και να προσεγγίσουμε την ουσία της ύπαρξής μας.

Το ταξίδι που θα ξεκινήσει αρχές Αυγούστου από τον Άλιμο και θα καταλήξει στο τέλος του μήνα στην πόλη του Ixelles στις Βρυξέλλες, χαιρετίζει ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης με το παρακάτω κείμενο:



Το ταξίδι, όπως και η αγάπη, λέει ο ελβετός συγγραφέας Αλαίν ντε Μποττόν, εκφράζει μια απόπειρα να μετατρέψουμε το όνειρο σε πραγματικότητα. Ο Δήμος Αλίμου έθεσε υπό την αιγίδα του το ταξίδι και την αγάπη της δημιουργικής και εμπνευσμένης συντοπίτισσάς μας Κλειώς Ψαράκη για μια άλλη πραγματικότητα, εναλλακτική, με χαμηλές ταχύτητες και αναζήτηση των ταπεινών της φύσης που οδηγούν στην ομορφιά και την αλήθεια.

Η Κλειώ μαζί με τον Άκη Χρήστου, τον συνοδοιπόρο της, θα διασχίσουν ευρωπαϊκούς επαρχιακούς δρόμους φωτογραφίζοντας και καταγράφοντας όσα δεν επικρατούν στη συνείδησή και τις παραστάσεις μας ως κυρίαρχη πραγματικότητα. Σήμερα βομβαρδιζόμαστε από πληθώρα άχρηστων πληροφοριών (ραδιόφωνο, τηλεόραση, κοινωνικά δίκτυα), γινόμαστε «ειδικοί» σε μια ζωή που δεν είναι η δική μας ζωή. Ζούμε στην εποχή της ταχύτητας και της έντασης. Ταχύτατα αυτοκίνητα, γρήγοροι υπολογιστές, πολυδύναμα κινητά τηλέφωνα και υπερηχητικά αεροπλάνα. Όλοι τρέχουμε να προλάβουμε….

«Όταν τα πράγματα περνούν υπερβολικά γρήγορα, κανένας δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τίποτα απολύτως, ούτε καν για τον εαυτό του» λέει στη «Βραδύτητα» ο Μίλαν Κούντερα. O αγώνας του θνητού ανθρώπου με τον χρόνο δεν είναι μόνο ο πιο αρχέγονος, αλλά και ο πιο διαρκής. Αλλά η σημερινή ασφυξία λόγω έλλειψης ελεύθερου χρόνου, δεν είναι απλά αποτέλεσμα λανθασμένων προσωπικών επιλογών. Είναι κοινωνικό πρόβλημα. Κι εκεί στοχεύει το ταξίδι-απόπειρα της Κλειώς. Ν’ αποδείξει ότι ήρθε η ώρα να κατεβάσουμε ταχύτητα, ότι ήρθε η ώρα να ζήσουμε διαφορετικά, ότι ήρθε η ώρα να βρούμε καιρό να αναστοχαστούμε, να «χαζέψουμε» ένα κυκλάμινο, να διαβάσουμε ποίηση, να ονειρευτούμε με τα μάτια ανοικτά…

Καλό ταξίδι!

Ανδρέας Κονδύλης

Δήμαρχος Αλίμου

Ακολουθήστε το ταξίδι του “The Road Experience” στο theroadexperience.gr

και στα Socials Facebook: The Road Experience / Instagram: @the_road_experience

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.