8 χρόνια Cine Άλιμος: Το όνειρο που έγινε πραγματικότητα




Πρεμιέρα για 8η χρονιά έκανε το βράδυ της Πέμπτης (1/6/2023) ο δημοτικός κινηματογράφος, στον παραλιακό πεζόδρομο του Αλίμου, με δωρεάν προβολή της ταινίας του Ρένου Χαραλαμπίδη “Φτηνά τσιγάρα”.

Ο Ανδρέας Κονδύλης, υποδέχθηκε τον δημιουργό της ταινίας και αναφέρθηκε στο όνειρο που έκανε πραγματικότητα, η δημοτική αρχή το καλοκαίρι του 2016.

“Πιστός ο κινηματογράφος μας στο ραντεβού του, 1η Ιουνίου ανοίγουμε και φέτος για 8η χρονιά. Δεν μπορώ να μην θυμάμαι την πρώτη την ημέρα που εγκαινιάσαμε το Cine Άλιμος το 2016, εκείνο το απόγευμα που ο Γιάννης ο Σμαραγδής, ο αγαπημένος μας σκηνοθέτης, έκοβε την κορδέλα και ξεκινούσαμε αυτό το ταξίδι στην 7η Τέχνη. Ήταν ένα από τα πρώτα έργα που υλοποιήσαμε ως δημοτική αρχή, από τις βασικές μας δεσμεύσεις και τα όνειρά μας. Τίποτα δεν ήταν εύκολο και δεν είναι εύκολο αν δεν υπάρχει η δική σας υποστήριξη. Γίνομαι ελαφρώς συναισθηματικός αλλά το έχουμε ανάγκη νομίζω, ειδικά αυτήν την περίοδο που ενόψει των δημοτικών εκλογών, το κλίμα είναι τοξικό και δηλητηριώδες.”

Δείτε φωτογραφικό υλικό από την πρεμιέρα στη Foni Tou Alimou



Cine Άλιμος: Όλες οι ταινίες που θα δείτε έως 28 Σεπτεμβρίου

Μερίδα της αντιπολίτευσης είχε πολεμήσει σκληρά το Cine Άλιμος και μάλιστα είχε στήσει “μηχανή καταγγελιών” για υποτιθέμενες αυθαιρεσίες, ζητώντας να μπει λουκέτο. Φυσικά η αρμόδια Πολεοδομία έδωσε αποστομωτική απάντηση: “Tο Cine Άλιμος είναι απολύτως νόμιμο”.

Γιάννης Σμαραγδής για το Cine Άλιμος: “Δεν μπορούν να σκοτώσουν τα όνειρα, δεν επιτρέπεται”

Ο Γιάννης Σμαραγδής είχε αναφερθεί σε αυτούς που προσπαθούν να βλάψουν τον κινηματογράφο:

“Οι άνθρωποι είναι καμωμένοι από το υλικό των ονείρων. Αυτός εδώ ο κινηματογράφος είναι μια μορφή ονείρου, που οι ψυχές των ανθρώπων έχουν ανάγκη από τέτοιου είδους ανατάσεις” είπε ο σκηνοθέτης.

“Τι κάνει ο κινηματογράφος όταν διαμορφώνει το κατάλληλο περιβάλλον; Νοτίζει την ψυχή, την ενδυναμώνει και την λιπαίνει.

Αυτός εδώ είναι ένα βατήρας ανόρθωσης της ψυχής. Όποιος εμποδίζει αυτά τα πράγματα, όποιος δεν δίνει τη σημασία που πρέπει σε αυτά, δεν υποστηρίζει τους ανθρώπους που με πολύ αγάπη το οργανώνουν όλο αυτό, όπως ο δήμαρχος, είναι κατάπτυστοι. Οι άνθρωποι αυτή τη στιγμή, εμείς οι Έλληνες είμαστε ομαδικά σχεδόν στα πρόθυρα της κατάθλιψης.

Αυτό εδώ είναι ένα κομμάτι που μπορεί να μας δώσει να πατήσουμε να σταθούμε όρθιοι.

Και θα το γκρεμίσουν; Ποιοι είναι αυτοί; Τι είναι αυτό που δεν αγαπάνε; Δεν αγαπάνε την ομορφιά. Ο δήμαρχος από αγάπη προς την ομορφιά το κάνει. Και αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να τους αγαπάμε, να τους στηρίζουμε και κυρίως να τους προστατεύουμε.

Έχει γίνει ήδη σύμβολο το Cine Άλιμος. Μα ξέρετε τι σημαίνει να είναι ένας κινηματογράφος δίπλα στη θάλασσα; Που; Στην Ελλάδα, καθίστε εδώ και αρχίστε να κοιτάζετε…Καθώς θα φεύγει ο ήλιος και θα βγαίνουν οι μαγικές εικόνες του κινηματογράφου, πως μπαίνεις μέσα σε ένα πολλαπλό, πολυσήμαντο και εξαιρετικά όμορφο όνειρο. Δεν μπορούν να σκοτώσουν τα όνειρα, δεν επιτρέπεται”

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.