Νίκος Αλβανός: Προτεραιότητα όλων μας η Πολιτική Προστασία του Δήμου Αλίμου




(O Νίκος Αλβανός είναι αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας στον Δήμο Αλίμου)

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Αλίμου αποτελούσε και αποτελεί προτεραιότητα όλων μας και ιδιαίτερα του Δημάρχου κ. Ανδρέα Κονδύλη.

Η πρόληψη, η αλληλεγγύη, η συλλογικότητα και ο εθελοντισμός αποτελούν πυξίδα για εμάς.

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου μας έχει να επιδείξει τα τελευταία χρόνια σπουδαίες υπηρεσίες όπως ενδεικτικά, την αντίδρασή της στη θαλάσσια ρύπανση το 2017 και την αντίδρασή της στον μεγάλο χιονιά του 2022. Καθημερινά βεβαίως παρακολουθούμε τα φυσικά φαινόμενα και ανάλογα αντιδρούμε ενημερώνοντας τις υπηρεσίες μας αλλά και τους Δημότες με τα ΜΚΔ. Εισηγούμαστε την κοπή επικίνδυνων κλάδων αλλά και την περιποίηση κόμης δένδρων προκειμένου να αποφύγουμε ατυχήματα από τους ισχυρούς ανέμους.



Δημιουργήσαμε την εθελοντική μας ομάδα Πολιτικής προστασίας και είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι γι’αυτό. Υπάρχει πραγματικά συγκινητικό ενδιαφέρον από τους πολίτες του Δήμου μας, από ανθρώπους με συνείδηση οικολογική, αλληλεγγύης και εθελοντισμού για βοήθεια σε έκτακτες ανάγκες. Είναι πολύ μεγάλη η ευθύνη μας, να τους κρατήσουμε κοντά μας, να τους οργανώσουμε να τους εκπαιδεύσουμε και να εδραιώνουμε καθημερινά σχέσεις εμπιστοσύνης. Στους ανθρώπους αυτούς προσφέραμε και συνεχίζουμε, εκπαιδεύσεις σε θέματα Πρώτων Βοηθειών, ΚΑΡΠΑ, μέτρων ασφαλείας, θέματα πυροπροστασίας αλλά και σεισμικής διακιδύνευσης. Προσπαθούμε βεβαίως με ειδικές τεχνικές οργάνωσης, για τον συντονισμό μας και την ταχεία αντίδρασή μας σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Αναθεωρήσαμε και εγκρίναμε στο Δημοτικό Συμβούλιο πρόσφατα, όλα τα σχέδια Πολιτικής Προστασίας για τον Δήμο μας και συγκαλέσαμε το νέο Συντονιστικό Τοπικό Όργανο για την καλοκαιρινή περίοδο, πράγμα που θα επαναλαμβάνουμε συχνά.

Λόγω της κλιματικής κρίσης και ανησυχώντας ιδιαίτερα για την χειμερινή περίοδο, έγινε η αγορά και επιχειρησιακή αξιοποίηση (4) εκχιονιστικών μαχαιριών, δυο (2) αλατοδιανομέων και ενός (1) οχήματος, που ήταν απαραίτητα. Αυτά έγιναν με χρήματα από τον προϋπολογισμό του Δήμου.

Έχουμε επίσης, άψογη συνεργασία τόσο με τον 7ο όσο και με τον 8ο Πυροσβεστικό Σταθμό, που μας υποστηρίζουν. Γίνονται διαδραστικές επιδείξεις πυρόσβεσης και απάντλησης υδάτων, κατόπιν προγραμματισμού και συνεννόησης, με ιδιαίτερη επιτυχία. Εξίσου αποτελεσματική είναι η συνεργασία μας και με τους υπόλοιπους φορείς Πολιτικής Προστασίας της κεντρικής διοίκησης και την Περιφέρεια Αττικής.

Προχωράμε καθημερινά με δύναμη, αποφασιστικότητα και όραμα !!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.