Και ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου κατά του ΠΑΚΟΕ: “Οι παραλίες μας είναι καθαρές”




Μετά τους Δήμους Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και Γλυφάδας, και ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου αμφισβητεί τις μετρήσεις του Πανελλήνιου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών (ΠΑ.Κ.Ο.Ε.), στις παραλίες. Δείτε την ανακοίνωση:

O Δήμος Παλαιού  Φαλήρου ανακοινώνει τα αποτελέσματα των ελέγχων δειγματοληψιών που πραγματοποιήθηκαν για την καταλληλόλητα  των κολυμβητικών υδάτων των παραλιών της πόλης, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής- Δ/νση Υδάτων στις 16 Μαίου 2023, και από τις οποίες προκύπτει ότι  η ποιότητα τους είναι εξαιρετική (ως προς εντερόκοκκους και κολοβακτηρίδια) καθότι σύμφωνα με την Οδηγία 2006/77/ΕΕ ως ποιότητα νερών εξαιρετική, χαρακτηρίζονται οι τιμές με μέγιστο 250 κολοβακτηρίδια /100 ML και μέγιστο  100 εντερόκοκκοι /100 ML.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου και η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου, με αφορμή τις δημοσιεύσεις και τα σχόλια που έκαναν την εμφάνιση τους στα ΜΜΕ και στα Social Media για την ποιότητα των νερών των παραλιών της πόλης, βασιζόμενα στις μετρήσεις ενός αμφιβόλου εγκυρότητας Κέντρου Οικολογικών Ερευνών, θέλει να επισημάνει τα εξής:



Η ποιότητα των νερών των παραλιών του Παλαιού Φαλήρου αξιολογείται συνεχώς από την Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, η οποία αποτελεί  και την αξιόπιστη, εντεταλμένη και θεσμοθετημένη Δημόσια Αρχή για την συγκεκριμένη αξιολόγηση.

Οι μετρήσεις και οι δειγματοληψίες πραγματοποιούνται με συνέπεια και προγραμματισμό όλο το έτος και τα σχετικά αποτελέσματα δημοσιοποιούνται στις επίσημες ιστοσελίδες των φορέων.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑ.Κ.Ο.Ε.) δεν έχει διαπιστευθεί από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης και άρα είναι προφανές ότι στις σχετικές μετρήσεις και δειγματοληψίες του δεν ακολουθούνται οι απαιτήσεις των εναρμονισμένων προτύπων που απαιτούνται, κάτι που θέτει εν αμφιβόλω  την ικανότητα του και την τεχνική του επάρκεια,  προκειμένου να παράγει έγκυρα και αμερόληπτα αποτελέσματα.

Σε αυτή την  κατεύθυνση υπάρχει επίσημη πρόσφατη απόφαση της ΚΕΔΕ (21 Μαρτίου 2023) όπου καταγγέλλεται η δράση του ΠΑΚΟΕ, οι πρακτικές που ακολουθεί καθώς και οι σκοπιμότητες που αυτό υπηρετεί.

Η έρευνα του ΠΑΚΟΕ:

Διαβάστε Επίσης

�χόλια στο “Και ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου κατά του ΠΑΚΟΕ: “Οι παραλίες μας είναι καθαρές”

  • 09/06/2023 at 4:37 μμ
    Permalink

    prepei na eisai poli blakas i/kai poli apelpismenos/ftoxos gia na kolimpiseis sta nera tou P.Falirou toso konta pou eimaste ston Pirea kai me to gegonos oti einai elefthera kai paei i mara i sara kai to kako sinapantima, idika Ioulio/Augousto.

    Απαντήστε
  • 11/06/2023 at 9:52 πμ
    Permalink

    Θα μπορούσε να μην απαντήσει ο δήμος Π. Φαλήρου για να σώσει τον εαυτό του απο το να γίνεται γελοίος. Πόσες μετρήσεις χρειάζονται οταν ειναι γεμάτα τα βράχια που ειναι κοντά στο νερο από τα φυκια ulva που υποδηλώνουν μόλυνση? Αν παρολα αυτα δοκιμάσεις να μπεις μια φορα την αίσθηση αιδίας ίσως να την θυμάσαι καλύτερα στο μέλλον. Ακόμα και στην αμμουδιά φαντάζομαι οι υπευθυνοι του δήμου δεν θα αφήνουν τα παιδιά τους να παίξουν.

    Απαντήστε
    • 13/07/2023 at 12:40 μμ
      Permalink

      Δεν θέλω να πιστεύω ότι ένα δημαρχος παίρνει τους πολίτες στον λαιμό του σε τέτοια θέματα υγείας…για να εξυπηρετήσει σκοπιμότητες εγώ πάντως κάνω μπάνιο με δική μου ευθύνη…οτα ειναι βοριάς θάλασσα είναι πολύ καλή…όταν είναι νοτιας έχει πρόβλημα άλλωστε όλος ο Σαρωνικός έχει.. αυτό το έχω συναντήσει και σε νησια ανάλογα με τον καιρό… Η οτα νκάνουμε μπάνιο σε παραλίες κατάλληλες.. ό ενας πάνω στον άλλο είναι καλύτερα….αποφεύγουμε .. το στόμιο ενός ρεματος και
      σε αγωγους…άλλωστε γνωρίζουμε ότι η θάλασσα έχει την ιδιότητα να αυτοκαθαριζεταιαπο την οξυγόνωση και κυματισμό….

      Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.