Επαγγελματικός ρουχισμός για ένδυση προσωπικού επιχειρήσεων




Η ενδυμασία του προσωπικού μίας επιχείρησης παίζει πάντα πολύ σημαντικό ρόλο για την εικόνα της. Γι αυτό το λόγο, αρκετά συχνά κάθε επιχείρηση ορίζει τους δικούς της ενδυματολογικούς κανόνες που πρέπει να σεβαστούν και να ακολουθούν πιστά οι υπάλληλοι της. Εάν πλησιάζει η πρώτη σας μέρα ως υπάλληλος σε μία επιχείρηση, είναι πολύ πιθανόν να σας φανεί χρήσιμο το κείμενο που ακολουθεί. Σε αυτό, θα ενημερωθείτε για τους συνηθισμένους τύπους του επαγγελματικού ρουχισμού ώστε να επιλέξετε από την ayo ρούχα ιδανικά για τον επαγγελματικό χώρο όπου θα εργαστείτε.

Πώς ωφελεί ο κώδικας ενδυμασίας την επιχείρηση και τον εργαζόμενο

Αναρωτηθήκατε μήπως, ως άπειρος εργαζόμενος, γιατί υπάρχει συγκεκριμένος κώδικας ενδυμασίας του προσωπικού στις επιχειρήσεις; Γιατί είναι ωφέλιμη τακτική τόσο για την ίδια την εταιρεία όσο και για τους εργαζόμενους της. Ας εξηγήσουμε πιο αναλυτικά τα πλεονεκτήματα των επαγγελματικών ρούχων. Ο ενδυματολογικός κώδικας φανερώνει την εργασιακή κουλτούρα μίας επιχείρησης καθώς και μία πιο επαγγελματική εικόνα προς τους πελάτες της.

Από την πλευρά των εργαζομένων, η επαγγελματική ένδυση ενισχύει περισσότερο την αυτοπεποίθησή τους αλλά και την απόδοση τους, καθώς εκτελούν τα εργασιακά τους καθήκοντα. Ακόμη, με την ύπαρξη ενός κώδικα ενδυμασίας, οι εργαζόμενοι δεν ξεχωρίζουν για την εξωτερική τους εμφάνιση αλλά για τις επαγγελματικές τους δεξιότητες και το ταλέντο τους.



Η ομοιόμορφη επαγγελματική ένδυση του προσωπικού αυξάνει αισθητά το ομαδικό πνεύμα των συναδέρφων. Γνωρίζοντας εκ των προτέρων το ενδυματολογικό κώδικα της επιχείρησης, οι εργαζόμενοι δεν αγχώνονται κάθε μέρα για το τι θα φορέσουν πριν φτάσουν στο εργασιακό τους περιβάλλον.

Τα είδη της επαγγελματικής ένδυσης που επιλέγουν οι επιχειρήσεις για το προσωπικό τους

Ως άπειρος εργαζόμενος είναι πολύ πιθανόν να άγχεστε για το τι πρέπει να φορέσετε την πρώτη μέρα στην εταιρεία όπου θα εργαστείτε. Ίσως πάλι, δεν είστε σίγουρος για τον κώδικα ενδυματολογίας που ακολουθείται στην συγκεκριμένη εταιρεία. Αν αυτό αληθεύει, φροντίστε να ρωτήσετε τον προϊστάμενο σας, ώστε να είστε προετοιμασμένος ή κοιτάξτε προσεκτικά τις φωτογραφίες των εργαζομένων που υπάρχουν στο site της επιχείρησης. Από τα ρούχα που φορούν, μπορείτε εύκολα να αντιληφθείτε τον τύπο του επαγγελματικού ρουχισμού και τον ενδυματολογικό κώδικα της εταιρείας. Οι πιο συχνοί τύποι περιγράφονται στις παρακάτω γραμμές.

Ο casual επαγγελματικός ρουχισμός

Τα casual επαγγελματικά ενδύματα αποτελούν το πρώτο τύπο που επιλέγουν οι ιδιοκτήτες αρκετών επιχειρήσεων για το προσωπικό τους. Είναι ένας πολύ χαλαρός κώδικας ενδυμασίας και τα συγκεκριμένα ρούχα μπορούν να φορεθούν άνετα και εκτός του εργασιακού περιβάλλοντος. Αυτός ο τύπος επαγγελματικής ένδυσης προσφέρει μεγάλη ελευθερία στους εργαζόμενους να επιλέξουν το στυλ και τα ρούχα που τους ταιριάζουν καλύτερα. Έτσι, οι άντρες εργαζόμενοι μπορούν να διαλέξουν t-shirt σε διάφορα χρώματα με κουμπιά ή χωρίς ή πουκάμισα με ή χωρίς γιακά για το επάνω μέρος του σώματος και υφασμάτινα ή σκούρα τζιν παντελόνια. Παρομοίως και οι γυναίκες μπορούν ελεύθερα να επιλέξουν τζιν ή υφασμάτινα παντελόνια, φούστες ή φορέματα. Επίσης, μπορούν να τελειοποιήσουν την εμφάνισή τους με κάποια αξεσουάρ, όπως κοσμήματα, φουλάρι, ζώνη κλπ.

Η smart casual επαγγελματική ένδυση

Τα smart casual ρούχα είναι το δεύτερο είδος επαγγελματικού ρουχισμού που διαλέγουν οι επιχειρήσεις για τους εργαζομένους τους. Σε αυτό το τύπο επιλέγονται πιο σικ ενδύματα που είναι κατάλληλα για επαγγελματικές συναντήσεις μεταξύ εργαζομένων και πελατών ή ακόμη και για μία συνέντευξη πρόσληψης. Μερικά παραδείγματα smart casual επαγγελματικών ρούχων είναι οι γραβάτες, τα σακάκια, τα αθλητικά μπουφάν για τους άντρες εργαζομένους, ενώ για τις γυναίκες είναι τα φορέματα, τα ζιβάγκο, οι μπλούζες με σχέδια, οι υφασμάτινες φούστες και τα παντελόνια κλπ.

Business casual και business professional επαγγελματικά ρούχα

Ο τρίτος τύπος επαγγελματικής ένδυσης (business casual) ισορροπεί ανάμεσα στο casual και στο επίσημο κώδικα ενδυμασίας και είναι πολύ συχνός στους σύγχρονους εργασιακούς χώρους. Αν δεν είστε βέβαιος για τον ενδυματολογικό κώδικα που έχει υιοθετηθεί από την επιχείρηση που θα εργαστείτε, επιλέξτε το business casual.Τα ιδανικά χρώματα στα business casual ενδύματα είναι το μπεζ, το χακί, το καφέ, το μαύρο και το γκρι και τα κατάλληλα υφάσματα είναι το μετάξι και το βαμβάκι.

Τα business professional ρούχα είναι το τέταρτο και πιο συντηρητικό είδος. Και σε αυτή την κατηγορία επαγγελματικής ένδυσης, επιλέγονται ουδέτερα χρώματα όπως είναι το μπλε, το γκρι, το μαύρο και το καφέ ενώ καλό είναι να αποφεύγονται τα έντονα μοτίβα στα ρούχα και τα πολύ έντονα χρώματα. Ενδεικτικό παράδειγμα business professional ρουχισμού είναι τα κοστούμια.

Τέλος, όποιος και αν είναι ο ενδυματολογικός κώδικας που υιοθετεί η επιχείρηση, είναι αναγκαίο οι εργαζόμενοι της να φορούν πάντα καθαρά ρούχα, δίχως ορατές φθορές και στο σωστό μέγεθος. Να μη είναι, δηλαδή, πολύ φαρδιά ή πολύ στενά και να έχουν το ιδανικό μήκος τόσο τα μανίκια των μπλουζών/πουκαμίσων όσο και τα μπατζάκια των παντελονιών.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.