Εκδήλωση της παράταξης “Αγαπάμε την Πόλη μας τον Άγιο Δημήτριο” για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας




(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ) Την Τρίτη 13 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της δημοτικής παράταξης “Αγαπάμε την Πόλη μας τον Άγιο Δημήτριο” και της Ελληνικής Εταιρείας για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, στο θέατρο Μελίνα Μερκούρη, στο Δημαρχείο της πόλης.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος δήμαρχος, Γιώργος Παπατριανταφύλλου, ξεκινώντας με την εισήγηση του για τις δομές και τις υποδομές οι οποίες είναι απαραίτητες σε μία σύγχρονη πόλη, είναι απαραίτητες για τον πολιτισμό, την ισότητα, την προσβασιμότητα στον Άγιο Δημήτριο.

Δομή στήριξης, ενημέρωσης και φροντίδας των ασθενών με Πολλαπλή Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, με την ονομασία “Στηρίξου πάνω μου”.

Ποιές είναι οι ανάγκες των ασθενών στον Άγιο Δημήτριο.



Συνεχής φροντίδα , ενημέρωση και επικοινωνία με τους ασθενείς και τις οικογένειες τους.

Άμεσα υποδομές ανεμπόδιστης κυκλοφορίας των ατόμων με κινητικά προβλήματα.

Γραφείο ενημέρωσης δικαιωμάτων και προνομίων των ασθενών.

Καταγραφή των ασθενών και προσωπικό απολύτως εξειδικευμένο για τη συμβουλευτική τους.

Δομή ψυχοκοινωνικής στήριξης των ασθενών και όλων των ευπαθών ομάδων αλλά και των οικογενειών τους.

Φροντίδα νέων με school bus.

Πρωτοβάθμια νοσηλεία.

Εκπαίδευση του επιχειρησιακού προσωπικού του δήμου Αγίου Δημητρίου.

Νέο κτίριο Κοινωνικών Υπηρεσιών απολύτως προσβάσιμο.

Ο κος Παπατριανταφύλλου παρουσίασε όλες τις πηγές χρηματοδότησης υλοποίησης του προγράμματος και των προτάσεων του.

Στο πλαίσιο της θεραπευτικής μουσικής των ασθενών με ΣΚΠ η σοπράνο κα Κάτια Πάσχου ερμήνευσε κλασικά υπέροχα τραγούδια ενθουσιάζοντας το κοινό.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, Αναστάσιος Ωρολογάς, καθηγητής νευρολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε στα συμπτώματα εμφάνισης της ασθένειας, τους τρόπους αντιμετώπισης και θεραπείας, στις πιό σύγχρονες μεθόδους κλινικής βελτίωσης και στη φαρμακολογία.

Ο κος Παπατριανταφύλλου βράβευσε με πλακέτα τον κο Ωρολογά για το έργο του και την πολυετή προσφορά του ιδίου και της Ελληνικής Εταιρείας Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας.

Συγκλονιστικές ήταν οι μαρτυρίες- ομιλίες 2 ασθενών για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, οι οποίοι συγκίνησαν το κοινό και έδωσαν μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας.

Η κα Τσιρούκη Γεωργία κλινική ψυχολόγος αναφέρθηκε στην Ψυχοθεραπεία ασθενών με Σκλήρυνση κατά πλάκας.

Η κα Δραγανιδάκη Λουκία, διαιτολόγος διατροφολόγος μίλησε για τη διατροφή των ασθενών.

Η εικαστικός- ζωγράφος κα Ντονικιάν Μαργαρίτα αναφέρθηκε στην αξία και τη σπουδαιότητα της τέχνης και της ζωγραφικής στη ζωή των ασθενών.

Ο γυμναστής ειδικής φυσικής αγωγής κος Τάτσης Μάριος μίλησε για την προσαρμοσμένη άσκηση και γυμναστική των ασθενών.

H εκδήλωση ολοκληρώθηκε με θεραπευτική ζωγραφική από την Gallery Mta- ART και τον ζωγράφο κο Σπύρο Κατσίκη ο οποίος αφού είχε σχεδιάσει σε καμβά ένα υπέροχο ζωγραφικό θέμα κάλεσε όλους τους συμμετέχοντες να ζωγραφίσουν με πραγματικά χρώματα τον πίνακα και το αποτέλεσμα ήταν ένας φανταστικός ζωγραφικός πίνακας ο οποίος προσφέρθηκε ως δώρο στον καθηγητή κον Ωρολογά και πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας. 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.