Δήμος Παλαιού Φαλήρου: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για το Κοινωνικό Φροντιστήριο




Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλου, κατανοώντας τα οικονομικά προβλήματα των οικογενειών που αδυνατούν να στηρίξουν με φροντιστηριακή αρωγή τα παιδιά τους και γνωρίζοντας τις αυξημένες απαιτήσεις του εκπαιδευτικού συστήματος, προτίθεται να οργανώσει και να λειτουργήσει Κοινωνικό Φροντιστήριο στην πόλη για τους οικονομικά αδύναμους μαθητές.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο, απευθύνεται σε μαθητές από οικονομικά αδύναμα νοικοκυριά και θα ενισχύσει την προετοιμασία των μαθητών της Α’ και Β΄ λυκείου για το σχολικό έτος 2023-2024. (από το έτος 2024-2025 θα υπάρξουν και τμήματα Γ’ λυκείου.)

Καλούνται οι οικογένειες που έχουν οικονομικές δυσκολίες και θέλουν να συμμετάσχουν στην παροχή του Κοινωνικού Φροντιστηρίου να δηλώσουν αίτηση συμμετοχής για τους μαθητές  της Α΄ Λυκείου  ΕΔΩ… και για τους μαθητές της Β Λυκείου ΕΔΩ…

ΠΡΟΣΟΧΗ! Τα προσφερόμενα μαθήματα, τα οποία θα βρείτε στις αιτήσεις είναι ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ και θα πραγματοποιηθούν ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των καθηγητών.



Κάθε πτυχιούχος εκπαιδευτικός (είτε άνεργος, είτε ήδη διορισμένος, είτε ελεύθερος επαγγελματίας, είτε συνταξιούχος) ή φοιτητής, που επιθυμεί να προσφέρει αφιλοκερδώς και εθελοντικά στο Κοινωνικό Φροντιστήριο, μπορεί να δηλώσει μέσω αίτησης το ενδιαφέρον τους ΕΔΩ …

Την αξιολόγηση και επιλογή των μαθητών και των εκπαιδευτικών έχει το Γραφείο Παιδείας Δήμου Παλαιού Φαλήρου (διεύθυνση: Αγ. Αλεξάνδρου 75α ,1ος όροφος – τηλέφωνα :210-9815323/ 210-9887139, [email protected] & [email protected]).

Η ένθερμη υποστήριξη των εθελοντών καθηγητών αλλά και η συμμετοχή των ωφελούμενων μαθητών αποτελούν σημαντικούς παράγοντες για την επιτυχημένη λειτουργία του θεσμού και ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου στηρίζει την προσπάθεια που θα συμβάλει αποφασιστικά στην εκπαιδευτική εξέλιξη των παιδιών.

Την οργάνωση της προσπάθειας έχει ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικών Δομών Μιχάλης Μιχαηλίδης και ο Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Μελέτης Βατίστας ενώ συντονιστές είναι οι εθελοντές του Δήμου μας Γιώργος Καλαματιανός και Νίκος Αθανασούλης.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.