Συνεχίζονται οι σεισμικές δονήσεις στον Κορινθιακό




Δύο σεισμικές δονήσεις μεγέθους 3,7 και 3,8 Ρίχτερ αναστάτωσαν το πρωί την Κόρινθο. Οι σεισμοί προκαλούν ανησυχία στους κατοίκους με τους σεισμολόγους να παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου.

Σύμφωνα με τις πρώτες μετρήσεις του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο πρώτος σεισμός σημειώθηκε στις 08:41 με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή του Κορινθιακού Κόλπου, 6 χιλιόμετρα ανατολικά από το Ξυλόκαστρο. Είχε μέγεθος 3,7 Ρίχτερ και εστιακό βάθος μόλις 5 χιλιόμετρα.

Ένα λεπτό αργότερα ακολούθησε δεύτερος σεισμός στην ίδια περιοχή. Το μέγεθος ήταν 3,8 Ρίχτερ και ως επίκεντρο ορίστηκε η θαλάσσια περιοχή 10 χιλιόμετρα βόρεια του Κιάτου. Και πάλι το εστιακό βάθος ήταν στα 5 χιλιόμετρα, κάτι που έκανε τη σεισμική δόνηση να γίνει ιδιαίτερα αισθητή στην Κόρινθο και την Κορινθία.

Όλα αυτά έρχονται ένα 24ωρο μετά τους τρεις σεισμούς που εκδηλώθηκαν στην ίδια περιοχή. Είχαν μέγεθος 2,5, 1,9 και 2,8 Ρίχτερ και σημειώθηκαν σε διάστημα λίγων λεπτών στην Κορινθία, κοντά στο Ξυλόκαστρο και το Κιάτο.



Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο πρώτος σεισμός είχε εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων, ο δεύτερος 12,7 χιλιομέτρων και ο τρίτος 5 χιλιομέτρων.

Όπως ανέφερε ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας στο Νewsbomb.gr, το φαινόμενο βρίσκεται υπό παρακολούθηση ωστόσο μέχρι στιγμής δεν εμπνέει λόγο ανησυχίας.

«Παρακολουθούμε τις συνεχόμενες σεισμικές δονήσεις, η περιοχή μπορεί να δώσει και πολύ μεγαλύτερους σεισμούς», ανέφερε ο Ευθύμης Λέκκας.

«Δεν μας ανησυχούν οι αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις, παρακολουθούμε το φαινόμενο. Βρισκόμαστε σε μία σεισμογενή περιοχή το γνωρίζουν οι κάτοικοι, πρέπει να είμαστε συνεχώς σε ετοιμότητα», είπε στο Newsbomb.gr o Δήμαρχος Λουτρακίου κ. Γιώργος Γκιώνης

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.