Παλαιό Φάληρο: Περπατάμε μαζί στην «Οδό Καρδιάς»




Το Σάββατο 27 Μαΐου 2023 στις 18:00 μ.μ. περπατάμε μαζί στην «Οδό Καρδιάς» στο Παλαιό Φάληρο, υπό την αιγίδα του Δήμου, που αγκάλιασε ένθερμα την πρωτοβουλία και δράση του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας.

Η δράση: «ΟΔΟΣ ΚΑΡΔΙΑΣ» είναι μία πρωτοβουλία του ΕΛ.Ι.ΚΑΡ. να ενημερώσει αξιόπιστα τον κόσμο για τα σπουδαία οφέλη της συστηματικής άσκησης, ως έναν από τους παράγοντες πρόληψης των καρδιαγγειακών νοσημάτων και να ευαισθητοποιήσει για την ένταξη της στην καθημερινή μας ζωή. Η «ΟΔΟΣ ΚΑΡΔΙΑΣ» επιλέγει την άσκηση του περπατήματος, ως αφετηρία για μία θετική αλλαγή στη ζωή μας, γιατί δεν απαιτεί ειδικό εξοπλισμό ή προετοιμασία και είναι κατάλληλη για όλους.

Με το μήνυμα: «ΠΕΡΠΑΤΑΜΕ ΜΑΖΙ. ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ. ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ», η «ΟΔΟΣ ΚΑΡΔΙΑΣ» είναι μία συμβολική διαδρομή που θα περπατήσουμε όλοι μαζί στην πόλη μας, ξεκινώντας από το Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο του Δήμου στο Γήπεδο του Στίβου (Μαρίνα Φλοίσβου) και τερματίζοντας στον Μπάτη, για να σηματοδοτήσουμε τη σπουδαιότητα της φροντίδας της καρδιάς μας και της υγείας μας γενικότερα!. Περπατώντας 30 ή και περισσότερα λεπτά την ημέρα, μειώνουμε τον κίνδυνο αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου κατά 35% και τον κίνδυνο για εμφάνιση σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ κατά 40%! Επιπλέον, το καθημερινό περπάτημα μειώνει την αρτηριακή πίεση έως και κατά 11 μονάδες, ενώ σύμφωνα με μελέτες μειώνει κατά 30% το συνολικό κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου.

Την οργάνωση και τον συντονισμό της δράσης για τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου έχει ο Αντιδήμαρχος Πρόνοιας και Κοινωνικής Αρωγής και Υγείας Γιάννης Αρκουμάνης.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.