Παλαιό Φάληρο: Ξενάγηση στον ναό της Αγίας Κυριακής




Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου και οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες σε συνεργασία με την Iερά Μητρόπολη Νέας Σμύρνης, συνέχισαν και την περασμένη Κυριακή 30/4 το πρόγραμμα «Ανακαλύπτω τους Ναούς του Π. Φαλήρου», με στόχο τα παιδιά αλλά και οι γονείς, να ανακαλύψουν και να γνωρίσουν την ιστορία αλλά και την καλλιτεχνική, αγιογραφική και λατρευτική πλευρά των Ναών της πόλης.

Στην εξόρμηση της δράσης, οι συμμετέχοντες ανακάλυψαν την ομορφιά του Ι. Ναού της «Αγίας Κυριακής» και η συμμετοχή των δημοτών όλων των ηλικιών ήταν μεγάλη, αποδεικνύοντας την ποιότητα των δράσεων των Δημοτικών Βιβλιοθηκών.

Στην επίσκεψη συμμετείχε το Τοπικό Τμήμα Παλαιού Φαλήρου του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού ενώ τα παιδιά έπαιξαν και είδαν και οι μεγάλοι άκουσαν και έμαθαν από τον ιερέα του Ναού, Πατέρα Βασίλειο Γιαννάκα.

Παράλληλα για την τέχνη της αγιογραφίας και την καλλιτεχνική διάσταση μίλησαν ο ιστορικός τέχνης κος Π. Λαγός ενώ η εκπαιδευτικός και συγγραφέας Αγγελική Μαστρομιχαλάκη συντόνιζε τις δράσεις στις οποίες συμμετείχαν εθελοντές, εκπαιδευτικοί και ομάδες των παιδιών.



Στην επίσκεψη – ξενάγηση παρέστη ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος ο οποίος συνόδευσε τους Δημότες, αναδεικνύοντας την αξία και την σημασία των δράσεων των Δημοτικών Βιβλιοθηκών.

Την οργάνωση της δράσης αλλά και τον συντονισμό της, είχε η Υπεύθυνη των Δημοτικών Βιβλιοθηκών Μαίρη Τρύφων.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.