Ο Δήμος Γλυφάδας στη 2η Attica Green Expo στο Tae Kwon Do




Άνοιξε τις πύλες της στο κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο Tae Kwon Do η Έκθεση για την Πράσινη Κυκλική Οικονομία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση Attica Green Expo και ο Δήμος Γλυφάδας δίνει δυναμικό «παρών», με περίπτερο και ενημερωτικό υλικό.

Η Έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 27 Μαϊου, με ημερίδες, workshops, εκδηλώσεις και πολύ παιχνίδι για τους λιλιπούτειους επισκέπτες. Η 2η Attica Green Expo είναι το μεγάλο Eco Meet της χώρας και έχει στόχο να φέρει σε επαφή τους πολίτες και κυρίως τη νέα γενιά με τους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στους τομείς της πράσινης οικονομίας και του περιβάλλοντος.

Συμμετέχουν περισσότεροι από 80 εκθέτες, Δήμοι από όλη την Ελλάδα, η Περιφέρεια Αττικής, δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς από τους τομείς της οικονομίας και του περιβάλλοντος, καθώς και συστήματα ανακύκλωσης.

«Η ανακύκλωση και η προστασία του περιβάλλοντος αποτελούν προτεραιότητα για τον Δήμο Γλυφάδας. Σε όλα τα μεγάλα έργα που κάνουμε, σε όλες τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε, κινούμαστε γύρω από αυτόν τον άξονα, ώστε να δημιουργούμε προοδευτικά μία πράσινη, βιώσιμη πόλη, να είναι η Γλυφάδα μας μία όαση στην Αττική», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.



Στόχος της Έκθεσης είναι οι επισκέπτες να αντιληφθούν τις σημαντικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, να δουν από κοντά τρόπους προστασίας και μείωσης του προσωπικού μας περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Οι μαθητές και τα παιδιά όλων των ηλικιών θα μάθουν παίζοντας, θα παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά περιβαλλοντικά προγράμματα ειδικά διαμορφωμένα με διαδραστικό χαρακτήρα και θα γνωρίσουν τον «Φύλλο».

Ο «Φύλλος», η μασκότ της Έκθεσης, θα περιηγηθεί μαζί με τους μικρούς επισκέπτες στο Luna Park Ανακύκλωσης, στο Χωριό Περιβάλλοντος, θα παίξουν μαζί στο Survivor Ανακύκλωσης, θα παρακολουθήσουν θεατρικά και άλλα δρώμενα ενώ, παράλληλα, θα πάρουν πολλά και πρωτότυπα δώρα.

Η 2η Attica Green Expo τελεί υπό την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υπό την αιγίδα τεσσάρων Υπουργείων (Εσωτερικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υποδομών και Μεταφορών), της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, της Περιφέρειας Αττικής, της ΚΕΔΕ, του Πράσινού Ταμείου και του ΕΟΤ. Τελεί, επίσης, υπό την αιγίδα του ΕΟΕΣ Εύξεινη Πόλη, της Ένωσης «Κλεισθένης», της ΕΕΔΣΑ και της ΕΑΕΤΕ. Την Έκθεση αναμένεται να επισκεφθούν κατά το 4ήμερο λειτουργίας της περισσότεροι από 20.000 επισκέπτες.

Στο πλαίσιο της Έκθεσης θα διοργανωθούν 20 θεματικές συζητήσεις και τρεις ημερίδες, ενώ θα πραγματοποιηθούν και δύο συνέδρια:

το επιστημονικό συνέδριο με θέμα «Πράσινη Μετάβαση και Κυκλική Οικονομία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» και

το ετήσιο τακτικό συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης».

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.