Οι επιστημονικές Κυριακές υποδέχονται τους μικρούς επιστήμονες στο Μουσείο Πειραμάτων Αγίου Δημητρίου και τον Μάιο!




Τα πειράματα φέρνουν τη χαρά της ανακάλυψης στους μικρούς (7-10 ετών), αλλά και τους πολύ μικρούς μας φίλους (4-6 ετών – Junior Science τμήματα), που πειραματίζονται μαζί με τους γονείς τους! Για τους ακόμη μεγαλύτερους επιστήμονες 8-12 ετών το Μουσείο Πειραμάτων έχει δημιουργήσει ένα εργαστήριο με τη μορφή ενός Science Escape Room εκπαιδευτικού χαρακτήρα, το οποίο έρχεται να απαντήσει στο κρίσιμο ερώτημα: «Τελικά, επιστήμονας γεννιέσαι ή γίνεσαι;».

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΜΑΪΟΥ 2023 ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΝΕΡΟ – ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΔΙΗΓΕΙΤΑΙ

Junior Science για παιδιά 4-6 ετών με ενήλικο συνοδό



& για παιδιά 7 – 10 ετών

Πόσα πειράματα μπορούμε να κάνουμε με το νερό; Γνωρίζουμε τον κύκλο του νερού μέσα από το ηχητικό ταξίδι μίας σταγόνας. Κάνουμε μαγικά πειράματα με το νερό και το βλέπουμε να ανάβει και όχι να σβήνει τη φωτιά, να βάφει και όχι να καθαρίζει! Μαθαίνουμε για τους κατοίκους του νερού και τελικά θα υποσχεθούμε πως… “Τόσο σπουδαίο είν΄το νερό, που ούτε σταγόνα δε σπαταλώ!”

Ώρες διεξαγωγής Junior Science: 11.00-12.00 & 12.30-13.30

Κόστος συμμετοχής: 10€/1 παιδί με 1 ενήλικα και 15€/2 παιδιά με 1 ενήλικα ή 1 παιδί με 2 ενήλικες 

Ώρες διεξαγωγής 7 – 10 ετών: 12.15-13.30

Κόστος συμμετοχής: 10€/παιδί και 8€/παιδί για αδέλφια ή φίλους

THE SCIENCE ESCAPE ROOM – THOMAS EDISON EDITION:

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ Ή ΓΙΝΕΣΑΙ;

για παιδιά 8-12 ετών

Οι μικροί μας φίλοι πρέπει να βοηθήσουν τον νεαρό Θωμά να ανακαλύψει εάν είναι ή όχι απόγονος του Thomas Edison! Εξασκούν την παρατηρητικότητά τους, αξιοποιούν τις γνώσεις τους, κερδίζουν νέες μέσα από πειράματα Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας και τελικά φθάνουν στην αλήθεια!

Έχει όμως πλέον τόση σημασία η αλήθεια; Ο Θωμάς, με τη συνδρομή των συμμετεχόντων, λύνει γρίφους, ολοκληρώνει πειράματα και τελικά αποδεικνύει ότι, είτε είναι, είτε δεν είναι απόγονος του Thomas Edison, μπορεί να γίνει ένας επιτυχημένος επιστήμονας!

Η δραστηριότητα έχει ψυχαγωγικό, αλλά και εκπαιδευτικό χαρακτήρα και είναι σχεδιασμένη με τα χαρακτηριστικά δράσης ενός escape room, χωρίς όμως το άγχος της εξόδου από οποιονδήποτε κλειστό χώρο. Για λόγους ασφαλείας, κατά τη συμμετοχή των παιδιών υπάρχει διαρκής παρουσία και επίβλεψη από εκπαιδευτικό του Μουσείου Πειραμάτων, με τη φυσική του παρουσία εντός του χώρου και όχι από μακριά μέσω κάμερας.

Ώρες διεξαγωγής (8-12 ετών χωρίς την παρουσία ενήλικου συνοδού): 11.00-12.00

Κόστος συμμετοχής: 12€/άτομο και 10€/άτομο, για αδέλφια ή φίλους.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

  • Στον χώρο τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.
  • Δεν επιτρέπεται η κατανάλωση τροφίμων ή ροφημάτων στους χώρους αναμονής.
  • Σε όλα τα προγράμματα, εκτός των Junior Science (4-6 ετών), οι γονείς και οι συνοδοί δεν παραβρίσκονται στην αίθουσα όπου πραγματοποιείται το εργαστήριο.
  • Παιδιά κάτω των 4 ετών δεν παραβρίσκονται στις αίθουσες όπου πραγματοποιούνται τα εργαστήρια.
  • Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων είναι απαραίτητηη έγκαιρη κράτηση θέσης στα 2107210105, 2109761030 καθημερινές 8.30 – 14.00 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
  • Παρακαλούμε ελέγχετε το πρόγραμμα εκδηλώσεων, για πιθανές έκτακτες αλλαγές, οι οποίες ανακοινώνονται εγκαίρως στην ιστοσελίδα μας.

Χώρος διεξαγωγής: Μουσείο Πειραμάτων Αγίου Δημητρίου

Θάλειας 3, 17343, Άγιος Δημήτριος – 350 μέτρα (5΄ περπάτημα) από τη στάση μετρό “Άγιος Δημήτριος – Αλέξανδρος Παναγούλης”, πλησίον του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου (Λεωφ. Βουλιαγμένης 260), 120 μέτρα ( 2΄ περπάτημα) από τη στάση λεωφορείου “Παναγίτσα”.

Μαρία Γαβριηλέλλη

Φυσικός, MSc

info@mouseiopeiramaton.gr | mouseiopeiramaton@gmail.com

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.