Νεκρός 26χρονος τουρίστας που χτυπήθηκε από κεραυνό σε παραλία




Από κεραυνό έχασε σήμερα το μεσημέρι τη ζωή του στη Ρόδο, ένας 26χρονος Βρετανός τουρίστας, που κολυμπούσε στη θαλάσσια περιοχή της Αγίας Αγάθης την ώρα που έκανε θαλάσσια δραστηριότητα με σανίδα SUP και η φίλη του τον βιντεοσκοπούσε από την παραλία.

Ο νεαρός τουρίστας βρίσκονταν μέσα στο νερό πάνω στη σανίδα του (τύπου SUP) την ώρα που έβρεχε και παρά τις εκκλήσεις των υπολοίπων τουριστών να βγει έξω, αυτός παρέμενε μέσα στη θάλασσα.

Το θλιβερό περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν τις 13:30. Αμέσως ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ που έσπευσε στο σημείο και με τη βοήθεια ενός 47χρονου κατοίκου της περιοχής, ο 26χρονος νεαρός μεταφέρθηκε στη στεριά όπου οι διασώστες έδωσαν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή.

Τι είπε στη «Ροδιακή» πολίτης που τον έβγαλε από τη θάλασσα



Η τραγωδία ξεκίνησε να εκτυλίσσεται λίγο μετά την 1 και μισή το μεσημεέρι, εν μέσω της καταιγίδας που είχε ξεσπάσει. Ο 26χρονος νεαρός, βρίσκονταν μέσα στη θάλασσα πάνω στη σανίδα τύπου SUP ενώ από την στεριά η φίλη του τον βιντεοσκοπούσε. Τότε ένας κεραυνός έπεσε σε μικρή απόσταση από το σημείο που βρίσκονταν ο ίδιος, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει και να τον κεραυνοβολήσει!

Η φίλη του άρχισε να καλεί σε βοήθεια και σε κοντινή απόσταση από το σημείο, βρίσκονταν ένας 47χρονος ποδοσφαιριστής, από τον Άγιο Γεώργιο Μαλώνας, ο Βραζιλιάνος Wander Machado.

Μιλώντας ο ίδιος στη «Ροδιακή» επισήμανε ότι αμέσως μόλις κατάλαβε τι είχε συμβεί, πέταξε το κινητό του και έπεσε μόνος του στη θάλασσα με τα ρούχα, κολυμπώντας για να φθάσει κοντά στον άτυχο Βρετανό.

«Μόλις τον πλησίασα, είδα ότι ήταν γυρισμένος μπρούμυτα στο νερό και το πρόσωπό του ήταν μελανό! Αμέσως κατάλαβα ότι το κάθε δευτερόλεπτο ήταν σημαντικό και άρχισα να τον τραβώ για να τον βγάλω στη στεριά. Φοβόμουν μην πάθω κι εγώ τα ίδια, αφού έβρεχε ακόμα. Όμως δεν σταμάτησα.

Όταν τον έβγαλα, άρχισα να του δίνω τις πρώτες βοήθειες, κάνοντάς τον μαλάξεις και ότι άλλο γνώριζα. Ζούσε ο άνθρωπος ακόμα, άκουγα την καρδιά του και είχε παλμούς. Σε λίγο έφθασαν και οι διασώστες του ΕΚΑΒ που έκαναν όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες ανάνηψης για να τον κρατήσουν στη ζωή. Δυστυχώς, έμαθα λίγο αργότερα ότι δεν τα κατάφερε..»

Ταυτόχρονα ξεκίνησε διαδικασία μεταφοράς του στο Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου, όπου γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό συνέχισαν τη μάχη των διασωστών του ΕΚΑΒ για να τον επαναφέρουν στη ζωή, αλλά δυστυχώς ήταν πλέον αργά.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Ρόδου, αξιωματικοί του οποίου θα διενεργήσουν σχετική έρευνα για το τραγικό αυτό περιστατικό.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.