Μια μεγάλη αγκαλιά για τα άτομα με αυτισμό στη Γλυφάδα




Αρωγός του μηνύματος «Η Φιλία είναι Δώρο» έγινε για δεύτερη χρονιά, φέτος, η Γλυφάδα! Σε μια μεγάλη γιορτή, με αφετηρία και κατάληξη το Δημαρχείο Γλυφάδας, στην οδό Άλσους, εκατοντάδες πολίτες κάθε ηλικίας, με ενθουσιασμό έψαξαν και βρήκαν τα 2.000 «κουδούνια φιλίας» που ήταν κρεμασμένα σε διάφορα σημεία σε κεντρικούς δρόμους, στο πλαίσιο εκστρατείας που διοργάνωσε ο Δήμος Γλυφάδας σε συνεργασία με τον παγκόσμιο εθελοντικό οργανισμό Best Buddies για τη στήριξη των ατόμων με νοητικές ή/και άλλες αναπτυξιακές δυσκολίες.

“Είναι μια διεθνής προσπάθεια και χαιρόμαστε πάρα πολύ που γινόμαστε ενεργοί συμμέτοχοι σε αυτή τη δράση. Στην πόλη μας έχουμε ήδη δρομολογήσει την κατασκευή ενός πρωτοποριακού ειδικού σχολείου για παιδιά από όλη την Αττική. Το σημαντικό όμως είναι ότι δεν αρκεί μόνο να φτιάχνουμε υποδομές αλλά απαιτείται να ενσωματώσουμε τα παιδιά αυτά σε όλες τις κοινωνικές δραστηριότητες, να τους προσφέρουμε μια μεγάλη αγκαλιά. Με τη σημερινή μας δράση θέλουμε να επικοινωνήσουμε το μήνυμα ότι η αγκαλιά αυτή πρέπει να είναι αυτονόητη”, δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, που έδωσε πολλή αγάπη και μεγάλη αγκαλιά σε όλους τους ανθρώπους οι οποίοι συμμετείχαν στη σημερινή γιορτή και μοίρασε μπαλόνια στα παιδιά.

Τη δράση συντόνισε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Λένα Δεναξά, η οποία τόνισε: “Η Φιλία είναι Δώρο και η συμπερίληψη υποχρέωση. Στο Δήμο Γλυφάδας, είτε μέσα από την Κοινωνική Υπηρεσία είτε μέσα από τα Προγράμματα Αθλητισμού και, φυσικά, με το Ειδικό Σχολείο που ετοιμάζουμε, είμαστε δίπλα στα παιδιά με οποιαδήποτε δυσκολία και στις οικογένειές τους και προσπαθούμε να γινόμαστε όλο και καλύτεροι”.

Με ιδιαίτερα θερμά λόγια για το έργο που επιτελεί η δημοτική αρχή της Γλυφάδας «για τα όσα έγιναν και όσα πρόκειται να γίνουν», όπως είπε χαρακτηριστικά, μίλησε η Πρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ «Εν Πλω» Γλυφάδας Ντίνα Σταύρου, ενώ εκπρόσωποι των Best Buddies Ελλάδας αναφέρθηκαν στην εξαιρετικά σημαντική δράση του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού. Με συγκινησιακή φόρτιση και ενθουσιασμό, νέοι μέλη της ομάδας των Best Buddies Ελλάδας εξήραν τη σημασία της φιλίας και έδωσαν το σύνθημα για την έναρξη της δράσης.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.