Ελληνικό: Ποιοι είναι οι ανάδοχοι για το Mall Βουλιαγμένης και τις αθλητικές εγκαταστάσεις




(Της Ελένης Μπότα – capital.gr) Στην επιλογή των αναδόχων που θα αναλάβουν την κατασκευή του εμπορικού κέντρου Vouliagmenis Mall καθώς και την κατασκευή των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ελληνικού, προχώρησε η Lamda Development. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, ανάδοχος για το εμπορικό κέντρο (Early Contractor Involvement) προϋπολογισμού 350 εκατ. ευρώ αναδείχτηκε η κοινοπραξία Άβαξ – Rizzani de Eccher, ενώ για τις αθλητικές εγκαταστάσεις εντός της έκτασης του Ελληνικού, προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ, ανάδοχος αναδείχτηκε το σχήμα Ιntrakat – Mυτιληναίος. 

Η επίσημη ανακοίνωση των αναδόχων για τους δύο μεγάλους διαγωνισμούς αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες. 

Το πρώτο έργο, όπου ο ανάδοχος θα έχει αρχικά τον ρόλο του συμβούλου του έργου, συμμετέχοντας στην προετοιμασία της κατασκευής και στη συνέχεια θα υπογραφεί το οριστικό συμβόλαιο κατασκευής, αφορά το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της χώρας και της Ευρώπης. 



Το νέο mega εμπορικό κέντρο της Lamda Development θα κατασκευαστεί στο βόρειο άκρο του Μητροπολιτικού Πάρκου, κοντά στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, σε άμεση γειτνίαση με τον οδικό άξονα αλλά και πρόσβαση σε μετρό.

Θα έχει συνολική επιφάνεια 130.000 τ.μ. με περίπου 72.000 τ.μ. εκμισθώσιμων χώρων και θα είναι κατά 20% μεγαλύτερο από το The Mall Athens της Lamda στο Μαρούσι.

Το νέο εμπορικό κέντρο θα έχει βιοκλιματικά χαρακτηριστικά τόσο για τη μεγαλύτερη ασφάλεια και υγιεινή των εργαζομένων και επισκεπτών σε αυτό, όσο και για το μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Όσον αφορά τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ελληνικού θα είναι περί τις 190 χιλ. τετραγωνικά μέτρα αθλητικών εγκαταστάσεων, σε συνολική έκταση 278 χιλ. τετραγωνικών μέτρων.

Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η κατασκευή ξενώνων Διαμονής Αθλητών (272 κλίνες), Κέντρο Κολύμβησης με τρεις κολυμβητικές δεξαμενές (μία στεγασμένη και δύο υπαίθριες εκ των οποίων η μία θα είναι χωρητικότητας 1.000 θεατών), Κλειστό Προπονητήριο Ενόργανης & Ρυθμικής Γυμναστικής, Ακαδημία Ενόργανης, “Πολλαπλό” Προπονητήριο (Τζούντο, Πυγμαχία, Ξιφασκία, Πάλη, Άρση Βαρών και Επιτραπέζια Αντισφαίριση), Εγκαταστάσεις στίβου (ανοιχτός στίβος, ανοιχτό πεδίο ρίψεων, κλειστό προπονητήριο στίβου και κτήριο κερκίδων στίβου), εγκαταστάσεις Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου με κτήριο αποδυτηρίων και διοίκησης ποδοσφαίρου, καθώς και τρία γήπεδα ποδοσφαίρου. 

Επιπλέον, θα κατασκευαστεί Ακαδημία Ποδοσφαίρου με ένα Γήπεδο Ποδοσφαίρου καθώς και ένα Κεντρικό Κτήριο Διοίκησης και Υποστηρικτικών Λειτουργιών.

Επίσης, προβλέπεται Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης που περιλαμβάνει κλειστή αρένα για τέλεση και αγώνων, και επιπλέον 6 κλειστά προπονητήρια, Ακαδημία Αντισφαίρισης (Τένις) η οποία θα περιλαμβάνει σε πρώτη φάση 20 Γήπεδα Αντισφαίρισης που πρόκειται να εξυπηρετηθούν από ένα Κεντρικό Κτήριο Διοίκησης και Υποστηρικτικών Λειτουργιών. 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.