Εβδομάδα Περιβάλλοντος στο Πάρκο Ασυρμάτου




Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Αγίου Δημητρίου σε συνδιοργάνωση με τον Πολιτιστικό, Οικολογικό, Εξωραϊστικό Σύλλογο Ασυρμάτου παρουσιάζουν την Εβδομάδα Περιβάλλοντος στο Πάρκο Ασυρμάτου, καθημερινά από τη Δευτέρα 29 Μαΐου έως και την Κυριακή 4 Ιουνίου, με πρωινές και απογευματινές εκδηλώσεις καθώς και με προβολές του EcoDoc Film Festival με ελεύθερη είσοδο.

Μια ολόκληρη εβδομάδα με ημερίδες, εργαστήρια, δράσεις για παιδιά με θέματα που αφορούν στην κλιματική αλλαγή, την αγάπη για το περιβάλλον, τη γνωριμία με τη φύση, τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη βιοποικιλότητα.

Μια εβδομάδα με καθημερινές προβολές προσεκτικά επιλεγμένων ντοκιμαντέρ στο πλαίσιο του EcoDoc Film Festival

Τα πρωινά, η Εβδομάδα Περιβάλλοντος στο Πάρκο Ασυρμάτου, θα υποδέχεται μαθητές/ριες δημοτικών σχολείων με τη συνοδεία Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων ενώ τα βράδια, οι προβολές των ντοκιμαντέρ, αφορούν τόσο σε μικρούς όσο και σε μεγάλους.



Ημερίδες, δράσεις, εργαστήρια:

Οι Εκπαιδευτικοί του ΚΠΕ/Κ.Ε.ΠΕ.Α Δραπετσώνας θα συντονίσουν βιωματικά εργαστήρια με θέμα: «Η Βιώσιμη Ανάπτυξη μέσα από λαϊκά παραμύθια: Ζωή στο Νερό και Ζωή στη Στεριά (Στόχοι 14 και 15 Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ)»

«’Ήταν κάποτε ο πλανήτης γη: το νερό που μας ενώνει» με αφήγηση Οικολογικών Λαϊκών Παραμυθιών με κεντρικό θέμα τις αξίες των ανθρώπων σε σχέση με τη φύση και το νερό ως κοινό αγαθό.

Παραδοσιακό παιχνίδι σκυταλοδρομίας για την ορθή χρήση της ανακύκλωσης και των άλλων συστημάτων διαχείρισης απορριμμάτων.

Περιβαλλοντικός περίπατος μέσα στο χώρο του Ασυρμάτου, παρατήρηση φυτών και κατασκευή φυτολογίου

Η Περιβαλλοντική Οργάνωση για την Προστασία των Υδάτινων Οικοσυστημάτων ISea, μια ομάδα ανθρώπων με εμπειρία στην έρευνα θα παρουσιάσουν το έργο τους μέσω εργαστηρίων για παιδιά.

Η Ελένη Σβορώνου, μέλος του WWF και οι εκπαιδευτικοί του ΚΠΕ/Κ.Ε.ΠΕ.Α Δραπετσώνας που μαζί με τους μικρούς μας φίλους και τους συνοδούς τους θα εξερευνήσουν την άγρια ζωή που κρύβεται ολόγυρά μας και θα δημιουργήσουν τις δικές τους ιστορίες βιοποικιλότητας με αφορμή το βιβλίο της Ελένης Σβορώνου «Το δίχτυ της ζωής: ιστορίες βιοποικιλότητας»

Η Οργάνωση Γη θα προσφέρει Βιωματική Μη Τυπική Εκπαίδευση για τη βιώσιμη ανάπτυξη στα αστικά κέντρα.

Θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στους Δημοτικούς Λαχανόκηπους του Δήμου Αγίου Δημητρίου

Θα πραγματοποιηθεί δράση Καθαρισμού του Ρέματος της Πικροδάφνης.

Οι βραδιές της Εβδομάδας Περιβάλλοντος έχουν κινηματογραφικό EcoDoc Film Festival με προβολές μιας σειράς επιλεγμένων ντοκιμαντέρ για μικρούς και μεγάλους που θα μας οδηγήσουν σε ένα μεστό, συγκινητικό και πολύτιμο ταξίδι σε επίκαιρα θέματα που ταλανίζουν τη σύγχρονη ζωή όπως την περιβαλλοντική πολιτική, την οικολογική καταστροφή αλλά και την αντιμετώπιση περιβαλλοντικών κρίσεων και απειλών.

Για να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα κάθε ημέρας ακολουθήστε το σύνδεσμο
https://dad.gr/evdomada-perivallontos-sto-dimo-agioy…/
Δείτε την εκδήλωση και εδώ
https://www.facebook.com/events/950638199697309/950638216363974/?active_tab=about

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.