Εβδομάδα Ειρήνης στα σχολεία του Δήμου Αλίμου (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)




To Iνστιτούτο Ρητορικών και Επικοινωνιακών Σπουδών Ελλάδας (Ι.Ρ.Ε.Σ.Ε.) στο πλαίσιο της πολυετούς συνεχιζόμενης συνεργασίας με τον Δήμο Αλίμου και τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας Αλίμου εκφράζει την τιμή και τη χαρά για τη συμμετοχή του στην υλοποίηση της εκπαιδευτικής δράσης με τίτλο «Εβδομάδα Ειρήνης στα σχολεία του Δήμου Αλίμου», η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Μαΐου 2023 στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου «Κάρολος Κουν» με τη συμμετοχή εκατοντάδων μαθητών/τριών και δεκάδων εκπαιδευτικών από δέκα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Αλίμου και την παραγωγή πλούσιου και ποιοτικού εκπαιδευτικού υλικού, που προάγει την εκπαίδευση και τον πολιτισμό.

Πηγή φωτό: Foni Tou Alimou

Στο πλαίσιο αυτού του διήμερου εορτασμού πραγματοποιήθηκαν και οι 3οι Θουκυδίδειοι Ρητορικοί Αγώνες με τη θεματική «Μιλώντας για την Ειρήνη και τον Πόλεμο» με τη συμμετοχή μαθητών/τριών Γυμνασίων και Λυκείων στα ρητορικά αγωνίσματα της νοηματικής ανάγνωσης, των διττών λόγων και του αυθόρμητου λόγου. Εδώ, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα μέλη της κριτικής επιτροπής των αγώνων, τις κυρίες Θάλεια Παπακωνσταντίνου, Δόξη Σακελλιάδου και Φωτεινή Εγγλέζου, μέλη του ΙΡΕΣΕ, που συνέβαλαν στην επιτυχή υλοποίηση της προσπάθειας.

Πηγή φωτό: Foni Tou Alimou
Πηγή φωτό: Foni Tou Alimou
Πηγή φωτό: Foni Tou Alimou

Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμαρχο του Δήμου Αλίμου, κ. Ανδρέα Κονδύλη καθώς και τους κ. Ιωάννη Μαριόλη και κα. Δώρα Δανοχρήστου από τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Αλίμου για την υποστήριξη των εκπαιδευτικών δράσεων του Ι.Ρ.Ε.Σ.Ε. και τη γόνιμη συνεργασία, την οποία ευχόμαστε να συνεχιστεί. Κυρίως, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους/τις Διευθυντές/ντριες, εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες του Δήμου Αλίμου που αγκάλιασαν την πρόταση της εκπαιδευτικής δράσης και οδήγησαν στην υλοποίησή της με την εμπνευσμένη συμμετοχή τους, αναδεικνύοντας ότι η πολυπόθητη κουλτούρα και ρητορική της ειρήνης είναι μια κοινωνική κατασκευή που προϋποθέτει τη συνεργασία και σφυρηλατείται με την αρμονική και δημιουργική συνύπαρξη όλων, ξεκινώντας από τον χώρο των σχολείων! Ινστιτούτο Ρητορικών και Επικοινωνιακών Σπουδών Ελλάδας



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.