Δήμος Αλίμου: «Η ζωή είναι ωραία» (Ιούνιος 2023)




«Ο προορισμός μου δεν είναι πια ένα μέρος, αλλά μάλλον ένας καινούργιος τρόπος να βλέπω τα πράγματα»  Μαρσέλ Προύστ

Το Πρόγραμμα του Δήμου Αλίμου «Η ζωή είναι ωραία», είναι ένα πρόγραμμα με ποικίλες δράσεις Τέχνης, Πολιτισμού και Ψυχαγωγίας, το οποίο μετά την εμφάνιση της Covid-19 και την πανδημία προσαρμόζεται συνεχώς στα νέα δεδομένα και στοχεύει να γεμίζει ομορφιά με τις προτάσεις του τις ζωές των δημοτών του Αλίμου.

Ένα πρόγραμμα που φιλοδοξεί να αποτελεί την αφορμή για τις δημότισσες και τους δημότες του Αλίμου να ανακαλύψουν ξανά τη χαρά της επαφής με την Τέχνη, τη Γνώση, το Φυσικό Περιβάλλον… τη χαρά της επαφής με τον Άνθρωπο!

Με αισιοδοξία και δύναμη, υποδεχόμαστε το Καλοκαίρι και ζούμε την κάθε μέρα με ζωντάνια! Συνεχίζουμε μέσα από τη συμμετοχή μας σε πολιτιστικά δρώμενα της πόλης να στηρίζουμε τους πολιτιστικούς χώρους και τον καλλιτεχνικό κόσμο που μας υποδέχονται και αδημονούν μέσα από κάθε είδους τέχνη να δημιουργήσουμε παρέα νέες αξέχαστες στιγμές ψυχαγωγίας και χαλάρωσης.



Η μεταφορά θα γίνεται με τα ιδιωτικά αυτοκίνητα των συμμετεχόντων.

Το Πρόγραμμα «Η ζωή είναι ωραία», πάντα με στόχο την καλλιέργεια του πνεύματος, της ψυχής και του σώματος, παράλληλα με τη διασκέδαση και την ευχαρίστηση, σας καλωσορίζει και πάλι πίσω στον Άλιμο και σας δίνει ραντεβού σε ποικίλες «πηγές» ζωής!

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ & ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!

Πέμπτη 1 Ιουνίου, στις 21:15

Πρεμιέρα Cine Άλιμος

«Φτηνά Τσιγάρα»

Παραλία Αλίμου, Λ. Ποσειδώνος 43 & Καλαμακίου (Στάση Τραμ Καλαμάκι)

Ανοίγουμε και σας περιμένουμε! Πρεμιέρα για τον θερινό μας κινηματογράφο «Cine Άλιμος»* με την ταινία του Ρένου Χαραλαμπίδη «Φτηνά Τσιγάρα».

Αύγουστος 1999. Γυρισμένη μέσα σε είκοσι τρεις ημέρες του Αυγούστου του 1999 με φόντο την έρημη Αθήνα, η ταινία φέρνει στο μυαλό έναν τζαζ αυτοσχεδιασμό. Ο Ρένος Χαραλαμπίδης έγραψε το σενάριο της ταινίας καθώς ταξίδευε, εμπνευσμένος από τη συνάντησή του με τον μπιτ συγγραφέα Πωλ Μπόουλς, τις πλαστικές σακούλες με τα χρυσόψαρα που απλώνονταν σαν γιρλάντες στις λαϊκές αγορές της Ταγγέρης και τις ταινίες του Τζιμ Τζάρμους. Οι ήρωές του ερωτεύονται, βρίζουν, φιλοσοφούν, διεκδικούν τον ρομαντισμό και ικανοποιούνται με τα ελάχιστα, καπνίζοντας πάντα φτηνά τσιγάρα. Η ταινία, ένας φόρος τιμής στο κέντρο της Αθήνας και στον ανεκπλήρωτο έρωτα, σημάδεψε την έναρξη της δεκαετίας του 2000 χάρη στον αστικό ρομαντισμό και τη νυχτερινή, νεανική της αισθητική.

Στην ταινία ακούγονται από την Έλλη Πασπαλά το «Λευκό μου γιασεμί» και το «Δάκρυ που κυλάς στο μαξιλάρι μου». Με την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και τον Ρένο Χαραλαμπίδη.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ

Όλο το Πρόγραμμα του Cine Άλιμος

Κυριακή 11 Ιουνίου

Alimos Classic Motorbike Sunday 3

Υπαίθρια Έκθεση κλασικών Μοτοσικλετών

Στο ύψος της πεζογέφυρας στη συμβολή της Λ. Καλαμακίου με τη Λ. Ποσειδώνος

Άλλη μια Κυριακή γιορτής, ιστορίας, αισθητικής και πολιτισμού στον παραλιακό πεζόδρομο του Αλίμου! Σε συνεργασία με την Ελληνική Λέσχη Φίλων Κλασικής Μοτοσικλέτας και τον Νίκο Μαστοράκη, ο Δήμος Αλίμου διοργανώνει την τρίτη Alimos Classic Motorbike Sunday, όπου στον πεζόδρομο κατηφορίζουν υπέργηρες μεν αλλά ιστορικές μοτοσικλέτες που διατηρούν τη δύναμη, το πνεύμα και την αντοχή που είχαν, την ημέρα που βγήκαν από τα εργοστάσιά τους. Πάνω από 120 μεγάλες (σε ηλικία και κυβισμό) «μηχανές» από την ταπεινή Vespa μέχρι την αλαζονική Harley, όλη η οικογένεια μοναδικών δίτροχων θα απλωθεί, μέσα στην κατάλληλη μουσική για «easy riders», για κάπου 5 ώρες πλάι στο κύμα, και η είσοδος για το κοινό θα είναι από τη 1 το μεσημέρι μέχρι τις 7:00 το απόγευμα, φυσικά δωρεάν.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

Δευτέρα 19 Ιουνίου, στις 21:00

Μουσική Βραδιά

«Αυτή η νύχτα μένει – Καλοκαιρινό αφιέρωμα στη δεκαετία του ’80 με τα ελληνικά που αγαπήσαμε!»

Θέατρο Πέτρας

Με αφορμή την επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά «Αυτή η νύχτα μένει», που διαδραματίζεται μέσα στις δεκαετίες του ’70 και του ’80 και με πυξίδα τα αξέχαστα, διαχρονικά τραγούδια της, αλλά και πολλές ακόμη επιτυχίες που σφράγισαν μία ολόκληρη εποχή, η συναυλία θα καταλήξει σε γιορτή! Μία καλοκαιρινή γιορτή που σας προσκαλεί να τη ζήσετε μαζί με όλους τους καλλιτέχνες που θα εμφανιστούν στη σκηνή εκείνο το βράδυ. Το σίγουρο είναι ότι η νύχτα θα μείνει αξέχαστη για το κέφι της και την αυθεντικότητά της.

Αυτή τη νύχτα θα τραγουδήσουν ο Στέλιος Διονυσίου και μαζί του οι καλλιτέχνες Βένια Καραγιαννίδου, Αφροδίτη Χατζημηνά και Άκης Δείξιμος. Καλεσμένοι στη συναυλία είναι ο Δημήτρης Κοντολάζος και η Κατερίνα Στανίση. Το τραγούδι των τίτλων της σειράς «Αυτή η νύχτα μένει» θα ερμηνεύσει η Γιώτα Νέγκα. Τη διασκευή του «μυθικού» τραγουδιού «Μια ζωή μέσα στους δρόμους και τις νύχτες» θα ερμηνεύσει ο Μπάμπης Στόκας.

Φυσικά δεν θα λείψουν και οι ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ που όπως πάντα δημιουργούν περισσότερο κέφι και ατμόσφαιρα! Να είστε εκεί!

Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ

Κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να κλείσει θέση στο τηλέφωνο 213 2008044, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 12:00 – 18:00

Κρατήσεις θέσεων έως τη Δευτέρα 12 Ιουνίου

Σάββατο 24 Ιουνίου, στις 21:15

Θεατρική Παράσταση

«Βότκα Μολότοφ»

Αίθριο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος – Ταύρος

Η Ελένη Ράντου τιτλοφόρησε τη διασκευή της «Βότκα Μολότοφ» κλείνοντας το μάτι στους θεατές για τη θεατρική «έκρηξη» γέλιου και συγκίνησης που ετοιμάζονται να βιώσουν. Το κείμενό της διαθέτει γλωσσική αμεσότητα και χιουμοριστική σπιρτάδα. Οι τσεχοφικοί ήρωες, με όλα τους τα κουσούρια, τα λάθη, τους καημούς και τους πόθους τους, θα μοιραστούν μαζί μας το δάκρυ τους, το μελαγχολικό χαμόγελό τους και το λυτρωτικό γέλιο τους. Σε μια εποχή που ο διαφορετικός χαρακτήρας, η διαφορετική από ιδεολογικά και εθνικά στερεότυπα άποψη, ακόμα και το αντίθετο φύλλο ή η διαφορετική φυλή, όπως και η διαφορετική πολιτική ένταξη, αντιμετωπίζονται με μια ανθρωποφαγική σχεδόν διάθεση, με κηρύγματα μίσους και απαξίωσης, η αγάπη του Τσέχωφ για τον άνθρωπο καθώς και το χιούμορ του, μπορούν να αποδειχθούν καταλυτικά.

Ο Νικορέστης Χανιωτάκης στήνει μια σύγχρονη παράσταση γοργών ρυθμών, με νεύρο, ευρηματικότητα και θεατρική ευφορία, με οκτώ εξαιρετικούς ηθοποιούς. Επί σκηνής, θα δούμε και τον ίδιο τον Άντον Τσέχωφ μέσα από την ερμηνεία του Τάσου Χαλκιά.

Σκηνοθεσία: Νικορέστης Χανιωτάκης

Ερμηνεύουν: Ιωάννης Απέργης, Παναγιώτα Βιτετζάκη, Κατερίνα Γερονικολού, Βίβιαν Κοντομάρη, Αρετή Πασχάλη, Πάνος Σταθακόπουλος, Χάρης Χιώτης, Τάσος Χαλκιάς

Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ

Κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να κλείσει θέση στο τηλέφωνο 213 2008044, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 12:00 – 18:00

Κρατήσεις θέσεων έως τη Δευτέρα 19 Ιουνίου

Τρίτη 27 Ιουνίου, στις 21:30

Θεατρική Παράσταση

«Οι παίκτες»

Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη

Μετά από δύο αποθεωτικές χρονιές με αλλεπάλληλα soldout, οι «Παίxτες» του Ν.Β. Γκόγκολ αποφάσισαν να ορμήσουν έξω, στα ανοιχτά θέατρα, εξαπατώντας όποιον βρούνε μπροστά τους. Τελευταίες πανηγυρικές παραστάσεις κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό, σαν αποχαιρετιστήρια συναυλία για αυτήν την «κωμωδία αδρεναλίνης» που αγαπήθηκε τόσο από το κοινό.

Σ’ ένα απομακρυσμένο πανδοχείο της Ρωσίας καταφτάνει ένας δεινός χαρτοπαίχτης, απατεώνας και πλαστογράφος. Στόχος του να βρει τα επόμενα θύματά του και να τα «γδάρει». Αλλά δε θα είναι τόσο απλή υπόθεση. Στο ίδιο πανδοχείο διαμένουν δύο εξίσου δεινοί κομπιναδόροι, που γυρεύουν το ίδιο ακριβώς πράγμα με τον πρώτο: ένα λαχταριστό, αθώο και, φυσικά, κεφαλαιούχο θύμα.

Ζωντανή μουσική, αφηνιασμένοι ρυθμοί και ξέφρενο χιούμορ σε μια παράσταση – οφθαλμαπάτη, μια φαρσοκωμωδία καταστάσεων, για την τέχνη τής εξαπάτησης: Παράσταση ή πραγματικότητα, ηθοποιός ή ρόλος, θύτης ή θύμα, αλήθεια ή ψέμα, όλα συγχέονται και, τελικά, το μόνο που μένει είναι το παιχνίδι.

«Γιατί, το να ζήσεις τη ζωή σου σα βλάκας, δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο, αλλά να ζήσεις με οξυδέρκεια, με τέχνη, να εξαπατήσεις τους πάντες, αλλά να μην εξαπατηθείς εσύ ο ίδιος – γι’ αυτό, μάλιστα, αξίζει να ζεις!»

Σκηνοθεσία: Γιώργος Κουτλής

Ερμηνεύουν: Γιάννης Νιάρρος, Βασίλης Μαγουλιώτης, Ηλίας Μουλάς, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος, Γιώργος Τζαβάρας, Γιώργος Μπουκαούρης και guest star ο Θανάσης Δήμου

Τιμή εισιτηρίου: 20 ευρώ

Κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να κλείσει θέση στο τηλέφωνο 213 2008044, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 12:00 – 18:00

Κρατήσεις θέσεων έως τη Δευτέρα 19 Ιουνίου

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.