Άρθρο της Γιώτας Δήμου, υποψήφιας Βουλευτού Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών με το ΚΚΕ




Στις 21 Μάη δυναμώνουμε το ΚΚΕ, γιατί είναι το μόνο Κόμμα που παλεύει ο λαός μας να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων. Δε λέει άλλα προεκλογικά και άλλα μετά τις εκλογές. Λέει πάντα την αλήθεια.

Τα κόμματα που έχουν κυβερνήσει και όσα προετοιμάζονται να κυβερνήσουν, θέλουν το λαό κομπάρσο στο ίδιο χιλιοπαιγμένο θέατρο. Υψώνουν τους τόνους προεκλογικά, με «τίτλους» ψευδεπίγραφους, για να πείσουν ότι τους χωρίζει «άβυσσος». Τα έχουμε ξαναζήσει. Πριν ήταν οι «αντιμνημονιακοί» και οι «μνημονιακοί». Τώρα είναι οι «συντηρητικοί» και οι «προοδευτικοί», οι «αναπτυξιακοί» και οι «δίκαιοι». Συνθήματα που έχουν ξεθωριάσει. «Σταθερότητα», «Αλλαγή», «Πρώτη φορά ρήξη»…

Τώρα υπάρχει συσσωρευμένη πείρα. Ο λαός μας με όλα αυτά τα κόμματα και τις κυβερνήσεις έκανε θυσίες, είδε κατακτήσεις και δικαιώματα να καταργούνται. Ελπίδες να διαψεύδονται. Όνειρα να χαμηλώνουν. Τους έχει δοκιμάσει σε διαφορετικές κυβερνήσεις, αυτοδύναμες και συνεργασίας, που κάποτε φάνταζαν απίθανες (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ). Έχει δει εκπροσώπους τους στα σωματεία και τα εργατικά κέντρα να συνεργάζονται αγαστά και δημοτικές παρατάξεις όπου τα έχουν «τακιμιάσει». Η Δημοτική Αρχή Αγίου Δημητρίου είναι ένα μόνο παράδειγμα τέτοιας συνεργασίας (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ). Αλλού, όπως στην Πάτρα ή στην Καισαριανή πρόσφατα, «δεν κρατιούνται» να διαφημίζουν τα κομπρεμί τους, κόντρα στον κομμουνιστή δήμαρχο ή τον υποψήφιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, αντίστοιχα.

Τα Νότια Προάστια είναι το πλέον «εμβληματικό» παράδειγμα όπου 3 κυβερνήσεις διαδοχικά υπηρέτησαν την ανάπτυξη των λίγων, των επενδυτών, κόντρα στις ανάγκες του λαού της περιοχής. Από τη μία υπάρχουν δισεκατομμύρια για να σηκώνονται ουρανοξύστες και καζίνο, «διαμερίσματα» που πουλιούνται με χιλιάδες ευρώ το τετραγωνικό, χιλιόμετρα παραλίας που δίνονται στους μεγαλοεπενδυτές για τα yachts και την αναψυχή τους. Και από την άλλη, έχουμε λαϊκά σπίτια να πλειστηριάζονται, σχολεία αθωράκιστα μπροστά σε ενδεχόμενο σεισμό, με ταβάνια να πέφτουν, με αίθουσες σε κοντέινερ, αθλητές να πετιούνται έξω από τον Άγιο Κοσμά και όλη την παραλιακή έκταση, παραλίες και θάλασσα να μετατρέπονται σε πανάκριβες «υπηρεσίες» για το λαό.



Υπάρχει όμως και μία άλλη πείρα που έχει συγκεντρώσει ο λαός μας όλα αυτά τα χρόνια. Αυτή των σημαντικών αγώνων, με τους κομμουνιστές μπροστά, για την υγεία και τη ζωή, εν μέσω πανδημίας, κόντρα στις απαγορεύσεις της κυβέρνησης ΝΔ, και το σιωπητήριο που επιδίωκε ο ΣΥΡΙΖΑ με το «θα λογαριαστούμε μετά» (που ποτέ δεν λογαριάστηκε). Την πείρα των εργατικών αγώνων ενάντια στο νόμο-έκτρωμα Χατζηδάκη που ψηφίστηκε στο 50% των άρθρων του από τον ΣΥΡΙΖΑ και στο 70% απ’ το ΠΑΣΟΚ. Αγώνες που εμπόδισαν την εφαρμογή του στους χώρους δουλειάς, δίνοντας ανάταση σε όλους μας, όπως στην e-food. Υπάρχει η πείρα ενός λαού που έκανε το πένθος του για τους νεκρούς εργάτες, αγώνα και διεκδίκηση κόντρα σε θεούς και δαίμονες, με νικηφόρα αποτελέσματα, όπως στην Cosco. Που κουρέλιασε την αντιεκπαιδευτική πολιτική, την πανεπιστημιακή αστυνομία και την αξιολόγηση της αγοράς μέσα στα σχολεία, με τους αγώνες των φοιτητών, των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Υπάρχει η πείρα του λαού, που μπήκε μπροστά για να σώσει τις ζωές και τις περιουσίες του απ’ τις πυρκαγιές, τις πλημμύρες, τον χιονιά, όταν το αστικό κράτος στάθηκε ξανά και ξανά επιλεκτικά ανίκανο να φροντίσει για το λαό αλλά συνάμα ικανότατο να φροντίζει για τους επενδυτές και τους ομίλους.

Το ΚΚΕ έχει εμπιστοσύνη λοιπόν στο λαό και στις δυνάμεις του. Στη νεολαία μας που δε συγχωρεί και ούτε ξεχνά τα εγκλήματα αυτού του κράτους και των κυβερνήσεών του διαχρονικά, όπως στα Τέμπη και σε κάθε «κοιλάδα των Τεμπών».

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ γιατί είναι το μόνο Κόμμα που ανησυχεί τους «ισχυρούς», το σύστημα, με τη δυναμική του, το αυξημένο κύρος του στο λαό, την ανυποχώρητη στάση του, τη σταθερότητα και τη μαχητικότητά του. Ανησυχούν μην τυχόν η οργή και η αγανάκτηση του λαού γίνουν πιο δυνατοί αγώνες, μην τυχόν συναντηθούν με την πρόταση εξουσίας και διακυβέρνησης του ΚΚΕ, μην ενισχυθεί μέσα στο λαό η αντίληψή του πως μπορούμε να ζήσουμε αλλιώς, χωρίς όλα αυτά τα κοράκια, πως μπορούμε να χαράξουμε άλλη πορεία σε αυτήν την κοινωνία, πως μπορούμε να αλλάξουμε τις «ράγες» και όχι μόνο τους «μηχανοδηγούς».

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ ώστε να ενισχύσουμε την ανησυχία αυτών των «ισχυρών», των λίγων, που μπροστά στην επερχόμενη καπιταλιστική κρίση, θα στραφούν πάλι στο λαό, θα τον καλέσουν να κάνει κι άλλες θυσίες, να προτάξει τα κέρδη τους, κόντρα στη δική του ζωή.

Απευθυνόμαστε σε:

  • όσους έχουν ταυτίσει την αριστερά με τους περήφανους αγώνες του λαού μας ενάντια στο ΝΑΤΟ και τους πολέμους των ιμπεριαλιστών όπου γης,
  • όσους μοχθούν καθημερινά και βλέπουν ότι αυτοί είναι οι δημιουργοί του πλούτου που τον στερούνται για τους λίγους,
  • όσους νιώθουν ότι όλες οι κυβερνήσεις έχουν υποθηκεύσει το παρόν και το μέλλον το δικό τους και των παιδιών τους,
  • όσους τα έχουν ψηφίσει όλα και είδαν τις προσδοκίες τους να διαψεύδονται ξανά και ξανά,
  • όσους καταλαβαίνουν ότι παρά τους υψηλούς τόνους προεκλογικά, κυβέρνηση θα σχηματιστεί, και με όποια σύνθεση κι αν προκύψει, θα στραφεί ενάντια στο λαό,
  • όσους σκέφτονται να ψηφίσουν το ΚΚΕ αλλά διατηρούν τις επιφυλάξεις τους, τους προβληματισμούς τους.

Τους καλούμε, στις 21 Μαΐου και σε όσες εκλογές ακολουθήσουν να ενισχύσουν το ΚΚΕ, ώστε να βγει ο λαός μας πολύ πιο δυνατός απέναντι σε μία πολύ αδύναμη και από χέρι αντιλαϊκή κυβέρνηση. Γιατί το ΚΚΕ αφουγκράζεται τις αγωνίες του λαού, τις μετουσιώνει σε διεκδικήσεις και αγώνες. Σε κάθε δύσκολη στιγμή του λαού μας είναι εκεί. Χωρίς να συμβιβάζεται και παλεύει ανυποχώρητα και ακούραστα στο σήμερα, με το βλέμμα στραμμένο στο αύριο.

Γιατί η πρόοδος δεν είναι κενό γράμμα. Έχει περιεχόμενο τις απίστευτες δυνατότητες που γεννά η επιστήμη και η τεχνολογία, ο ίδιος ο άνθρωπος, η κοινωνία μας. Γιατί πρόοδος είναι να μπουν στο προσκήνιο οι ανάγκες του λαού, της νεολαίας μας. Και αυτές δε χωράνε σε ένα σύστημα που τα πάντα τα μετράει με το κέρδος, και μπροστά σ’ αυτό δε διστάζει να κάνει τα μεγαλύτερα εγκλήματα, πολέμους, εργατικά «ατυχήματα», τρένα που συγκρούονται…

Γιατί ο λαός μας ξέρει να αγωνίζεται, και γεμίζει ικανοποίηση όταν συμμετέχει μαζικά και συλλογικά στο κίνημα, όταν κερδίζει αυτό που δικαιούται, και όχι όταν σκύβει το κεφάλι, αναμένει από «σωτήρες» που ποτέ δεν τον σώζουν τελικά.

Δυναμώνουμε το μόνο Κόμμα, το ΚΚΕ, που μπορεί να σκορπίσει φόβο στο σύστημα και όσους το υπερασπίζονται, και να αναπτερώσει την ελπίδα, να σκορπίσει χαμόγελα, να δώσει ώθηση και δύναμη στον ίδιο τον λαό μας που έχει μάθει τώρα πια από πρώτο χέρι ότι μόνο ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟ ΛΑΟ, και γι’ αυτό χρειάζεται πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ.

* Η Γιώτα Δήμου είναι δημοτική σύμβουλος µε τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δήμο Αγίου Δημητρίου από το 2011. Μεγάλωσε και ζει στον Άγιο Δημήτριο Αττικής. Είναι απόφοιτος του Βιολογικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών. Εργάζεται σε εταιρεία κλινικών ερευνών και παροχής υπηρεσιών στον κλάδο του φαρμάκου ως επιστημονική σύμβουλος. Δραστηριοποιείται στο κίνημα από τα μαθητικά της χρόνια.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.