Άλιμος: Γυναίκα που τραυματίστηκε από μπουκάλι μπύρας που… εξερράγη – Δικαιώθηκε μετά από 15 χρόνια




Μετά από μια διαδρομή 15 ετών στο «λαβύρινθο» των δικαστηρίων όλων των βαθμών δικαιώθηκε από τον Άρειο Πάγο καταναλώτρια η οποία είχε αγοράσει από σούπερ μάρκετ μπουκάλια μπίρας «Fischer» και ένα από αυτά ήταν ελαττωματικό και εξερράγη, ενώ ένα κομμάτι γυαλί εκσφενδονίστηκε στο μάτι της και σχεδόν το κατέστρεψε.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του protothema.gr, η περιπέτεια της άτυχης γυναίκας ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2005 όταν πήγε σε σούπερ μάρκετ στον Άλιμο. Εκεί αγόρασε διάφορα είδη, μεταξύ των οποίων και μερικές φιάλες μπίρας «Fischer», την οποία παράγει η Αθηναϊκή Ζυθοποιία Α.Ε. που δραστηριοποιείται από το 1963 στον χώρο της παραγωγής και εμπορίας μπίρας.

Αφού έβαλε όλα τα ψώνια που είχε κάνει στο καλάθι, αμέσως μετά πήγε στο ταμείο και ακούμπησε τα πράγματα-είδη που είχε επιλέξει. Η υπάλληλος του ταμείου, αφού κατέγραψε την αξία ανά είδος, περνώντας τα από το barcode, εναπέθεσε τα προϊόντα που είχε αγοράσει δίπλα, προκειμένου η πελάτισσα να τα τοποθετήσει σε πλαστικές σακούλες.

Ομως, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης μια φιάλης μπίρας «Fischer», αυτή «εξερράγη» και αστραπιαία «άπειρα θραύσματα σκορπίστηκαν προς όλες τις κατευθύνσεις», με αποτέλεσμα ένα κομμάτι γυαλί να εκσφενδονιστεί με ορμή και να τη χτυπήσει στο αριστερό μάτι. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να της προκαλέσει ρήξη βολβού και διαμπερές τραύμα κερατοειδούς.



Αμέσως, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς». Εκεί υποβλήθηκε αυθημερόν, υπό γενική αναισθησία, σε συρραφή του τραύματός της.

Τέσσερις μέρες μετά βγήκε από το νοσοκομείο και της δόθηκε φαρμακευτική αγωγή. Παρ’ όλα αυτά ο αριστερός της οφθαλμός παρουσιάζει, λόγω του τραυματισμού του, «εγκλεισμό του τμήματος της ίριδας κατά την περιοχή της 4ης ώρας και μειωμένη οπτική οξύτητα ποσοστού 8-9/10».

Η κατάσταση της όρασής της παρά την πάροδο του χρόνου παρέμενε σταθερά προβληματική, καθώς «παρουσίαζε μείωση της οπτικής οξύτητας». Για τον λόγο αυτό, αποφάσισε να στραφεί κατά της εν λόγω ζυθοποιίας. Ετσι, κατέθεσε αγωγή, διεκδικώντας αποζημίωση για την ηθική βλάβη που υπέστη. Από τη στιγμή εκείνη και μετά ξεκίνησε ένας δικαστικός Γολγοθάς 15 ολόκληρων ετών σε όλες της βαθμίδες της δικαστικής πυραμίδας.

Το 2007 κατέθεσε αγωγή στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, το οποίο δύο χρόνια μετά (2009) της επιδίκασε αποζημίωση 50.000 ευρώ, συν του νόμιμους τόκους. Το 2011 η υπόθεση απασχόλησε το Εφετείο Αθηνών και στη συνέχεια, το 2014, τον Αρειο Πάγο μετά από αναίρεση της άτυχης γυναίκας. Οι αρεοπαγίτες το 2014 αναίρεσαν την εφετειακή απόφαση και ανέπεμψαν την υπόθεση και πάλι στο Εφετείο για νέα κρίση. Δείτε τη συνέχεια του ρεπορτάζ στο: protothema.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.