Άγιος Δημήτριος – Δωρεάν θεατρική παράσταση: «Λέλα Καραγιάννη – Η Μάνα της Αντίστασης»




Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Λέλα Καραγιάννη – Η Μάνα της Αντίστασης» του Γιώργου Α. Χριστοδούλου, το Σάββατο 13 Μαΐου και ώρα 20:00 στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» (Αγ. Δημητρίου 55 -εντός Δημαρχείου) με ελεύθερη είσοδο.
Η σπουδαία παράσταση «Λέλα Καραγιάννη – Η Μάνα της Αντίστασης» παρουσιάζεται για 7η συνεχή χρονιά από το Διάχρονο Θέατρο Νέου Κόσμου της Μαίρης Βιδάλη σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία. Πρόκειται για ένα έργο μονόλογο του Γιώργου Α. Χριστοδούλου σε σκηνοθεσία Γιώτας Κουνδουράκη, με τη Μαίρη Βιδάλη στον ομώνυμο ρόλο, για τον οποίο μάλιστα τιμήθηκε με το Α’ Βραβείο ερμηνείας «Αντιγόνη Βαλάκου» από την Ακαδημία Κορφιάτικων.

Η Λέλα Καραγιάννη θεωρείται η κορυφαία κατοχική ηρωίδα της Αθήνας. Μέσα στην κακόφωνη εποχή που μας περιβάλει σκιάζοντας τις προθέσεις και τις προσδοκίες μας, η θεατρική Λέλα έρχεται ως άγγελος της νεοελληνικής τραγωδίας για να επικαιροποιήσει την αξιοπρέπεια, την αντίσταση στη βαρβαρότητα και να μετατρέψει το θάνατό της σε παράδειγμα διαρκούς ήθους. Η παράσταση δέχεται υμνητικές κριτικές τόσο από απλούς θεατές όσο και από ειδικούς στο θέατρο.
Οι συντελεστές της παράστασης είναι: Γιώτα Κουνδουράκη στη σκηνοθεσία, Κατερίνα Μαντέλη στη σύνθεση προβολών, Χάρης Σεπεντζής στα σκηνικά και τα κοστούμια, Γιώργος Δανεσής στους φωτισμούς και φυσικά, η Μαίρη Βιδάλη στον πρωταγωνιστικό ρόλο



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.