Nέα Σμύρνη: Οι εθελοντές της Alma Libre έσωσαν γατάκι από τα νερά του υπονόμου (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Ένα ακόμη γατάκι έσωσαν οι εθελοντές της ομάδας Alma Libre που αξίζουν πολλά συγχαρητήρια! Δείτε τη ανάρτησή τους για το περιστατικό στη Νέα Σμύρνη:

“Μωρό στα νερά του υπονόμου

Τα περιστατικά με μωρά γατάκια σε φρεάτια εν όψει βροχόπτωσης είναι πάντα ιδιαίτερα κρίσιμα. Το μωρό βρίσκεται σε άμεσο και προφανή κίνδυνο πνιγμού κι η εξέλιξη του περιστατικού μπορεί να είναι εντελώς απρόβλεπτη.

Κάπως έτσι εξελίχθηκε και το χθεσινό μας 6/4 περιστατικό του είδους στην περιοχή της Νέας Σμύρνης όπου κληθήκαμε να απεγκλωβίσουμε ένα απελπισμένο ξανθό τιγράκι που έκλαιγε γοερά. Μεταβήκαμε στο σημείο όπου εντοπίσαμε το μικρό να έχει βρει καταφύγιο στο βάθος του σωλήνα που οδηγούσε στο κεντρικό δίκτυο και παρέμενε εκεί ανταποκρινόμενο στα καλέσματά μας.



Ανοίξαμε την σχάρα του φρεατίου με τη δέουσα προσοχή, ωστόσο δεν ήταν εφικτό να το προσελκύσουμε προς τα έξω ούτε με τροφή ούτε με καλέσματα. Έφτασε μέχρι την άκρη της σωλήνας, αλλά όχι αρκετά για να το ασφαλίσουμε. Έτσι καταφύγαμε στην λύση της αυτόματης παγίδας. Ωστόσο ακόμα και μετά από αρκετή ώρα υπομονής δεν φάνηκε να έχει αποτέλεσμα. Εν τω μεταξύ η βροχή είχε σταματήσει αλλά ο καιρός παρέμενε βροχερός.

Τότε και εντελώς απροσδόκητα το μικρό τιγράκι ξεπρόβαλε από την άκρη της σωλήνας αλλά δεν έδειξε ενδιαφέρον για το λαχταριστό δόλωμα εντός της παγίδας, αντίθετα την προσπέρασε και κατέφυγε στο διπλανό φρεάτιο. Το μικρό λοιπόν εντελώς απροσδόκητα ήταν τυχερό μες την ατυχία του. Άμεσα κάναμε κινήσεις για να φράξουμε την είσοδο της σωλήνας του κεντρικού δικτύου, εξασφαλίζοντας έτσι ότι το γατί δεν θα μπορούσε να καταφύγει ξανά και χαθεί εκεί μέσα.

Η συνέχεια ήταν προδιαγεγραμμένη, αφού ήταν πλέον περιορισμένο στον μικρό χώρο του φρεατίου από όπου μπορούσε να βγει μόνο από ένα σημείο στο οποίο είχαμε τοποθετήσει απόχη. Πράγματι με συνοπτικές διαδικασίες το κατευθύναμε προς την έξοδο όπου θέλοντας και μη ασφαλίστηκε μέσα στην απόχη.

Έπειτα το μεταφέραμε σε γατοφόρο από που όπου και παραδόθηκε στον κ. Νίκο ο οποίος φροντίζει τις γάτες της γειτονιάς του και ανέλαβε να το φιλοξενήσει ώστε να μην επιστρέψει ποτέ στον δρόμο κι ήταν και στο σημείο από την πρώτη στιγμή βοηθώντας μας με κάθε τρόπο.

Εθελοντές μας που συμμετείχαν: Elen Konte, Alexis Mantzoros”

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.