Στο πλευρό των εργαζομένων του Δήμου Αγίου Δημητρίου, ο Γιώργος Ιωακειμίδης




Στο πλευρό των εργαζομένων του Δήμου Αγίου Δημητρίου, βρέθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Ιωακειμίδης, ο οποίος συμμετείχε στη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση της ΠΟΕ ΟΤΑ.

“Είναι διαρκές και πάγιο το αίτημα των Δήμων αλλά και των Περιφερειών εδώ και τουλάχιστον 15 χρόνια για μόνιμο προσωπικό που θα καλύπτει βασικές μόνιμες ανάγκες σε όλα τα επίπεδα” αναφέρει σε ανάρτησή του

“Για μια σειρά από λόγους (οικονομική κρίση, ιδεολογικές αγκυλώσεις και άλλα) η αυτοδιοίκηση αδυνατεί να προσφέρει στους δημότες/ πολίτες τις σωστές υπηρεσίες εξαιτίας του ελλιπούς προσωπικού ακόμα και σε καίριες ανταποδοτικές υπηρεσίες (καθαριότητα, παιδικοί σταθμοί, κοινωνικές υπηρεσίες, τεχνικές υπηρεσίες κλπ.).

Η σημερινή διαμαρτυρία/ συγκέντρωση της Ομοσπονδίας των Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έγινε με αφορμή ένα πρωτοφανές γεγονός σε σχέση με τον Δήμο Αγίου Δημητρίου. Οι εργαζόμενοι με συμβάσεις Covid και μετά από 2 ½ χρόνια δουλειάς πέτυχαν μια πρωτόδικη απόφαση που εξασφαλίζει την παραμονή τους στην εργασία.



Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης ομόφωνα αποφάσισε να μην προσφύγει σε δευτεροβάθμιο δικαστήριο, κάτι που με τον νέο νόμο του Υπουργού Εσωτερικών κ. Βορίδη έχει καταστεί υποχρεωτικό. Η Αποκεντρωμένη Αυτοδιοίκηση κάλεσε σε απολογία όλο το Δημοτικό Συμβούλιο και τη Δήμαρχο κ. Μαρία Ανδρούτσου απειλώντας τους με πειθαρχικές ποινές.

Η αλληλεγγύη μας στη Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο είναι δεδομένη. Ήμουν και θα είμαι σταθερά μαζί τους σε ότι αφορά την μόνιμη εργασία που καλύπτει πάγιες ανάγκες και αντίθετος με τις λογικές που καθιστούν σχεδόν υποχρεωτική την άκριτη ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών των δήμων μας.”

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.